lördag 19 september 2015

PELAGISK GÖS I FOCUS

I går Fredag den 18 September styrde jag och mina teamkamrater Robin och Jimmy ner till hamnen och till Olas Sportfiske. Det va dags för nytt föredrag med Jörgen Larsson. Men först vart det mingel i butiken och kolla in prylar och shoppa lite som vanligt. 

Mingel och shopping på Olas Sportfiske.
Efter alla fyndat lite och betalat fick man välja sig ett paket verticaljiggar och keps sen bar det över gatan till den närliggande lokalen där föredraget skulle hållas. Jörgen va på plats och förberedde föredraget. Det hälsades och vi satte oss till bords för lite kaffe och kaka eller så tog man en läskande öl. 

Knoll och tott. ;) Mina goa teamkamrater Jimmy och Robin ladde och klara att insupa all information Jörgen delar med sig.
Jörgen hälsade välkomna och föredraget tog sin början. Det blev mycket om just ekolod och hur man ska använda sig av det på rätt sätt. Det va väldigt nyttigt och lärorikt.Nu förstår man mer hur viktigt och användbart det är just till verticalfisket ochanvändbart till annat fiske med för den delen.

Jörgen in action.
Annat som tas upp är bland annat hur man ska lägga upp taktiken efter årstider och olika vatten klara som mörka. Stor fråga med på föredraget va just om betes djungeln färger , modell av jigg , hur man bäst tacklar dem. Finns tok mycket att välja på på marknaden i dag va det gäller beten så lite hjälp på traven är inte alls dumt att få. Övrig utrustning som spö,rullar, linor och användandet av betesfisk mm togs även upp det med.

Man blir allt imponerad av kunskapen i denna man.
Med många nya intryck och tankar och ideer så led föredraget mot sitt slut. Benen bar ner till butiken igen och lite eftersnack och handlande. Vill säga det att de är väldigt intressanta föredragen och man snappar upp hur mycket kunskap som helst. Så har ni inte varit så lovar jag att ni har stort utbyte av dem både abborre och gös föredraget. 

TEAM SPECIMENHUNTERS tackar för föredraget och passade på att knäppa en bild med Jörgen.
Stort tack till Jörgen Larsson. Hoppas vi ses snart igen. Kanske ett föredrag om ismete på abborre , gös och gädda Jörgen ? Stort tack till Olas Sportfiske som fixade detta till stan. Ni är grymma grabbar.TIGHT LINES ! MVH STEFAN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar