tisdag 26 januari 2016

ISMETE PREMIÄR

Då va det dags Lördag den 23 Januari ! Äntligen skulle det bli ismetepremiär iallafall för egen del. Besök skulle jag få till helgen nämligen min gode vän Darko Babic från Småland ska komma och fiska med mig hela helgen. Darko har en sida på Facebook som heter Det mesta inom fiske så kolla gärna in den. Darko dök upp på Fredagskvällen och taggade till tusen satte vi oss och fixa med grejerna. Mitt uppe i allt när man skulle testa de nya vipporna i spöhållarna så passa de inte riktigt så vad göra? Jo jag hade kopparrör liggande så det kapades till bitar av det i lagom längd och sen dök nästa problem upp mitt skruvstäd höll inte måttet för att klämma ihop kopparrören. Vad göra ? Jo jag ringde min teamkamrat Robin som naturligtvis gått och lagt sig. Men som en riktigt god vän så sa han vi drar till mitt jobb och fixar det inga problem så iväg och fixa det blev det. Stort tack Robin ! En räddare i nöden verkligen. Klockan hade hunnit bli ganska mycket så vi bestämde oss för att ta en liten sjö på närmare håll att fiska i än va ursprungliga planen va. Så hopp i säng och försöka sova lite men som alltid lika svårt när fiskefebern sätter in. Klockan ringde och man sega sig upp stel och jäklig men man ska ju fiska så gick ganska smidigt ändå. På med kläder och packa bilen och dra iväg till sjön blev det.

Darko Babic monterar ihop borren och är sugen på att komma igång.
Framme vid sjön så spanade man ut över den och det låg lite snö på isen iallafall och här och var fanns fläckar där snön inte fått fäste. Så Vi knallade ut på isen och bort mot det tilltänkta stället vi ska fiska på. Basecamp upprättades och spö och spöhållare ställdes ut på de platser man tror på ska leverera fisk. Fram åkte borret och det börjades borra hål. Darko gjorde hästjobbet och borra även mina hål då jag är trasig i rygg och armar så uppskattades det enormt. Gött med hjälpsamma och goa vänner som hjälper mig så jag kan komma ut även att man har den smärta man har i kroppen. Men nu stundar ju diverse operationer så snart ska man väll komma i form igen hoppas jag. 

25cm is så känns säkert och bra på isen.
Grejerna va till slut i efter ett tag. Man känner att man lägger av sig med ismetet men efter ett tag kommer rutinen in igen och allt flyter på med utrustningen. Vi satte oss och spanade på våra vippor som stod och gunga så fint med pigga mörtar hängandes under dem och nu va det bara vänta på fäll.

Skäggig och jävlig har man blivit med.
 
Ett av mina spön in action och väntar på fäll.
Det tog sina lilla tid innan det hände nått men jag fick årets första fäll och man slirade ur stolen på väg till spöt. Lina gick av spolen så nått hade fattat tycke för mörten och simmade glatt iväg med sitt byte i munnen. Men den skulle få en överraskning då jag va framme vid spöt och vevade ner och gjorde mothugg. Va härligt att den satt där men kände att det bara var en arg lite gäddkille. Men första va bärgad iallafall så va nöjd med att det vart action.

Årets första
Hej då lille vän väx dig stor och fet nu.
 Nästa fäll va även det mitt och Darko började skruva på sig lite. Förstår det att det är trist när allt händer på andras prylar och det är dött på sina egna prylar. Det vart även den en liten rackare men det är ju fisk iallafall. Nu så fick Darko även han lite action men den ville inte va med hela vägen och upp så spottade ut mörten och simmande säkert iväg med ett hånflin. Jaja på det igen bara.

Ännu en av mina fiskar för dagen.
Vi höll på och förökte så gott det gick i kampen för att kroka nått större. Flytta spön och laborera med djup och blingbling på tafsar osv men det vart bara smått tyvärr. Slutet på dagen fick äntligen Darko en fisk landad. Han hade verkligen otur med ett gäng som spottade. 8 fäll och 5 fisk på isen vart resultaltet av denna dag .

