fredag 13 mars 2015

KYLIGT PREMIÄR PASS PÅ GÄDDA.

Jimmy J hörde av sig och bjöd med oss mig och Jimmy K ut i han sprillans nya gäddracer så sagt och gjort så blev det så. Kl 06,50 ringde klockan och det va inte svårt att komma ur sängen . Men så är det ju alltid när det ska fiskas även att det är varmt och gött under täcket. Prylarna va fixade dagen innan och det va bara ta med spön och betesbag och åka ner till rampen och möta upp Jimmy . När jag kom fram så låg båten redan i och motorn va varmkörd och i den stod en smått frusen Jimmy med ett brett leende. Det va frostigt värre och minusgrader och titta man ut över sjön så va det en stor vägg av dimma. 

Glad Jimmy i nya fina båten.
Tjock grötig dimma !
Vi skojade och sa det va fan varmare ute när vi va och ismeta ! Jaja det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder så i med prylarna i båten och så drog vi sakta ut i dimman för att börja fiska. Min Teamkamrat Jimmy K hade lite annat att styra med så vi skulle hämta upp han senare så vi drog inte iväg allt för långt. Det va ruggit och redan efter ett par kast kändes det i linor och rullar att det va bra kallt. Is bildades i spöringar och linspridare men det va bara att kämpa på. Solen kommer väll till slut.


Jimmy rensar spöringar ifrån is !
Ganska omgående så hade jag två följare men de ville inte hela vägen. Men kändes lovande ! Ingen värme att tala om då vattentempen låg på ca 3,5 grader. Så man  förstår ju att de är köldstela och lite ovilliga att ta. Karlsson hörde av sig så vi drog in och hämtade upp han och dimman hade nu börjat lätta mer och mer så när Karlsson va i båten så snackade vi lite taktik och drog iväg.


Lite av som testades under dagen i betesväg.
Det dröjde till eftermiddagen och besök på många platser innan det small till riktigt ordentligt i Karlssons spö tyvärr så gick den loss. Jimmy hade även han ett riktigt påslag men den ville inte heller. Efter Jimmys napp bytte jag till ett modell större gummibete och då drog det till ganska bra i min påk och nu jäklar satt den ! Riktigt aggresiv gädda slet allt va den kunde för att få loss betet men den satt fint. Den snurrade galet och fullständig massakerade riggen och krökte till och med spikesen. Det vart en härva av allt ihop när fisken va avkrokad. Nöjd att äntligen fått en i håven så tog vi ett par snabba bilder och tackde för god kamp och släppte den åter.

Dagens gädda. Lite tjock och kämpaglad trots allt.
Tack för fighten !
Väx dig stor och fet nu. Välkommen åter !
Vi hade ytterligare några napp men de ville inte de va framme och titta och stötte till betena bara mer eller mindre. Eftermiddagen började bli till kväll så vi bestämde oss för att styra mot rampen och bilarna. Jimmy och hans teamkamrat Jocke ska köra imorgon Lördag med. Skulle följt med jag också men vart ändrade planer hemma det stundar 40års fest istället. .

Jimmys nya gäddracer. Mycket trevlig båt må jag säga .
Dekaltrimmad !
Det va dags att tacka för idag. Nya tag blir det snart igen och då hoppas vi på lite varmare vatten och vilda gäddor. Tack för att vi fick följa med Jimmy !

Gäddkung för dagen ! 


TIGHT LINES STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar