måndag 10 december 2012

Ismete vippor del 3

Modell 3 av ismete vippa

 Gummisnodd vippan

Detta behöver du för att göra gummisnodd vippan
Som vanligt kapa till den längd du vill ha av rensbandet , mina vippor är 50 cm långa. Nästa steg är att såga ett spår i träpluggens centrum. Omkring halva längden blir fint. Limma sedan med epoxi lim och låt torka.
Sedan täcker du träpluggen med krympslang. Skär bort överflödig krympslang eller klipp till rätt längd från början. :)
Dags för bollen. Detta är en Stiga Finess boll som är mycket större än en vanlig pingis boll som jag målat orange i stället för gul som den är igentligen. Limma fast bollen i mot den krympslangs beklädda träpluggen med lite epoxi lim.
På med en ålbjällra Denna skruvas fast så låser bollen bakifrån.
Så här funkar den . Du tar linan viker den den i en ögla och träder linan under en eller flera gummiband beroende på hur hårt du vill att det ska sitta. Du kan ha fler eller mindre med gummiband. Hårda eller mjuka tesat dig fram vad som passar dig. Jag använder gummi band som används till tand ställning då jag har tillgång till dem.
Då va den klar !
 
 
Fler modeller kommer så håll utkik !


OBS ! Glöm inte att va rädda om er på isarna !


TIGHT LINES / STEFAN

5 kommentarer:

 1. Halloj!
  Hur gör du på pluggen där inte krympslangen täcker? tänker på toppen i första hand.
  Med vänliga hälsningar Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan ! Numera täcker krympslangen på dem . Jag klipper till en bit krympslang som är minst 1 cm längre sedan lägger jag den mot en bordskant och sedan trycker med något annat (jag använde en sax) och trycker neråt från andra hållet så det blir en skarv i mitten. Låt svalna och trimma försiktigt med sax eller skalpell. Sedan kan man droppa på lite lim där . Epoxi är starkt och bra. Hoppas det hjälpte dig ? Annars är det bara höra av sig. MVH Stefan

   Radera
 2. Ok, är lite trögfattad..., ;-p
  Har du nån bild?

  Med vänliga hälsningar Johan

  SvaraRadera
 3. Du bara klämmer åt krympslangen tätt imot rundstaven eller träpluggen helt enkelt. Har nog bild någonstans på bloggen. Gör en sökning på bloggen ismetevippor skriver du i lilla rutan längst upp på vänstersidan. MVH Stefan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så fyller du i det med epoxi lim vilket som Johan.

   Radera