Lite bling bling i form av skedrag som sänken kan göra susen ibland. Så värt att pröva.
Det va riktigt skönt att få komma ut. Men nu på eftermiddagen gjorde sig värken väldigt påmind så vi packade ihop. Vi ska ju iväg imorgon med så vi traskade bort mot bilen för hemfärd och få i sig lite mat med.

Så drar jag min pulka, Jag använder en sele avsedd för att dra vilt med men passar även fint till ismetepulkan så man kan dra med kroppen istället. Mycket bekvämare ! Den finns att hitta bland jakt prylarna på Biltema.
Va en riktigt fin dag på sjön.
TACK OCH ADJÖ FÖR DENNA GÅNG.
Väl hemma så fick utrustningen ligga kvar i bilen vi ska iväg på nytt pass. Så va rätt skönt att slippa ta hand om prylarna när man kom hem. Mat va det dags för så bestämde oss för kebab talrik och det är aldrig fel efter en dag ute i friska luften. Så de försvann i en hast och vi bänkade oss i tv-soffan och det började glappa i ögenlocken och hetta i kinderna gjorde det med. Vi gjorde misstaget att lägga sig ner i var sin soffa och det kan ju bara sluta med att man däcka. Skulle göra tackel till morgondagen va det tänkt men det sket sig ju. Jaja det finns så man klarar sig men ändå. Så vi bestämde Darko och jag att de är nog dags att sova och det va absolut inga problem kan jag lova. God natt !

Ett litet tips för de frusna !

Vill tipsa om dessa vantar ! Pinewood Arctic heter de och kostar runt 250kr. Darko hade köpt dem och jag testade dem och vart förtjust i dem direkt ! Va riktigt varma och goa. Så är du ute efter varma vantar kolla då in dessa och testa om du har chansen.
SÖNDAG DEN 24 JANUARI OCH ISMETEPASS NR 2


Klockan är 05,30  och larmet klämtar ursinnigt i mobilen. Stel och jävlig efter Lördagens bravader så sega man sig upp ur sängen. Orkar jag verkligen idag med tänkte jag. Men vi ska ju iväg och fiska så försökte glömma bort värken så gott det gick. Så man kom upp och klädde på sig och idag ska min son Linus följa med och försöka få liv i en tonåring är inte lätt kan jag lova. Men han satte sig fortfarande sovandes tror jag och även han fick kläderna på sig. Min teamkamrat och gode vän Jimmy ska med även han idag och vi hade bestämt att vi skulle ses kl 06,00 hos mig. Han hade jobbat sent så det vart inte mycket sömn för Karlsson inte. Jobba är inte bra för fisket Hehehe ! Iväg bar det. Idag ska vi till en betydligt större sjö så våra förhoppningar va stora. Platsen har levererat bra fisk förr både från båtfiske ochfrån is så vi va verkligen förhoppningsfulla. En bit och åka är det idag med så vi höll låda i bilarna. Jag och Darko i en och Linus och Jimmy i den andra. Framme och fortfarande ganska mörkt men vi kom i våra overaller och grejerna lastades på pulkorna. Det är ju en hel del som ska med och det vet vi ju alla som håller på med ismete. Med raska steg styrde vi mot vassen och ut på isen även här va det riktigt tjock is 25cm plus så känns bra att vistas på den. Plusgrader va det med och det gör ju det hela lite behagligare. Lite snö på isen här med och  ganska stora ytor utan snö fanns det med. Jag föredrar att sätta ut spöna där. Borde ju ge mer ljus för gäddorna att se betesfisken.

Mina teamkamrater Jimmy till vänster och min son Linus till höger. Rock n roll nu kör vi.
Spöna ute. 18st av dem delat på 4 så bör hända nått tycker man
Snälla kamrater har man ju så de hjälpte mig med borrandet. Inget man vill göra med värk i kroppen så uppskattas enormt grabbar ! Grejerna kom ut fortare än dagen innan nu är man inne i ismetet igen. Satte ut spöna på blandat djup 2 stycken nära botten 2 i mellanvattnet och två nära isen. Och sedan parkerade jag röva i stolen och det va inte alls dumt.

Denna dag testa vi lite allt möjligt. Inte bara mörtar. Det fanns Brax , Abborre, Björkna och Sarv att tillgå i beteshinkarna  så nått ska väll duga åt madammerna.
Jimmy fick första fället för dagen och han for av stolen som han hade en raket i röva. Snabbt framme och det krokades och det gungade fint i hans Stoxdalspö. Men det va en fisk av midre kaliber men der är ju fisk det med så gött att det händer nått. 

Darko assisterar Jimmy.
Första landad
Jag hade inte haft ett pet på mina grejer så frågade Jimmy hur djupt han körde och fick svaret under isen precis så jag började mixtra lite med djupet på mina grejer med. Även Darko hissade upp sina spön lite. Och det gav utdelning ganska omgående för Darko iallafall. FÄLL  yttrades och det vart ruskig fart på smålänningen som drog iväg mot sitt spö och krokade fisken gungade fint i hans Kinetic Rauma spö och den va en ilsken rackare som rusade galet under isen.

Darkos första för dagen.
Tack för go fight och välkommen åter.
Darko och Jimmy fick fäll de några spottade och en del landade. Dubbelhugg fick de med samtidigt Jimmy och Darko så vart lite hektiskt ett tag. Linus satt och pimplade abborre men det gick trögt med det. Hungriga började vi bli mot eftermiddagen så grillen åkte fram och krovar grillades och slukades. Alltid gött med nått varmt i magen när man är ute på isen. De skulle dröja till sen eftermiddag innan jag fick första fället. Men den fisken spottade ! Fiskespråk uttalades ! Jimmy krokade en ordentlig fisk på eftermiddagen med men den släppte halvägs så ännu mer fiskespråk hördes. Nu började vi fundera på att packa ihop när jag äntligen fick ett fäll till och belönades med en liten ynklig snipa. Man slapp ju fula namnet iallafall. Fick ju fisk allihopa. Jimmy tog 2 Darko vart gäddkung denna dag med 4 eller 5 och jag fick 1. Vart många fäll med spottade beten med. Va inte riktigt i taget idag fisken men så är det ju ibland. Bara nöta på och göra sitt bästa för att lura dem.


Min enda lilla tröst för dagen
Darko nöjd med dagen.
En av Jimmys gäddor.
Vek den dubbel kan man säga. Inget som smiter från de gaddarna inte.
Mörkret började lägga sig så det va bara inse faktum att vi får inga större eller fler idag så vi packad ihop och knallade i land. Fisk fick vi ju så lite nöjda med det va vi allt. Vi har ju fått komma ut på ismete som vi alla älskar. Va ju osäkert länge om det skulle bli av överhuvudtaget. Trötta och mosiga i skallen körde vi hemåt och man såg fram imot ett varmt bad och lite mat och sömn. Vart en hel del snack om Afrika på isen Jimmy som i skrivandets stund sitter på ett plan till Kenya Afrika för att fiska storvilt i 2 veckor ! Barracuda , Dorado ,GT mm kommer han förhoppningsvis i kontakt med så önskar min gode vän och fiskebroder en trevlig resa och SKITFISKE ! Mer om det kommer här på bloggen framöver. Riktigt häftigt !

Det va det för denna gång . Tack för att ni läste och förhoppningsvis gillat va ni läst med. 

HÅLL UTKIK PÅ BLOGGENS FACEBOOK SIDA THE SPECIMEN HUNTER / TEAM SPECIMENHUNTERS DET KOMMER LOTTAS UT BILJETTER TILL SPORTFISKEMÄSSAN DÄR

5 biljetter kommer lottas ut bland de som gillar vår sida på Facebook

Adress till vår Facebooksida

https://www.facebook.com/The-Specimen-Hunter-Team-Specimenhunters-217721218370036/MVH STEFANInga kommentarer:

Skicka en kommentar