torsdag 12 mars 2015

GÖR DITT EGET DRAGVERKTYG

Jag har suttit och gjort lite tafsar i nylon och fluocarbon till det stundande gäddfisket och mitt i allt så gick de dragverktyg jag hade sönder. Jo vad göra ? Man gör ett eget så tänker nu visa hur jag gjorde.

Det du behöver är detta 

  1. En träbit i mitt fall 20mm rundstav
  2. Såg
  3. Epoxilim
  4. Krokar och skruvögla
  5. Sandpapper
  6. Och vad man nu vill ha för utbehandling eller så. Krympslang till exempel.
  7. Borrmaskin och lämplig borr.
Börja med att såga till och putsa till din tilltänkta träbit. Jag gjorde den ganska stor så den passar bra i handen och såman får ett bra tag i den. Där efter förborra de hål du behöver till krokarna och skruvöglan. När det är klart så är det dags att ta en sväng med sandpappret och jämna till kanter och efter borrningen. Nu är det frågan vad man vill lägga ner för arbete om man ska måla , lacka , betsa eller bara dra på en krympslang. Efter ytbehandlingen är klar så är det dags att montera krokar och skruvöglan. För bästa resultat stryk på lite epoxilim innan du skruvar dem på plats. Sedan är den klar att användas.

Jag använder flera alternativ med krokar . I olika storlekar för till exempel mindre och större lekande. Skruvöglan satte jag dit för att haka i en krok.
Borrat och provmonterat .
Denna tog jag och klädde i fluo.orange silvertejp.
Denna kommer hålla i evighet ! Den här klädde jag in med epoxikitt från biltema. Blir stenhårt när det torkat och man har möjlighet att forma den hur man vill. Med denna får man ett perfekt grepp och kan dra riktigt hårt. Bara låta fantasin flöda.
Snart är det dags för Sportfiskemässan. Jag kommer sitta på Metetorget och visa en hel del av mina hemgjorda flöten , ismetevippor mm. Jag kommer även sitta och göra riggar till predator mete så kom gärna förbi och prata lite. Ska bli riktigt kul så hoppas det kommer mycket folk. Väl mött och hoppas vi träffas där.

Finns det önskemål så kan jag gärna visa hur jag gör mina fluocarbon och nylon tafsar med knut och wirelås. Skriv gärna förslag via medelande här eller på bloggens facebooksida. Adress finns här nedan till den. Bloggen och Team Specimnenhunters har även Instagram  så kolla gärna in och tryck gärna på gillaknappen med.

Facebooksidan

https://www.facebook.com/pages/The-Specimen-Hunter/217721218370036

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar