fredag 13 maj 2016

KVÄLLSPASS EFTER DE RANDIGA KRIGARNA

Onsdag eftermiddag och Jimmy från Team-Pikey och jag skulle ut på ett pass efter abborre. Det blåste på ganska bra när vi talades vid så där vi tänkt köra blåste det lite för mycket för att försöka ens. Så vi beslutade att åka till ett mindre vatten som ligger lite mer skyddat. Vi har ju lyckats att få lite skapliga abborrar där tidigare i år. Sagt och gjort så drog jag iväg och mötte upp Jimmy halvvägs där ifrån åkte vi gemensamt.

Jimmy spanar efter stimmen och betesfisken . Var är ni era rackare.
Vi hittade lite ekon på ett ställe vi brukar vanligtvis hitta abborre så vi ankrade upp och började dänga jiggar i alla möjliga olika tackel varianter. Dropshot , Carolina rigg , Texas rigg och vanligt jigg fiske. Men det va riktigt trögt förutom de små energiska gäddorna som verkligen va i stöten. Även att det bokstavligen krylla med löja i området så gav det inget. Så upp med ankaret och leta vidare blev det.

Mina vapen i jakten på abborren.
Idag va de verkligen inte lättflörtade abborrarna. Vi for hit och dit men det blev oftast gädda. Någon lite mindre abborre bara så vi kliade oss i huvudet och fundera på vart vi skulle ta vägen. De va inte hemma där de brukar vara så det va inget annat än att söka vidare.

Riktigt skönt att va ute denna kväll.
 Vi körde efter en brant och där började det hugga lite mer och abborre efter abborre fick syna insidan på båten. Vi upptäckte att måsarna kalasa för fullt utanför ön så vi bestämde oss för att undersöka det. Brukar ju betyda att det finns lite att äta just där både för måsar och fisk. Så snabb förflyttning. blev det dit.

Full koncentration på spötopp och lina och väntar spänt på om det ska hända nått.
Solen på väg ner.
Jackpot ! Det vart action direkt på nya stället. Här är det sa Jimmy nöjd som en speleman med böj i spöt. Och de fortsatte komma så det vart fart på dem verkligen. Trots att de hade munnarna fulla med små löjor så knep de våra jiggar ändå. Och vi hade hittat jiggen för dagen. Det va en Lunker City Swimmin Ribster som uppenbart gällde för kvällen.

En av kvällens abborrar.
Jimmy med ännu en.

Kvällens största 805gram.
Det va ju typiskt att de skulle komma igång så sent solen va nu nere och mörkret kom fort nu så det va dags att packa ihop och bege sig mot bilen och kärran och plocka upp båten medan det fanns lite ljus kvar. Resultatet av kvällen blev ett 25 tal abborrar och toppfisken blev 805 gram som Jimmy tog.

Denna bild vart jag nöjd med.
Underbar kväll.
Dags för upptagning.
Det va det. Tack till Jimmy för idag.

MVH Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar