torsdag 2 juli 2015

JAKTEN PÅ DE RANDIGA OCH VERTICAL TÄVLING

I lördags vart det ett pass abborrefiske med Jimmy Team-Pikey och min son Linus. Vädret va kanon för en gång skull. Sommaren har ju inte riktigt fått fäste ännu i vårt avlånga land så bäst att passa på när det vart goväder. Vi hade bestämt oss för att köra eftermiddag och kvälls pass. Linus och jag mötte upp Jimmy nere i Borenshult i sjön Boren vid 14 tiden. Båten hade redan kommit i och Jimmy satt och väntade så vi va snabba att få i grejerna och dra iväg ut på sjön.

Jimmy och Linus är taggade.
Framme på första stället åkte diverse beten fram. Jiggar,wobbler och spinnare testades och vi hittade lite abborre dock inga större så vi for runt och letade vidare. De finns lite överallt då vi fick på de flesta ställen vi va på. Jag visade Linus och Jimmy hur det effektiva twitchfisket går till med min favorit wobbler för ändamålet. De heter Strike Pro mini och Jr. Används mest till Laxtrolling men är grymma till just twitchfiske efter abborre. Många abborrar synade insidan av båten men de största va inte villiga idag. Grabbarna började få kläm på tekniken och lyckades landa sina första på metoden. Rätt fränt när hela stimmet kommer upp efter wobblern och jagar som tokar. Framåt kvällen fick jag ett brutalt napp och jag  trodde att det va en riktig bamse borre som klev på vid kvällens näst sista plats men när den kom upp i ytan så vart vi alla förvånade ! Det va en riktigt stor Sarv ! Och jag kan säga att det va den största jag tagit. Men som vanligt hade jag oflyt och den rackarn släppte taget om min FKP-GEAR jigg och gick loss !! Det vart många väl valda svordomar kan jag lova och förbannade mig själv att jag inte tagiit med håven ! Det hade vart mitt nya personbästa garanterat. Jaja nu vet jag var du bor och jag kommer garanterat återkomma till platsen beväpnad med flötmete.

Linus jiggar och Jimmy twitchar.

Jimmy med en av Borens vackra abborrar.
Det vart ett bra antal med borrar till slut så vi va nöjda ändå och vi tar nya tag en annan gång eller va säger du Jimmy ? 

VERTICAL GÖSEN I SJÖN TISAREN

Karlsson va på äventyr på sitt håll under Lördagen även han. Han va iväg till sjön Tisaren i sällskap med Daniel och det skulle bli verticalfiske tävling efter gös. Det va trögt fiske till att börja med men sen lossnade det för grabbarna och det blev 1 fisk i timmen fram till kl 14 sen dog fisket ut helt. Grabbarna hamnde på plats 9 av 30 team och de va 4 cm från priset för största gösen. Bra fiskat ändå Jimmy och Daniel. 

Daniels vertical racer.
Daniel med full focus på lodet i jakten på gösarna.
Tisaren
Några av deltagarna i tävlingen.
Granna fiskar verkligen gösarna.
Karlsson med vertical gös.
ABBORRE PASS MED ROBIN

Måndag den 29 Juni och jag och Robin hade bestämt oss för ett pass efter abborre. Vädret hade inte vart direkt lysande under dagen. Regnat och blåste en del men va fan fiska skulle vi ändå. Vi möttes upp vid Robins båt och for ut på den idag bångstyriga Boren. Men abborrarna va i tagen och jagade i ytan så ut med grejerna och kör på bara. Robin jiggade och knep en abborre ganska omgånende. Jag slängde på min favorit wobbler och kastade ut den bland fenorna i ytan och började twitcha hem den. Ett par ryck och den togs av en vilt jagande abborre. Vi följde dem runt inne i en vik och plockade den ena efter den andra men även denna gång vart det bara av mindre storlek men de är grymt vackra i sjön Boren så de är en fröjd att titta på ändå. framåt kvällen började det mojna och sjön började lugna ner sig och solen kikade fram så det vart riktig härligt att va ute faktist. Resultatet av några timmars fiske blev ett 50tal randiga rovriddare så va helt ok tycker jag. 

Blåsigt men helt ok tycker kapten Robin.
Helt ok abborre combo Shimano Aernos rullar med FKP-GEAR Draugen D4 spön.
Se där det börjar spricka upp.
Robin i twitchar tagen.
Gäddorna gillar småbeten även de.
Så jäkla kul att fiska abborre.
Full focus på betet.
Robin med arg gädda.
Perfekta twitchwobbler till Abborre SPRO 38 jerk och Strike Pro JR och mini.
Blev en fin kväll till slut.
Kvällsbild på Slaggbron i Motala ström.
Nästan hemma. Vackert ställe nere vid strömmen.

Det va det för denna gång. Tack för en mycket trevlig dag på sjön Robin. Det gör vi snart om igen.

TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar