måndag 2 maj 2016

FISKEHELG MED GODA VÄNNER

Då va det äntligen helg igen och det ska bli fiske hela helgen. Jag hade bjudit upp min vän Darko från Småland över helgen för att fiska med oss. Darko kom upp på Fredagen så vi satt och fixa lite tackel mm på kvällen och förbereder oss ordentligt. Vi hade bestämt att möta upp Jimmy från Team Pikey att vi skulle köra lite abborrefiske i Stångån på Lördagen. 
 
På väg in till Linköping och Stångån jag och Darko Babic.
 
Vi drog in till kl 10.00 och mötte upp Jimmy och det kikades runt lite i den lokala fiskebutiken innan vi gick ner till ån. Blåste på rätt bra gjorde det men annars skaplig väder. Fler fiskare va på plats så pratade med dem och de hade inte haft någon vidare lycka. Vi hade ingen vidare lycka vi heller så passa på att testa lite nya beten kolla gång mm. 

2 av mina 3 abborre spön.
Darko
Jimmy va tvungen och dra hemåt och det va verkligen stendött i ån så vi drog straxt därefter hemåt vi med. Laddade upp med lite grillning och annat gott. Speedway GP premiär va det ju med så vart en trevlig kväll absolut. Det är ett annat stort intresse i mitt liv förutom fisket såklart.

Nöjd med Yurai spöt från Gunki iallafall.
Söndag morgon och klockan ringer. Så man studsa upp och på med kläderna och dra iväg. Grejerna va packade i bilen sedan gårdagen så gick snabbt och smidigt att komma iväg. Vi hade bestämt möte med Jimmy kl 7 vid dagens tilltänkta sjö. Grejerna lastades i båten och sedan va det bara se till att få den i sjön.
 
Förväntansfull Jimmy
  Va verkligen en fin morgon. Lite krusningar bara på ytan till skillnad mot förra gången vi va här då det blåste full jävel. Så blir betydligt behagligare tur detta. Väl i sjön styrde vi mot den plats vi hade hittat abborrarna förra gången och på ekolodet visade det att de va här. Så bara ankra upp och välja vapen och börja dänga. 
 
Lungt och stilla.
Jag satte på en ringteez jigg från Westin en brun/grön med rött glitter och det tog inte så värst många kast innan det smacka till ordentligt. Mitt Dragon Millenium jigg spö bugade ordentligt och det känns att det va en abborre och att den va lite större. Den kom upp till ytan och man vart verkligen glad att se den sitta bra. Så den håvades och krokades avi håven och där fick den ligga en stund för att återhämta sig lite och vi fixade med våg och kamera så länge . Fisken vägdes och den visade 890gram och det knäpptes ett antal kort. Klart man måste ha lite fina bilder och minnen.

Riktig grann och fina färger på den. Vikt 890gram och den största abborren för dagen.
Tack för god match och den släpptes åter. Finns filmer på min sida på Facebook The Specimen Hunter från dagen. Så in och kika vet jag. Komplett fotoalbum finns där också bland annat och det finns även Instagram att kolla in.

Min favorit för dagen. Boostad med lite doft från Spike it.

Lite doft kan få dem att öppna munnen ibland. Jag använder dessa.
Darko med fick abborre på en Carolina riggad jigg dock lite mindre men ändå fin fisk. Det testades allt möjligt under dagen. Carolina och Texas riggar , Dropshot och vanligt bottendunk.

Darko med en av sina abborrar han fick för dagen.
Även gäddorna hade hittat fram till platsen så det vart några vilda fighter med dem. Det är ju ganska kul med de mindre gäddorna på lätta grejer och just i denna sjön har de verkligen kämpaglöd. Totalt tokiga mer eller mindre. Fisket dog ut på platsen vi va så vi styrde mot andra delar av sjön och sökte efter betesfisk och abborre stim. Vi hittade dem oftast på riktigt stora djup och där är de svåråtkomliga så det va bra leta vidare till vi hittade dem på bättre djup. Vi vill ju kunna släppa tillbaka dem i gott skick. Djupare än 10 meter så måste man ju låta dem tryckutjämna och ta upp dem sakta igenom vattenlagren. Men vi fiskade på de vi hittade grundare.

Liten tjockis.
Den hade mumsat löjor för glatta livet. Spydde ut en del av dem när den fick gå tillbaka.
Nu hade gäddorna verkligen kommit igång. Vi fick dem på löpande band och Jimmy fick dem även på popper. Så nu va han glad att han äntligen fått lite fisk han med. Har gått riktigt trögt för just Jimmy denna dag. Blir så ibland vet precis hur det känns .

Darko drillar en arg snipa.
Fick en hel del gädda själv med. Den älskar jiggar tydligen.
Nu började suga till lite i magen och vi beslutade för att ta en paus och få i oss lite mat så vi styrde mot bryggan vi tänkte grilla lite ost och bacon korv. Mat för en hungrig det och det smakar ju alltid bättre när man är ute i det fria såklart.

Jimmy trycker in i foderluckan. Utan rödbetsallad idag iallafall.
Darko mumsar på han med.
Mmmmm va gött !
Efter maten drog vi tillbaka till den del av sjön som gett mest abborre och vädret hade blivit rena sommarvädret. Riktigt varmt och vindstilla precis va det med. Så dags att skala av sig lite kläder. Vissa gjorde det lite mer än andra eller va säger du Darko ?

Är det varmt så är det.

Grön gula jiggar ville de ha på eftermiddagen.
Dagen börjar dra sig mot sitt slut. Fisket avtog fullständigt och vi kände oss nöjda med dagen. Det är ju fortfarande ganska kallt och man har sett på lodet att de gärna står still och trycker mot botten både abborre och gädda men det lossnar nog snart. Lite fina soliga dagar så stiger tempen fort. Vi testade två ställen på väg till bilar och kärran men det gav inget så vi beslutade för att ge oss.

Ah ! Vackert och fridfullt.
Det va det. Stort tack Jimmy och Darko för en mycket trevlig helg och för sällskapet. Det gör vi snart om hoppas jag. Så vi laddar om för nya fiskeäventyr i framtiden. Resultat av dagen blev följande . 22 fisk i båten. Jag fick 6 gäddor och 5 abborrar Darko fick 4 gäddor och 2 abborrar och Jimmy fick 4 gäddor och 1 abborre. Så gäddorna hade övervikt idag kan man säga. Jaja på det igen en annan dag blir det och hoppas det är bättre fart på dem då. Vart ju en lite bättre fisk iallafall.

Båten uppe och vi är klara att åka hemåt. Tack grabbar.
Nu åker vi hem.
Det va det för denna gång . Skitfiske önskas till nästa gång. Mvh Stefan. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar