lördag 22 oktober 2016

GÄDDFISKE MED TEAM STONER LURES

Jag fick ett erbjudande i Torsdags om att hänga med ut på lite gäddfiske och det tackar man ju inte nej till såklart. Det va två medlemmar i Team Stoner Lures Pathric Eriksson och Eirik Flatebakken som frågade mig. Vi har träffats förr men aldrig fiskat tillsammans så det nappade man ju på direkt. Båda mycket trevliga människor. De är förutom medlemmar i Gäddsällskapet Uppsala Pike Brigade . Det blåste och friskade på väldigt när jag kom fram till rampen rejält. Det gick ordentliga vågor ute på sjön. Jag va i god tid så satte mig och pilla med grejerna lite och krångla på sig flytoverallen och lagom när den kom på så kom Pathric och Eirik fram. Vi hälsade och såg till att få i båten. Det va inte det lättaste då vinden låg på från sidan och tog tag i båten vågorna gjorde ju sitt det med. Men i kom den till slut.

Dags att få i båten.
Det va inte lätt att komma ut från rampen massor av sjögräs och annat skit hade blåst in från sjön men efter många om och men kom båten i och vi kunde styra ut i de svallande vågorna. Vi testade några ställen men det gav inget och den stackars elmotorn fick kämpa för att hålla oss på plats. Så vi bestämde för att förflytta oss till nått ställe med lite mer lä och lugnare förhållanden. 

Pathric är en riktig jerkbait fantast
Vi dängde på med allt möjligt och det har gått trögt än så länge men Pathric hojtade till och en gädda attackerade hans jerkbait från Stoner Lures vildsint. Den kom som en raket från botten och flög upp över ytan och knep betet men gick loss straxt efter. Jaja på det igen bara de verkar ju finnas här. Vi nötte på men vi beslutade oss för att förflytta oss. Vinden har avtagit lite iallafall så iväg bar det. Vi bestämde oss för att drifta på ett ställe jag vet att det alltid brukar ge fisk iallafall nått så sagt och gjort.

Eirik med en lite ilsk snipa
Jag och Eirik fick var sin mindre fisk på första driften så det vart upp igen och försöka på nytt och blåsten gjorde sig fortarande påmind så vart lite sittande fotöljfiske så vi inte druttade i spat. Ett par drifter senare fick jag ett rejält och stenhårt hugg. Spöt bugade djupt och fisken kändes bra. Urstarkt rusade den ner mot botten men bromsen ställdes hårdare och jag bände upp den mot ytan och Pathric hjälpte mig att håva och den såg riktigt skaplig ut. Lagom när min va på väg att krokas av fick Eirik hugg och det bugade på bra även i hans spö. Så vart lite panik att få ur fisk och betet i håven kan man säga. Men det trasslet löste sig snabbt och den andra fisken kom även den i håven. Glada över att hitta fisken äntligen. Jag glömde dock bort att mäta min fisk i all hast. Den Eirik fick va 87 cm och va i god kondition min va längre och vi kom fram till att den kunde va runt 105 -107cm så jag va nöjd. Det va ett bra tag sedan man fick en bättre fisk så va glad som en speleman. Nu vart det genast lite roligare att fiska igen. Har inte gått nått vidare för min del tidigare så det va en väl innestående man fick nu då. Man tappar ju sugen lite när det går trögt men vips får man en bättre och glöden börjar pyra på igen kan man säga. Så nu är man absolut taggad igen.

Nöjd med min fisk vart den största för dagen. Knep en Pigshad Junior
Eirik glad han med. Även denna tog en Pigshad Junior
Vi körde på och vi fick ytterligare några fiskar. Pathric lyckades till slut han med men vart dock mindre fiskar. Men vi slapp iallafall det fula ordet och det slutade med två fiskar var.

Riktigt trevlig kille som kämpade tappert. Men lite gummibeten ibland är ju inte fel ibland eller va säger du Pathric ?
Vi beslutade att det va nog dags att åka in mot rampen medans det forfarande är ljust. Grabbarna skulle ju va med på tävlingen på Lördagen och vi könde oss nöjda så sagt och gjort packade vi ihop och drog in. Det blir säkert lika spännade att få upp båten som att det va att få i den.

Två sköna snubbar. Bill och Bull nä skämt åt sido Eirik till vänster och Pathric till höger.
Frusen men dock väldigt nöjd.
Stort tack vill jag säga för att ni tog med mig ut Eirik och Pathric det va super trevligt verkligen så det måste vi göra om tycker jag. Och klart jag kommer och hälsar på vid tillfälle,det erbjudandet måste man absolut tacka ja till. Ni är grymma grabbar !

Mycket trevlig båt må jag säga. Första gången jag fiskat från en Tracker. Gick väldigt bra i grov sjö.
Tack för denna gång och skitfiske på er !
Det va det för denna gången. Mvh Stefan

SKITFISKE PÅ ER ALLA DÄR UTE ! MÅ NAPPEN BLI MÅNGA OCH HÅRDA !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar