torsdag 19 maj 2016

MORGONPASS PÅ ABBORRE

Tisdag morgon och klockan ringer för fullt och den visar 04,00. I bland undrar man om man är riktigt frisk när man kliver upp mitt i natten för att åka och fiska. Men det ska ju bli ett morgonpass på Abborre med min teamkamrat Robin. Grejerna va packade och klara sedan dagen innan så det va smidigt att komma iväg. Bara studsa upp ur sängen och dra på sig kläderna och dra iväg och möta upp Robin.

Börjar bli riktigt grönt och vackert nu.
Framme hos Robin så va det bara att lasta i grejerna i båten och tanka och fixa lite. Va en riktigt skön och trevlig morgon trots att den va lite småkylig men man hade pälsat på sig så inget frysa här inte.

Taggad kan man säga.

Mina spön redo för fight.
Allt klart och vi styrde ut mot sjön. Halvvägs ut kom vi på att håven inte va med så det va bara till att vända. Vore hemskt tråkigt om man missar en bamse på grund av det. Det har ju hänt förr så men inte denna gång.

Robin taggad och sugen även han.

Robins vapen för dagen.

Underbar morgon på sjön.
Nu så hade vi kommit fram till vår tilltänkta plats vi skulle fiska på och på lodet visade det att det fanns fisk hemma så vi började nöta på med våra jiggar. Men de va inte lättflörtade idag inte. de va framme och drog lite försiktigt i svansarna lite bara så det börjades laboreras lite med andra typer av jiggar och andra storlekar med för den delen. 

Robin kör Hummingbird.
Några av de beten jag testade under dagen.

Nu så började hända lite. Jag såg på min spötopp att det pickades för fullt på jiggen så drog ner tempot och i princip släpade jiggen på botten och då släppte de superlimmade läpparna just på denna abborre som nöp min ringteez jigg. och min första för dagen bjöd upp till dans. även Robin hade fisk så ett dubbelhugg vart det.

Första för dagen !
Min va allt lite större Robin
Det vart ett par till på samma ställe men ingen vidare fart på dem så vi beslutade att leta på ett annat stim. Som kanske är mer fart på. Det va lite aktivitet i ytan i korta stunder så provade en popper. Jag missade två fiskar på den så lade ner ytfisket.

Var är de hungriga rackarna tro ?
Vi for runt men utan framgång och vi kände att det va ingen större ide att nöta på mer då de ej va i tagen och Robin skulle jobba natt med så behövde få lite sömn med så vi begav oss hemåt. Det vart ju ett 10 tal abborrar iallafall.

De gillar verkligen Ringteez abborrna.
På väg in i hamn igen.

Stort tack Robin för att du tog med mig ut dagen innan min operation. Det va uppskattat verkligen att jag hann med lite mer fiske innan det va dags. Nu lär det ju dröja till nästa gång man kommer ut. Skaplig fiskeabstinens man kommer ha. Får följa med som åskådare iallafall. Så nu hoppas jag på att mina teamkamrater kan slänga upp lite inlägg här ibland. Kommer blogga om lite prylar och tips och trix iallafall själv.

Armen i paket. Ny opererad och gipsad. Nerver i kläm som spökar så nu blir det inget fiske på ett par månader då det ska läkas först. Andra armen ska göras när den första är läkt och redo.

Det va det ! Skitfiske på er alla där ute till nästa gång det beger sig. Mvh Stefan
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar