onsdag 30 juli 2014

Mina senaste 3 fisketurer

Jimmy och jag packade och drog iväg till en skogssjö som jag själv har fiskat förr. Vi ska meta va det tänkt och kolla vad som finns. Även lite spinnfiske ska det bli. Denna gång blev det från båt då det är svårt att komma till från land. Sagt och gjort så lastades båten och vi begav oss till en näckros rik vik. Mäsk blandades med diverse godsaker och kastades ut. Efter det så vart det lite jigg och spinnfiske efter sjöns andra invånare. 

Skaplig abborre som knep min FKP-GEAR jigg.
Tack för go kamp.
Det va ingen jätte fart på abborren så vi styrde åter mot den plats vi mäskat och parkerade båten inne i vassen. Spön fixades och goda mackor inhalerades. Tecken på aktivitet på mäskplatsen började så smått synas i form av bubblor och fisk som visade sig i ytan. Så vi va inte sena att lägga ut våra beten. Varmt så in i bomben va det men på denna plats va det skugga. Nappen började komma och Karlsson drog en skaplig sarv till att börja med. 

Jimmy mannen som pratar med fiskarna. Hehehe !
Det va inget rusning till våra beten precis men det kom upp ett och annat Mört , Sarv , Björkna och Brax . Dock ingen Sutare tyvärr.

Björkna.
Jimmy med en liten brax.
Det blev kväll och inga monster i håven denna tur. Men kul hade vi och det är det som är viktigast. 

Tack och adjö för denna gång.

Tur 2. Dagen efter drog vi iväg till en sjö där vi vet att det finns gott om sutare men på vägen dit öste det ner regn bokstavligen. Men det lättade och sprack upp så vi bestämde oss för att köra. Det va verkligen lugnt och resultatet va knapert med med endast 2 sutare och lite småsarvar och mörtar. 


Tur 3. I förrgår så va vi och spanade in ett par nya lovande ställe som ska fiskas. Behövs dock lite arbete där innan vi kan verkligen testa det. Vass måste tas bort lite och lite grönsaker på botten måste tas bort det med. Men det fixar man lätt om man har en weed rake . Finns inlägg här på bloggen hur man tillverkar en sådan. Tanken va att vi skulle meta denna dag men det har ju vart ett riktigt jäkla skitväder här med storm och mycket riklig nederbörd så det blev en abborre tur istället. Jimmy va verkligen sugen på mete så spön gjordes i ordning till abborremete och jigg och spinn utrustning åkte med också. Kastnät va utlånat så vi får försöka vårt bästa att fånga lite bete med en sänkhåv. I med grejerna i båten och vi styrde ut mot vår tilltänkta plats.

Glad Jimmy att det vart lite fiske iallafall.
Vi körde in i en vik och spanade efter löja , sarv och mörtar. Sänkhåven gjordes i ordning och för att locka till oss småfisken använde vi havregryn. Det är inte lätt att ta dem med sänkhåv men det blev lite iallafall så vi kunde testa mete med. Jimmy styrde ut mot en brant som vi vet att det brukar leverera bra med fisk. Ankare slängdes i och grejer fixades i ordning. Jag testa lite jigg men växtligheten ville inte så det blev wobbler istället. Jimmy lade ut metet och även han körde wobbler och det dröjde inte länge innan första abborren va på kroken. 

Jimmy drillar abborre och gädda !
Flötet dök och Jimmy drillar för fullt och de visade sig att det va jackpot. Abborren knep en liten sarv och en gädda knep abborren. Hehehe ! Full pott kan man säga. 

Hungrig och stridslysten rackare.
Pigg sommargädda.
Vilka gaddar !
Vacker fisk.
Tack för god match. Väx på dig nu och bli stor och fet.
Abborrarna va helt galna det vart en i nästan varje kast. Inga bamsar men fina ändå. Jimmy har en speciell teknik med en svävande wobbler och kör den med jerkbait teknik kan man säga. Abborrarna är tokiga i gången som blir på wobblern och de kommer i raketfart efter betet . Tack för du lärde mig denna teknik Jimmy. Galet kul och galet fiske hade vi. Skymningen kom och abborrarna började komma upp i ytan ordentligt. Så vi testade lite poppers. Första kastet jag gjorde knep en abborre direkt efter ett par meter så högg det igen ! Vad hände tänkte jag. Jag kände tyngden och förstod att en gädda hade tagit med. Mycket riktigt så satt abborren på bakre kroken och på mittenkroken satt en gädda. Synd att gädda slet sig innan det hann fotas hade varit kul att få bild på det. Nu hade det börjat mörkna på och vi har en bit att åka innan vi är i hamn så packa ihop och styra mot hamnen blev det. Resultatet av denna tur 2 gäddor och abborre 200 stycken plus.


Det va det. Nästa tur blir det flötmete efter Sutare . Tack till Jimmy för en jäkla trevlig dag på sjön. 

TIGHT LINES STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar