måndag 18 juli 2016

BLÅST , SUTARE OCH GÖS

Hejsan på er alla. Det va ett bra tag sedan nu det vart någon uppdatering här på bloggen. Det har vart en lång läkningsprocess efter min operation inte riktig bra ännu tyvärr men nu har jag kommit igång så smått att fiska lite igen iallafall. Förra helgen stod det gös på schemat. Jag och Jimmy och Jakob från Team-Pikey skulle testa lyckan på Glan och fresta gösarna med lite gummi beten. Jimmy och jag va där tidigt och Jakob skulle vi möta upp lite senare när partypinglan Jakob kvicknat till. Vi fick i båten och när vi kom ut på sjön så blåste det rätt bra så vi gjorde så gott vi kunde men insåg snart att det inte vart så lätt att känna kontakten med våra jiggar i denna blåst så vi försökte söka andra ställen med mindre blåst. Jigg fiske va det som gällde då ingen av oss vertikalfiskar. 

Här inne va det lugnt iallafall. Men ute på sjön blåste det full fan.
 Klockan blev dags att hämta upp Jakob så vi styrde in mot rampen och hämtade upp han. I med hans grejer och så bar det ut igen. Nu höll vi oss jäms med kanten så vi kom undan blåsten lite iallafall. Men det va svårfiskat jag lyckades iallafall knipa lite fisk. 4 gäddor och en abborre fick jag . Jimmy och Jakob kammade noll.

Jakob och Jimmy från Team-Pikey.
Tack för denna tur grabbar. Vi tar en ny tur i bättre förutsättningar hoppas jag. 

SUTARMETE

I Tisdags fick jag besök av min småländske vän Darko han kom upp för att kika på en speedwaymatch då han aldrig vart på någon live men nu va det dags så vi ägnade Tisdagen till det. Gick inget vidare för Piraterna som jag håller på i svenska elitserien. Pisk vart det mot Rospiggarna som va på besök i Motala. Jaja shit happens. Bara bryta ihop och komma igen ju. Så efter det så laddade vi inför Onsdagen istället och för fiske. Min teamkamrat hade planerat lite mete efter Sutare så vi hängde på honom. Darko är ganska ny på metet så det passar ju perfekt. Tanken va först spinnfiske efter färna men det vart mete istället. Sagt och gjort packades grejerna in och vi drog iväg för att möta upp Jimmy.

Godis till Sutare och Ruda.
Vi kom fram först så ut med min hemmagjorda kratta och raka botten lite på platsen jag tänkt fiska på. (Finns beskrivet här på bloggen hur du gör en egen i ett äldre inlägg) Sedan blandade vi till mäsket och mäskade upp två platser. Även idag gjorde sig blåsten påmind men det skulle väll funka ändå trots allt. Vi tacklade upp då kom Jimmy traskandes precis lagom. Vi fick i ordning på grejerna och det va lagom att de första bubblorna steg till ytan. Inga mängder men de va där iallafall och hade börjat käka. 

Lite av varje är bra att ha med.
Betet på plats och väntan börjar.
Darko fick fisk först ett par Sarvar blev det även jag själv fick Sarv . Det dröjde inte länge innan Darko fick napp igen och det vart ett vilt plask i ytan och vi såg att det va en sutare och jag greppa håven och hjälpte han att landa sin absolut första Sutare. Jättekul att han lyckades landa den så grattis till ny art i listan och nytt personbästa blir det ju såklart.

Darko med sin första Sutare. Grattis kompis. Nu kan de bara blir fler och större.
Vi andra stretade på och det va lögn i helvete att lyckas idag med missade napp och tappade fiskar. Jimmy sa jag sitter här tills jag landat en. Mörkret började falla och Jimmy fick äntligen fast en men den tappades även den. Fiskespråk uttalades som brukligt och vi bestämde att det va nog. Vi fick glädjas att vår vän landat sin fösta iallafall.

Vacker och stridbar fisk. En av mina favoriter.
Jimmys PB på kräfta tro ?
Tack för idag grabbar och tack för besöket Darko. 

NYTT FÖRSÖK PÅ GÖS

Igår va det dags att ge gösarna en chans till. Denna gången ska vi resa till annat län och nytt vatten. klockan ringde okristligt tidig och man satte sig på sängkanten och undra om man är riktigt frisk igentligen som går upp så här tidigt. Men men det va bara kliva upp grejerna va packade i bilen dagen innan så det va smidigt att komma iväg. Det bar iväg till Linköping där jag skulle möta upp Jimmy från Team Pikey där ifrån ska vi samåka. Vår vän Darko från Småland ska med han med så vi hade bestämt möte straxt före sjön vi skulle till. Han va framme först så han stod och vänta på oss. Vi stannade till på vägen och hämtade upp våra fiskekort en kort tur till och vi va nere vid rampen. I med grejerna och det bar ut på sjön. Lite samma visa denna gång tyvärr när vi kom ut där sjön öppnade upp så gick det vågor ordentligt. 
Jimmy taggad.
Det tog inga längre tider innan första gösen satt. Darko som vanligt hade turen med sig även Jimmy fick han med. Så höll det på i stort sett hela dagen de där grabbarna drog fisk men inte jag. Blåsten tog i mer och mer ju längre dagen gick och Darko och Jimmy fick mer gösar. Inga monster men fisk lik förbannat. En annan började lessna på fisket och funderade på att när jag kommer hem då ska jag nog fan lägga ut grejerna på annons och sälja rubbet. Men då släppte det och jag kände en stöt och då drog jag ner på tempot lite och då satt den första till slut. Tur va väll det så jag slapp sälja prylarna.

Min första för dagen.
Darko hade hittat rätt medecin för dagen han hade rätt färg och rätt storlek på sin Westin Shad Teez jigg då han drog mest och störst den rackaren. Skojade lite och sa att Darko han får aldrig följa med mer om han ska dra mer än oss. Måste ju få skoja till det lite ibland kompisar imellan. 

Darko med en av sina gösar.
Jimmy med en av sina gösar.
Det vart Darko som vart Gös kung denna dag han drog en 7-8 stycken Jimmy fick 5 och jag fick 3 så helt ok antal tycker jag. Hade inte gjort något alls med lite större men huvudsaken för min del iallafall att man har kul och får fisk och får chansen att umgås med goda vänner ute i vår vackra svenska natur.


Gös kungen för dagen. Vänta du till nästa gång du Darko då ska jag ta stor fan.
Blåste nu ännu mer så vi bestämde oss för att ge upp och bege oss hemåt så vi började packa ihop i båten och styra mot rampen igen. Vi bestämde oss för att ge sjön en ny chans en mindre blåsig dag. Tack Darko och Jimmy för turen. Detta gör vi absolut om en annan gång.

Vackra är de gösarna
Stekaren Jimmy
Jag och Darko har full fokus på grejerna.
Det va det för denna gång. Hoppas det kan bli nått fiske snart igen. Så skitfiske på er alla där ute ! 

MVH STEFAN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar