tisdag 6 januari 2015

ISMETE PREMIÄR !

Hejsan allesammans och god fortsättning på nya året !

Det va ett tag sedan jag skrev något här på bloggen. Det har varit lite olika omständigheter som ställt till det för mig. Bland annat gallblåseoperation och sjukhusvistelse ska även bli en operation av min rygg. Då jag haft problem med den större delen av 2014. Så har inte haft så mycket tid till fiske eller ork heller lite deprimerad har man varit med. Men nu har det ju blivit ett nytt år så hoppas verkligen att det blir ett riktigt bra år på många sätt ! Det har hänt en del vi har bland annat bildat ett fisketeam då vi har för avsikt att delta i lite tävlingar. Även som en kul grej bara och fixa lite fiskeresor mm som ett kompisgäng och ha det kul och trevligt och fiska tillsammans. Mer om teamet kommer vid senare tillfälle.


ISMETEPREMIÄR !!

Vintern har verkligen varit konstig med massa plusgrader och mer eller mindre vår / höstväder. Men äntligen kom det lite kyla och isarna lade sig så det började rycka i ismete tarmen kan man säga. Så nu i helgen som va 3-4 Januari blev det av. Vi fick besök till helgen och premiären av en annan bloggare från mörkaste Småland närmare bestämt Skillingaryd och han heter Darko Babic. 

Darko Babic fiskebloggare :)
Vi hade bestämt att träffas kl 07,00 här i Motala och Darko va ute i god tid så väntade in Jimmy och Robin sedan drog vi förbi mitt fiskeförråd och hämtade mina grejer. Mycket prylar ska ju med så man fick hyra in sig i Darkos bil lite med. Iväg bar det efter allt va lastat och vi styrde mot den tilltänkta sjön, väl framme så fann vi att det inte va möjligt att gå ut då isen hade gått upp lite så vi drog till en närliggnade mindre sjö. Där va det inga problem att gå ut. Visst va vi försiktiga och kollade innan man kände sig säker. Man ska inte ta något för givet. 


Borra , borra , borra !
Isen va runt 8-10cm så det va inga större bekymmer att borra hålen och att sätta ut spöna så det gick ganska snabbt. Efter det fixade vi en lägerplats och satte oss och prata och gotta oss. Robin pimpelfiskade så han for runt hit och dit på sjön med sin borr och kont  och letade efter abborre. 

Ett av mina spön in action.
Min ismetepulka.
Darko sätter ut ett av sina spön på sina hemmagjorda spöställ som är riktig bra tycker jag. Har numera en uppsättning själv. Suveränt jobb av Darkos pappa. :)
Fisket va ganska trögt det tog ett tag innan första gäddan satt och det va jag som hade turen att få den. Det va en liten rackare som va blind på ena ögat. Men den tycks ju klara sig och hitta mat så tack för god match och den fick friheten åter med mörten i munnen. Jimmy hade flera fäll men det va inget som vill fastna riktigt. Finns Gös i sjön och det va de som va framme och drog och slet i hans mörtar. De spottade och va allmänt kinkiga de lämnade bara sina tandavtryck i mörtarna. Kanske va så att de va lite för stora de mörtar vi tagit med oss eller så ville de inte riktigt bara.

Fin morgon trots lite blåst.
Jimmy fick flera fäll men det fortsatte i samma visa med spottade betesfiskar så han va smått frustrerad. Så han började flytta runt lite på spöna och jag och Darko gjorde detsamma. Straxt efter knep en gädda min mört och den va av bättre storlek men den gick loss i hålet. Fan sades ett par gånger och ny mört hämtades och det va bara att sätt ut spöt igen och hoppas på bättre tur. Det tog inte så lång tid innan det fällde igen och då satt den. En liten ilsk rackare blev det.

nr 2 för dagen
Det va långsamt för Robin och pimpelfisket blev bara smått så han kom till oss och det gjordes en värmande brasa och korvarna togs fram och det börjades grillas vilt. De gick åt snabbt korvarna och det va gött att få lite varmt i magen. Det smakar ju så mycket godare när man käkar ute i naturen i trevligt sällskap.

Blank och fin is i eftermiddags solen.
Eftermiddagen börja lida mot sitt slut och vi bestämde oss att det är nog dags att börja packa ihop så vi klev ut på isen och lagom när jag tagit in det första spöt löste vippan bakom mig och det blev en liten gädda till. Nu började det bli riktigt mörkt och när de sista spöna togs in så va det kolsvart. Då va det bara färden kvar uppför backen till bilarna. Ett drygt jobb att dra pulkan i snöfritt före och ordentligt uppförslut. Men upp kom vi och det pustades lite och allt stuvades in i bilarna för hemfärd. Jag blev gäddkung för dagen med 3 fiskar missade 1. Jimmy hade 6 - 7 fäll men blev utan, Darko hade haft napp men vippan hade inte löst men det va nog en gös som tuggat till den mörten då den va riktigt punkterad. Synd att det inte vart bättre men det va kul att komma ut iallafall på PREMIÄR ! Hem och fixa lite mat och sömn och på det imorgon igen .

 
Lägg till bildtext

Söndag 4 Januari dag 2


Klockan klämtar och den är halv sju så dags att stiga upp. Man va bra seg i kroppen kan jag lova när man klev upp eller rullade ur sängen kan man säga. Darko va redan vaken så jag fick inte nöjet att väcka han. Hehehe ! Vi hade bestämt ett annat vatten för dagen så Darko och jag skulle möta Jimmy vid sjön. Vi va framme först så grejerna packades ur och på med flytoverall och isdubbar och broddar. Lagom kul när man är super stel i kroppen. Jimmy kom och vi drog ut på isen. Isen är lite tjockare här än där vi var dagen innan. Halv vägs ut på sjön så drog jag i isbillen i isen och sjön sprack tvärsöver hela sjön ! Så vi beslutade att åka till sjön vi va dagen innan.

Mina och Jimmys spön ute.
Det vart lite letande innan vi hittade en bra plats att komma ut ifrån. Så en tur igenom skogen på en liten stig med lastade pulkor blev det. Isen va lika tjock ännu så det va skönt och det kändes säkert. Så ut med borren och borra,borra,borra ! Ut med spöna och vänta. Vi hoppas på bättre lycka idag när vi parkerade i våra stolar på en udde och spanade ut över spöna.

Jimmy till vänster och Darko till höger.
Segt attans va det men vi lyckades iallafall lirka upp en snipa. Märkligt ! Kanske att det va fullmåne som ställde till det. Med så här blank och fin is så borde det va bättre fiske ! Jaja vi fick komma ut igen och vi hade det trevligt tillsammans ute i friska luften. Tyckt synd om Darko som inte hade någon action att tala om men vi tar igen det en annan gång.

Jimmy kollar till sina spön.
Va rätt gött med en brasa i blåsten kan jag lova.
Blev ett par slangar även denna dag. :)
Jimmy och jag sitter och gottar oss i lä vid den värmande grillen och brasan.
Då va premiär helgen till ända. Segt fiske men det kom upp ett par småkillar iallafall så bättre än inget. Så vi tar nya tag förhoppningsvis. Men det behöver nog komma lite kyla igen för att det ska kännas riktigt säkert att gå ut på isarna.

Hoppas detta inte va det sista denna säsong. Så håller tummarna !

Lägg till bildtext
Stort tack till Darko för att du kom och besökte oss. Vi tar en repris en annan gång och hoppas på bättre tur då. Det va jätte trevligt att ha dig här.

GLÖM INTE ISDUBBAR OCH LIVLINA NÄR NI GER ER UT ISARNA ÄR INTE ATT LITA PÅ NU OCH TA MED SÄLLSKAP !!


TIGHT LINES STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar