torsdag 24 september 2015

EFTERLÄNGTAD SPINN PREMIÄR PÅ GÄDDA.

Då va den här ! Spinnfiske premiär på gädda skulle det bli. Vi hade pratas vid några dagar innan Jimmy från Team Pikey och jag och det vart mycket prat om just gädda så vi bestämde oss att det va läge att testa så i Tisdags ringde klockan 05,30 vi hade bestämt möte ner vid rampen vid 06,30 och till min förvåning så va han sen för en gång skull Jimmy. Batterikrångel på morgonen är inte det roligaste men han va på väg iallafall. Så jag satte mig och beundra den otroligt fina gryningen för dagen !

Vad säger man WOW ! 

Jag tacklade upp mina spön och pillade med grejerna i väntan på att Jimmy skulle komma. Både gäddpåken och jiggspöt va med då höstfisket efter abborre brukar va bra i sjön. Så klart värt att ta med båda och gardera sig lite. Är inte gäddorna på så kan ju abborren va det.

Taggad !
Prylarna i ordning. Hur man gör tafsröret finns beskrivet här på bloggen om någon är sugen på det.
Då kom han ner för backen Jimmy med båten och ett sprudlande humör och lika taggad han som jag. Tummen upp ! Sugna på gädda helt enkelt båda två så båten åkte i med en hast och grejer stuvades i och det bar iväg ut på sjön.

Jimmy och hans båt

 Första stället va det lugnt endast en följare så vi drog iväg till ett nytt ställe. Där hittade vi min teamkamrat Jimmys pappa Willy så vart lite snack med dem. En mycket duktig abborre fiskare det  Willy. Men han har ju många års erfarenhet av sjön så han vet vart han har abborrarna kan man säga. Segt fiske hade de haft. Jimmy testade ett ytbete avsett för gädda men gäddorna visade inget intresse för den. Abborrarna va helt galna i den men lite för stor tyvärr så jag hängde på en Rapala popper och det small omgående. Men de drog iväg sen efter den så blev bara 1 abborre. Vi bytte ställe igen

Gött med lite spöböj och med ilsken gädda på.
Tog inte så länge innan det vart kontakt på en av mina favoriter av gummibeten nämligen en Pigshad stora modellen. Här verkar det finnas lite gäddor iallafall så vi nötte på.

Höstens första inte stor men fin ändå.
Vi hade mycket kontakter men alla va inte beslutsamma att hugga ordentligt. Mycket nafs i svansarna på våra gummi beten. Regnet hade kommit med och det småskvätte lite. Jimmy hojta till japp där sitter den ! Jimmys premiär pike hade slukat hans Dextershad. 

Grymt bete Dexter shad som denna gädda föll för.
Jimmys gädda.
De fortsatte nafsa på och vi nötte på och till slut small det igen för mig. Den va beslutsam att den skulle ha betet iallafall och fisk nr 2 va på väg in mot båten vild och galen.

nr 2 för dagen.
 Vi hade fått sällskap där vi fiskade av en som lade nät och han verkade de inte bry sig att vi va där precis. Han körde på och lade ut nät efter nät. Vi pratade om det och vi gillar inte nätfiske någon av oss. Speciellt inte när man lägger ut 5-6 långa nät och omringar den plats vi va på som är en riktigt bra plats i sjön. Det är inte ok att lägga så mycket nät i en sådan liten sjö som Boren är. Man kan ju börja undra vad som händer med all fångst om den kommer till nytta och va de fångar inte bara abborre , gädda mm utan de tar det mesta och oönskad fångst hamnar säkert på närmaste rävåtel eller liknande. Nätfiske i små vatten borde kontrolleras mycket bättre är min uppfattning i alla fall. 

Går fint Jimmys Linder i sjön måste jag säga. En riktig fiskemaskin.
Fisket dog ut och vi hade båda tider att passa så vi styrde in mot hamnen igen. Robin mina andra teamkamrat skulle komma och möta oss då han vill kika närmare på Jimmys Linder båt.

Kollar igenom dagens bilder.
Jimmys Linder uppe på kärran och klar för hemgång. Min teamkompis Robin fastnade på bild han med.

Resultatet av premiären vart 3 gäddor av mindre format och en skaplig abborre. Ganska mycket kontakter dock så lovande för framtiden. Gött att komma igång med gäddorna igen och det blir bara bättre ju längre fram vi kommer så vi är snart på det igen. Stort tack till Jimmy Team Pikey för denna tur. Det gör vi om snart hoppas jag.

Jag vart gäddkung denna gång för en gång skull. Hehehe !

Såg att bloggen nu har kommit över 100000 sidvisningar ! Vi tacka och bocka för det ! Det trodde jag aldrig när jag startade den. Det värmer verkligen ! Tänkte fira det med en tävling i någon form som kommer komma på bloggens Facebooksida. Så håll utkik där om ni vill. Gilla och dela den gärna med.Kommer kortare grejer där och många fotoalbum mm finns att se.

 Adressen dit är 

https://www.facebook.com/The-Specimen-Hunter-217721218370036/timeline/Skitfiske på er där ute och tight lines önskas till nästa gång ! 

MVH STEFAN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar