söndag 10 februari 2013

Ny Lösning på Gummisnodd vippan

Konstigt men i bland så dyker saker och ting bara upp i skallen. Av en händelse så låg det en pärla på soffbordet. Barnen har pärlat på pärlplattor och glömt några stycken. Då kom jag att tänka på att jag har lite bredare gummisnoddar liggandes i lådan som jag tyckte va för breda till att användas till gummi snodds vippan som de är när jag provade dem till den . Jag använder även denna snodd till Tvestärt modellen fast då på linan. Men då slog det mig att om jag drar igenom gummisnodden igenom pärlan så borde de fungera och det gjorde det . Passade perfekt till och med. Nu har jag en justerbar gummisnodd till mina vippor med ett handtag på som underlättar massor med kalla fingrar på isen . Och slippa pilla med en nål för att få tag i gummisnodden över huvud taget. Kan inte annat än att fungera mycket bättre än de vanliga som jag använt tills nu. Så det ska testas nästa pass. Men jag tänker nu visa hur jag har gjort. 

Så här har jag använt gummisnoddar tills idag på gummisnodd vippan. 2 olika tjocka och hårdheter på gummi snodd.

Detta behövs . Plast pärlor , Gummisnoddar och det underlättar att använda en boilie nål med hulling på.

Dessa gummiband är häst tillbehör som används till att låsa flätor osv på kusarna. Finns på Biltema eller häst tillbehörs butiker.

Träd på pärlan på nålen sedan ta tag i gummibandet med nålen och dra det igenom pärlan.

Klart !  Simpelt och underlättande .

Så blir det nu. Ett litet handtag som underlättar när man ska trä igenom linöglan. Och bredden på gummibandet gör att linan siter fint i mot krympslangen .

För att göra trycket större så drar du upp gummi snodden och för pärlan ner mot den krympslangs försedda biten. Och tvärt om om man vill ha den lösare.

Blev ett gäng när man ändå va igång så det finns i reserv. Jag tog orange färgade pärlor i fall man tappar dem på isen.


Va tycks ? Skriv gärna kommentarer i inläggen .


TIGHT LINES / STEFAN

4 kommentarer:

 1. Hej !
  Ser ut att vara en frän lösning på det hela , håller dom i linan bra även vid användning av stora mörtar ? . En kanon bra sida du har , många fina tips ;) . Skitfiske på dig framöver ;) .
  Mvh Ari

  SvaraRadera
 2. Hejsan Ari ! Tackar för det. Jo med den bredd som är på det gummiband jag använder till och diameter på hålet på pärlan så håller den sig på plats även vid hårt tryck. Skulle det inte räcka så sätter man dit 2 snoddar på vippan. Tack så mycket för att du gillar min blogg och välkommen ! Önskar dig detsamma Ari ! :)

  SvaraRadera
 3. Hej Stefan !
  Tackar för svaret , det där skall testas :) :) .
  MVH Ari

  SvaraRadera
 4. Hej Ari ! Det tycker jag att du ska. Jag tror att du kommer bli nöjd. Återkom gärna med vad just du tycker om det. Mvh Stefan :)

  SvaraRadera