onsdag 29 april 2015

ESOX OPEN

Lördag den 25 April och det är det va gäddtävling dags. Esox Open heter tävlingen och den går varje vår i sjön Boren Motala. Det va 24 team anmälda till tävlingen. Förutsättningarna va bra riktigt gäddväder. Vi åkte ner till Borenshult och hämtade mätplanka och betalade startavgift sedan bar det av till båten och förväntansfulla lasta vi i grejerna i båten och styrde ut mot sjön till vår tilltänkta startplats. Det va valfri start från kl 9.00 så skönt att slippa gemensam start tycker jag. Vi har en plan så hoppas det hjälper. Fisket har dock varit väldigt trögt denna vår. Väldigt knepigt och förändrat från tidigare år då vattnet har blivit betydligt klarare och växtligheten har ökat enormt. Skarvarna har även de hittat dit inget man är direkt glad över. 

Karlsson taggad !
Mulet och lagom med vind.
Starten gick och vi började dänga på allt va vi orka. Men det va lugnt som i graven. Så vi flyttande vidare. Resterande av deltagarna va utspridda över hela sjön mer eller mindre och även de flyttade runt ganska bra. Framme på ställe nr 2 så dröjde det inte länge innan det försiktigt högg och jag satte in mothugget och den satt. En liten rackare men ändå en gädda. Gött har det släppt nu tro och blivit lite fart på dem äntligen. Den knep en Pig Jr .Straxt därefter fick Jimmy ett riktigt påslag men den kom undan !! Faaaaan ! Som det heter på fiskespråk. Den fullständigt masakerade Pig Jr betet till smulor. Någon frustreande kan vi lova för det va en bra fisk. 

Den gädda jag tog. 62 cm mätte den.
 Vi flyttade runt överallt i jakten på hugg men det verkar som de fortfarande inte va sugna. Så det testades tailar , gummibeten , jerkbaits, wobbler och skeddrag mm men de va mest och stötte på betena ochföljde efter och tittade bara. Vi missade 10 hugg så nu va humöret inte på topp precis. Kl närmade sig inmätning så vi åkte in i hamn. Vi va först in så vi satt och pratade om vad det är som är tokigt. Fler deltagare började komma in ochäven de hade upplevt samma som vi att de stött på betena och följt bara men en del hade haft lite tur och fått fisk iallafall. Tävlingens största fisk va ett PB och den vägde 10,2 kilo så de finns där iallafall. Grattis till nytt PB önskar vi från Team Specimenhunters. 

Cool bild Jimmy knäppte mitt i kastet.
Skutan 
Teamen på väg in till inmätningen.
Resultatet 

1. TEAM MAD PIKE 263 CM  2. TEAM HAUKI 260 CM  3.TEAM SWAT 252 CM 

STORT GRATTIS TILL DEM !

Vi hamnade på 19e plats av 24 team. Inget vi är nöjda med precis men vi kommer igen. Våra kompisar Team Pikey kom på 8e plats med 229cm. 9-10 Maj går nästa tävling som vårt Team ska delta i och det är KING OF BOREN.  Det ser vi fram imot. Det är dubblet så många team som ska delta så blir jäkla kul. Är även minimässa på Olas Sportfiske nere i Motala hamn  på Fredag kvällen. Blir superkul !

Lägg till bildtext
Det va det för denna gång. Skitfiske önskas till er alla och håll gluggarna öppna efter nästa inlägg. Lutar åt en roadtrip i helgen till nytt vatten för oss så hoppas de är med på noterna där. Blir lite gösfiske va det tänkt.


TIGHT LINES STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar