måndag 16 maj 2016

KVÄLLSPASS MED GRABBARNA

Vi hade bestämt jag och mina teamkamrater Robin och Jimmy för att testa lite bottenmete för en gång skull. Vart mycket gädda och abborre i stort sett hela våren så nu va det dags. Packa ihop alla prylar och styva in oss i bilen men först en sväng ner till stan och in på Olas Sportfiske och skaffa lite mask. Räkor , bröd och majs hade Jimmy redan ordnat. Gött att komma iväg allesammans också på en gemensam tur det va ett tag sedan det vart av det med. Så en kväll vid ån ser vi fram emot.

Grodorna va riktigt i tagen.
Väl framme så va det bara packa på sig alla prylar och det blir ju en del prylar som ska med. En kort promenad ner till ån och sedan va det bara börja tackla upp. Det va en hel det aktivitet i ytan. Så det såg verkligen lovande ut. En del större fiskar visade sig ordentligt så man stressa på lite att få i ordning på grejerna. Så man kunde lägga ut betena för första gången i år i ån.

Mina spön tacklade och redo.
Robin lägger ut.
Nu va alla redo och alla spön fiskar. Verkligen varmt och gött denna kvällen. Sitta i kortbyxor och t-shirt det va verkligen härligt. Det tog en stund innan det hände något även att fisken visade sig med jämna mellanrum i ytan retade gallfeber på oss lite. Jimmy hade två fina färnor borta där han satt som inte titta åt hans beten så smått frustrerad va han Jimmy.  Robin va först att kroka fisk pb i minsta abborre. En riktigt liten optimist till abborre hade hittat hans mask. Han fortsatte plocka lite abborre efter det. Själv brände jag 2 ordentliga napp man är lite ringrostig kanske jaja det är bara på det igen.

Diverse boost sprayer är alltid bra att ha med för att göra sitt bete lite annorlunda.
Full koncentration på topparna.
Nu hade solen börjat gå ner och med den försvann den goa värmen så tröja och långbyxor åkte på. Fisk hojtade Jimmy och det va en liten Färna som tagit hans räka. Tyvärr ej någon av de större som fortsatte att håna han lite. 

Håven fortfarande torr. Mycket smidig denna håv för övrigt. Går att vika ihop den. Kommer från Wychwood Specimen Landing Net heter modellen. Finns på Metebolaget som säljer märket.
Nu så började hända grejer. Det började picka lite i toppen på mitt Drennan Specialist spö och på kroken satt det en fin mask i kombination med ett majskorn. Och till slut böjde toppen sig ordentligt och jag krokade fisken. 

En liten Brax vart min premiär fisk från ån.
Mumsar maskin.
Jag hade precis släppt tillbaka Braxen då vart det ett ordentligt napp på mitt andra spö. Så det va bara klippa det och lyfta spöt. Fisken satt redan krokad och det vart en liten fight innan den kom in till håven och denna gången va det en Färna. Det som är tjusningen med just bottenmete man kan få precis vad som helst. Så riktigt spännade var gång det hugger.

Min första Färna för året.
Vackra fiskar och ordentliga fighters Färnorna. Ett riktigt rovdjur som äter allt.
 Nu dog det av fisket och det började mörkna på så vi beslutade att packa ihop och dra oss hemåt. Hade man haft mer tid och pannlampor med så hade vi nog kunnat lura de större färnorna som vi sett visa sig. Jajade tar vi en annan gång. 

Mina rullar. Wychwodd Solace 6.
Grejerna packade och vi traskade mot bilen för färd hem. Va riktigt kul att va ute med grabbarna och köra lite fotölj fiske som jag kallar det. Tack för denna kväll Robin och Jimmy.

Jimmy
Det va det för denna gång. Skitfiske önska tills nästa gång det beger sig. Mvh Stefan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar