torsdag 17 juli 2014

Ninja mask levererar PB

16 Juli och det ska fiskas lite. Det har varit mycket abborre nu ett tag och en flötestrolling tur efter gädda har det också blivit. Så jag och min kompis Jimmy kände oss lite mätta på det fisket. Vi bestämde oss för att köra lite mete. Sagt och gjort så blev det så sutare. Jag hade planer på ett vatten men med denna vind som va denna dag så blev det en sjö annan istället. Kan va gött att ha det lite lugnt när det ska bli flötmete. Grejer fixades i ordning och bilen fylls med diverse prylar och pinaler och när det va klart så åkte jag och hämtade upp en förväntansfull Jimmy. Jimmy är inte direkt någon hardcore metare men det ska det bli ändring på tycker jag. 

Mäsk bollar redo att läggas ut.
Framme vid sjön så gjorde mäsk i ordning denna gång kör vi från Dynamite Baits. Riktigt fin doft på detta mäsk. I det så åkte det i lite pellets , majs mm. Bollarna skickades ut och resterande grejer fixades till och vi satte oss i var sin stol och njöt i solen. Det dröjde inte länge innan de första fiskarna visade sig på mäskplatsen mört , Sarv , Abborre och Sutare mm . De va försiktiga Sutarna det såg man då de gärna höll sig inne inne i växtligheten. De tog en sväng ut över mäsket och skopade i sig en munfull innan de gick tillbaka in in tryggheten. Småfisken for som galna och mumsade sig tjocka och stinna av mäsket.

En av de Sutare jag tog.
 Solen stod högt ännu så bara den sänker sig lite ska du få se sa jag till Jimmy och det stämde. Så fort de vart skugga så vart de mer självsäkra och började komma ut och äta ordentligt. Fler och fler dök upp och det dröjde inte länge innan den första låg i håven. Vi provad olika krok beten under kvällen mask , räka , majs , burkskinka, maggot mm Det vart även olika kombinationer av beten.

Ingen bamse men härlig fighter.
Nu nu nu ! Jimmys flöte dök och vild fight ibland näckrosorna vart det och Jimmy bara flina och skrattade. Fan va fränt sa han. Jo det är ju jäkligt kul Sutarefisket och där blev han nog fast i metet tror jag. De kom upp stadigt Sutarna Jimmy lyckades även att knipa ett PB på Ruda med så GRATTIS JIMMY !


Jimmys Ruda PB 500gram
Jimmy radade även upp fler PB denna kväll på sin favorit kombo ninja mask ( livlig mask ) och räka som levererade bra med fisk. Hehehe ! Alltid kul med lite nya ord och fraser som skojar till det lite i vardagen. Mörkret kom och det va inte lätt att se flötena och då fick Jimmy ett ordentligt lyftnapp och Jimmy bättrade på sitt PB för tredje gången i kväll på Sutare. Glad som en speleman och det förstår man ju. Så är det ju alltid när man lyckas med att slå sitt gamla. 

Jimmy med nytt Sutare PB 1680gram. GRATTIS JIMMY
Lysstavarna va glömda hemma likaså flöten till det så vi bestämde oss att packa ihop och fara hem. Mycket fiskesnack i bilen blev det och vi bestämde att vi snart ska ut på metetur snart igen. Kul att se glädjen i sin fiskekamrats ögon när det lyckas. Och suget efter mer finns kan jag lova så vi ångar på och provar igen en annan gång.

Fler bilder finns att se på mitt Instagram thespecimenhunter heter jag där.

TIGHT LINES STEFAN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar