söndag 24 april 2016

I BLÅSVÄDER

Söndag morgon och klockan ringer för fullt 04,00 visar den och det ska bli fiske ihop med Jimmy Från Team-Pikey och min teamkamrat Robin idag va det tänkt. Grejerna va fixade dagen innan så det va bara dra på sig kläderna och packa in grejerna i bilen och dra iväg och möta upp Jimmy i Linköping. Vi hade bestämt möte vid en mack och därifrån skulle vi åka och hämta upp båten och sen blev det gemensam färd mot den tilltänkta sjön för abborre och gäddfiske. Jimmy hade med prylar till båda arter men jag tänkte lägga krutet på gäddorna idag.

Båten snart redo att läggas i.
Personligen har jag inte varit just i denna sjö. Har dock besökt andra sjöar i dess närhet iallafall så spännande med nytt vatten. Jimmy har erfarenhet av vattnet sedan tidigare så han får va guide idag. Grejerna packades i båten och vi styrde ut på sjön.Ingen värme att prata om denna dag. 4 grader varmt och i vattnet va det inte mer än 6,3grader. Blåste gjorde det med så luvan åkte upp på mitt Pinewoodställ blockera vinden så gott det går. Vi styrde mot en vik där Jimmy tagit en bra fisk nyligen och väl framme efter en kort tur åkte boxarna fram ochvalet föll på en Pig Shad Jr i motoroil färg. Och det börjades dängas friskt. Tog ett bra tag innan det hände nått. Jimmy skrek fisk och det va en fin böj i spöt och en vild fight blev det. Ville inte ge sig denna gädda. Håven kom fram och vi landade dagens första en fisk runt 4kilo.

Dagens första. Knep en Mc rubber av mindre modell.
Efter det hände det inte så mycket. Vi for runt lite överallt och testade lyckan men icke inga gäddor spm ville va med och dansa här inte. Min teamkamrat Robin skulle komma och fiska med oss så vi styrde mot rampen för att hämta upp han.

Robin på plats i båten.
En taggad Robin stod och väntade på oss när vi gled in till rampen. I med hans prylar och vi styrde ut mot sjön ännu en gång. Vi fortsatte nöta på men fortfarande segt fiske. Vinden hade tilltagit den med så gunga ganska bra i Lindern. Robin lyckades pillra upp en abborre och Jimmy knep ytterligare en liten gädda. Själv hade jag inte känt ett dugg ännu. Klockan började bli middagstid och Jimmys mamma skulle bjuda på soppa och hembakat bröd och det sitter verkligen inte fel då man va lite frusen. Pannkakor och sylt och grädde blev det efter soppan. Fullständig matkoma blev det efter maten och man hade tinat upp lite med så det va dags att dra ut igen. Stort tack till Jimmys mamma för den goda maten. Va väldigt gott och uppskattat.

Fulväder och ännu mera blåst.
Vi fick den briljanta iden att dra till viken längst bort till sjön men så här i efterhand va det väll ingen lysande plan direkt då vinden ökat riktigt ordentligt. Det vart ett par mindre gäddor på vägen dit men nu blåste det för jävligt rent ut sagt. Så vi beslutade att vi ska nog söka lite lä. Sagt och gjort men det vart en väldigt gungig och blöt färd. Ibland undrar man allt va man håller på med.

Dexter Shad.
Vi drog in en vik Jimmy inte fiskat i förr mer växtlighet va det där och betydligt grundare men det gav inte något. Nu hade jag börjat fundera på att sälja skiten och sluta fiska nött i 10 timmar och inte ett pet. Robin hade fått fisk och Jimmy med. Så nu va man lite less. Ska det aldrig lossna kan man tycka.

Uttråkad och less så lade mig och vila ryggen.
Va ju inte länge sedan man gjorde en ryggoperation så passa på att lägga mig och vila kroppen lite. Vad göra när de inte vill hugga. Superlimmat ihop käftarna fiskarna eller nått kan man ju tro. Lite hugg och spe så beslutade vi att det va dags för en paus igen så styrde mot bryggan. En benstäckare och lite kaffe och kladdkaka kanske skulle hjälpa.

Två tredjedelar av Team Specimenhunters Jag själv till vänster och Robin till höger.
Vi beslutade att fiska utanför bryggan ett tag och sedan ge upp. Platsen gav inget så nu styrde vi mot rampen och halvvägs dit vråla Jimmy här är de ! Ekolodet visade ett stort stim med fisk och tro det eller ej jag fick napp. Hade lånat ett abborre spö av Robin och en Gunki jigg och det va medecinen tydligen. Jag fick en mindre gädda straxt där efter med. Så nu va det lite hopp om det och man kände sig lite gladare iallafall.

Årets första abborre på jigg.
Riktigt tjock och stinn.
Hej då lille vän ses när du växt på dig lite.
Jimmy och Robin fick ett dubbel hugg och två gäddor synade båtens insida.

Jimmy och Robin med varsin slemgurka. Robin mindre lycklig då han önskat abborre.
Vi fick lite fisk på stället så blev 10 fisk i båten denna blåsiga och sega dag. Men god mat och gott sällskap blev det iallafall. Och vi beslutade att ta en tur nu kommande Söndag igen. Hoppas de är lite mer i tagen då.

Lugnet före stormen.
Jimmy koncentrerad.
Då va det dags att fara hemåt. Och vi kände att vi va nöjda med antalet timmar på sjön för denna gång. Så vi styrde mot rampen och lastade ur prylarna och båten skulle upp på kärran. Inte världens lättaste i denna vind men det gick efter många om och men. Stort tack till Jimmy för att vi fick följa med och tack till Robin för sällskapet och tack till Jimmys mamma för all service med god mat. Nu rustar vi för en ny tur.

Lägg till bildtext
Det va det ! Skitfiske på er alla där ute till nästa gång.

MVH Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar