fredag 25 september 2015

STRIDIGA CITY ABBORRAR

Blev en roadtrip in till Linköping idag. Skulle in till US i Linköping och kolla upp va som bråkar med mina armbågar och handleder troligen nerver som sitter i kläm här och var. Jimmy från Team-Pikey och jag pratade om att ta ett pass abborre så varför inte tänkte jag när jag ändå va i Linköping. Sagt och gjort så blev det så efter sjukhusbesöket vart avklarat. Vi stämde möte nere vid den nya fina rampen nere i Stångån.

Båten sjösatt ! Asfalterat och fint ner till vattnet  och brygga fixad med. Alla tiders.
Tummen upp för snabb och väl genomförd isättning av båten. Han är vass Jimmy att trixa med båttrailer.
I med grejerna och det tacklades spön och vi styrde mot det tilltänkta stället. Jimmy är ju på hemmaplan här och vet var fisken brukar va så efter en kortare båtfärd va vi framme och ankaret dumpades i och grejerna togs fram och det börjades dängas wobbler. En av mina favorit metoder på abborre är twitchfiske. De brukar bli som galna när det kommer en sicksackande Strike Pro Jr eller en mini framför näsan. Som oftast är det ett helt gäng med abborrar runt betet som kampar om vem som ska knipa det. Popper är också jäkla kul och det gäller att va lugn och vänta till man känner fisken. Väldigt lätt att dra poppern ur munnen på dem. Så kyla är A och O vid popperfisket.

Bra ställe att söka efter abborre vid olika former av strukturer. Verkligen cityfiske just här.
Men även vackra vyer finns.
Det tog inte många kast innan första abborren satt på kroken och den skulle följas av en hel del denna dag i olika storlekar och former. Twitch dominerade som  väntat men Jimmy hade kört mycket popper just här så va inte sen att byta och testa och det small omgående på den också. Vi körde på och den ena efter andra synade båtens insida och fick en snabb återutsättning. Några av dem hamnade på bild och här kommer de.

Jimmy med twitchad abborre.
Lika stor som en Strike Pro mini. Plopp !
Strike Pro Jr levererade denna.
Westin Platypus en annan bra abborre wobbler.
Intresset från abborrarna började svikta lite så vi bestämde att vi tog en liten trolling sväng in mot stan men det vart lite ströfisk bara så vi vevade upp och drog mot motsatt håll till mynningen. Men det va dött där. Troligen för att siktdjupet va ca 10cm. Va riktigt grötigt så vi gav upp och styrde tillbaka mot stället de nappa som bäst igen. Det hade ju vilat ett tag så möjligt att de va kvar fast mer huggvilliga nu när de fått va ifred ett par timmar.

Jimmy TEAM-PIKEY
Väl framme igen så började de nappa igen men inte lika frenetiskt som tidigare på dagen. Det byttes i mellan olika beten och vi nötte på men det vart bara mindre fisk som nappade för tillfället. Klockan började dra iväg och det började bli dags att ge upp så vi bestämde oss för att packa ihop och styra mot rampen igen.
FKP GEAR DRAUGEN D4 7 fot gjorde jobbet idag.
Bäst att hålla i skutan. Här ser man mer av rampen och bryggan vid Stångån.
Jimmy knallade iväg och hämta bil och kärra och kom backande i rasande fart och såg hur smidigt ut som helst. Han har ju tränat en del lillkillen. Hehehe ! Kroka fast och veva upp båten och upp med baljan går hur smidigt som helst. Resultatet vart närmare 100 abborrar och en riktigt trevlig dag igott sällskap. Tack för idag Jimmy !

Linder Sportsman 445 Basic. Riktigt grym sporfiskebåt.
Rock n roll ! En mycket go och trevlig fiskekamrat och bra kompis är du Jimmy.
Kolla gärna in Team-Pikey bloggen och Facebooksida här kommer länkarna 

http://team-pikey.blogspot.se/

https://www.facebook.com/Team-pikey-327957377376494/timeline/

 
 
 Imorgon ska min teamkamrat Jimmy delta med en vän på gäddtrolling tävlingen i Boren. Kommer lite om den här med säkert när text och bilder kommer. Skitfiske på er grabbar ! Tack till Fredde Bolin för det hemska betet jag fick av dig. 

Ytbetet Kotten

Det va det för denna gång ! Ha det gött allesammans och skitfiske och trevlig helg önskas !


TIGHT LINES STEFAN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar