lördag 17 januari 2015

ISMETEPASS MED TEAM-PIKEY

Vi lärde känna varandra över nätet Jimmy JJ Jonasson och jag då han skickat mig lite frågor via bloggens sida på Facebook. Sedan fortsatte vi snackade via nätet och vid julhandeln sprang vi på varandra av en händelse inne i ett köpcenter i Linköping. Så vi bestämde att vi måste fiska ihop vid nått tillfälle. Då kom den dagen då allt klaffade. Vi bestämde att vi skulle köra Fredag den 16. Jimmy och hans teamkamrat Jocke hade varit ute och kollat läget på isen. Och den va runt 15cm. Så inga problem att fiska på den.


Klockan ylar 05,10 och man vaknar lagom mosig i skallen. Som vanligt så är det alltid svårt att somna i tid när man ska ut. Lika var gång. Jaja på med kläderna och rafsa ihop de grejer jag skulle ha med hemmifrån. Karlsson skulle hämta mig vid halv 6. Och han kom i tid så in med grejerna och vidare till mitt fiskeförråd för att hämta resterande prylar som ska med. Vi skrattade och beundrade vår packningsförmåga. Att det får plats två kompletta ismeteutrustningar i en Volvo V40. Det blev tajt med det gick. Dags att dra så vi styrde vidare mot vår bestämda mötesplats. Smsade med Jimmy på vägen och han hade inte kunnat sova alls typ så han va redan framme. En till med fiskefeber kan man säga. 

Väl framme vid Macken så hade även Jocke kommit och de stod och väntade på oss. En snabb handskakning och presentation så drog vi vidare till sjön. Nu va man taggad ! Spritter i hela kroppen. Sjön är ny för Karlsson och mig så lite extra spännade. Framme ! Ur med alla grejer och på med flytoverall och i med allt som ska med i pulkorna och ner för backen bar det mot sjön. Efter lite strul så kom vi ut på isen. Såg riktigt trevlig ut sjön måste jag säga. Vi skulle fiska i ena änden av sjön så det vart en bit att gå. När vi kom fram så snackade vi lite om hur vi skulle sätta ut. Vi bestämde att följa en kant och täcka en smal passage in en vik och utanför den. Så fram med borren och borra alla hålen.

Jocke
Vi har 6 spön var så 24stycken totalt på 4 man men det gick fort att få ut grejerna. Ringrosten har börjat släppa kan man säga mot det första passet man va ute på. Detta är mitt tredje pass , Karlssons 4e. Jimmy och Jocke har nog hunnit med lite fler tror jag då de har betydligt bättre is än vi har hemma.

Jimmy och Jocke
Det tog inga tider innan det small i Jockes och Jimmys grejer så första landad och det vart några spottade mörtar med. Förväntningarna steg kan man säga. Men i mina och Karlssons grejer va det ännu lugnt. Jaja det kommer hoppas man ju iallafall.

Stadig mört. 
Karlsson började nu även han få lite fäll. Men det spottades vilt. Så smått frusterande men men på det igen. 3 gången gillt på samma spö så satt den ! En lite snajdare men det är ju fisk det med. 

Karlsson med ilsken lite rackare.
Jag hade ännu inte haft ett pet ! Så började laborera med djupet. Höjde några spön och sänkte en del närmare botten. Man måste ju hitta på nått när det är trögt. Det funkade för de andra ju. Sjön är ganska grund med ett jämt djup. Några grund finns det men man måste ju pricka rätt. De gäddor som kom upp stod nära botten. De va fulla av iglar så är nog ganska stillastånde kan jag tänka mig.

Jimmy med en av dags gäddor.
Krokarna satt fint.
De gillade lite bling bling på tafsarna denna dag.
Fisket började även lugna ner sig för de andra grabbarna så brasa ordnades och korvpaket och tillbehör plockades fram. Det brukar ju bli fart på fisken när man äter av någon konstig anledning. Så vi hoppades på det skulle stämma idag med.

Ska bli gött med lite korv.
Korvarna slukades i rask takt och än så länge hade inte maten någon effekt på fisket. Jimmy började gräva i sin pulka och bad Jocke om han kunde fixa en sked. Vad nu ? Började man undra. Jaha ! En gottegris visade det sig. En burk rödbetsallad dök fram och den hamnade på korven. Detta kommer bli kladdigt ! 

Stort leende och kladdig korv. Nytt PB ? ;)
Det kom en och annan gädda till och det blev även fler spottade betesfiskar och på mina grejer va det öken forfarande så man fick ju en och annan pik. Jaja vänta bara ni ska ni få tänkte jag. Nästa gång så är det någon annan som hamnar i samma sits och då vet man ju hur det blir. Hehehe !

Karlsson med ännu en.
Tack för god match och på återseende !
Några av spöna ute på isen denna dag.
Det började blåsa på riktigt ordentligt nu så vi bestämde att packa ihop och se till att komma i land medan det va ljust så sagt gjort så börjades grejerna packas. Jag fick inte ett pet men vart nöjd med mina nya spöhållare som Darko Babics pappa gjort. De stod riktigt stadig på isen. Klämmorna funkade mindre bra idag i blåsten då de blåste i kull ett par gånger.

Mina nya vippor va helt ok med.
Gapa stort och säg AHHHHH !
Grejerna packade och promenad mot bilarna blev det. Blåste på bra nu så höll på att bli överkörda av pulkorna då vinden tog i lite extra på vägen in. Det vart en ansträngade färd i barmark över stock och sten och upp för backen till bilarna va inget kul heller då det inte finns snö på backen så ett riktig work out pass blev det ! Alla pustade och va ganska trötta efter det. In med grejerna i bilen. Det tackades för idag och vi bestämde att ta revanch en annan gång. Det va superkul att träffa Jimmy och Jocke och hitta nya fiskpolare. Så det ska va fiska tillsammans och ha det kul och trevligt. Tack för denna dag grabbar och tack för hjälpen med kängor och strumpor med ! På återseende !

Riktigt goa killar Jimmy till vänster och Jocke till höger.
Kolla gärna in Team-Pikeys blogg och följ dem. De finns länkade i min blogglista och de finns även på Facebook. Gilla gärna den sidan. Adresserna står här nedan.

   http://team-pikey.blogspot.se/

  https://www.facebook.com/pages/Team-pikey/327957377376494?ref=ts&fref=ts


Resultat för dagen blev 6 landade av mindre kaliber. Segt kan man säga. Men vi kommer igen en annan dag och hoppas på lite mer flyt då. Gött att få komma ut och att det ännu finns lite is kvar iallafall.

Jaja Karlsson vi vet att du tog mer än mig. Vänta du bara så ska du få se. ;)TIGHT LINES STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar