torsdag 3 juli 2014

Måndag den 30 Juni

Jimmy hörde av sig till mig och undrade om jag ville hänga med ut på sjön och det tackar man ju inte nej till. Tanken va att vi skulle meta Sarv men det blåste ganska bra så lade flötmetet på hyllan för dagen och riktade focus mot abborre istället. Grejerna stod redan packade sedan förra passet så det va bara att kliva ut och vänta vid vägen på Jimmy. Han kom och vi drog ner till hamnen för att utöka jiggsortimentet bland annat på Olas Sportfiske. Vidare mot sjön och Jimmys far hade fixat båten så allt va klart. Snäll han som donar och fixar Willy. I med grejerna och tackla iordning spöna och ut mot sjön.

Kapten Jimmy styr mot de heta ställena .
Vi började köra lite trolling med mindre wobbler. Min favorit är en Salmo Hornet den är grym på abborre och just som trollingwobbler. Tog inte lång stund innan den första borren knep . Fler följde och även gäddorna va verkligen på bettet. 

Liten snipa på knappt 30cm som gillade min FKP-GEAR JL1 jigg. Slukade den fullständigt !
Vi hittade ett bra ställe så jiggar och wobbler började dängas friskt . Fisken va med på noterna och fick syna båten regelbundet. Jimmy fick en ordentlig böj och en större abborre va ett faktum !

Grann abborre . Denna hade sett dödens käftar på riktigt nära håll och undkommit. Man ser lite av bettet vid analfenan och då undrar ju man lite vad som anfallit denna. Bör va en ganska fin gädda det. Den krokades av och fick friheten åter .
Granna abborrar i denna sjö !
Det va en Rapala som föll denna abborre i smaken.
Straxt efter Jimmy fick sin abborre fick jag en gädda som va riktigt kämpaglöd i. Det är ju riktigt skoj även med de mindre gäddorna på lätta grejer. Den for överallt och det tog sin lilla tid att få den till båten. Ett stadigt gälgrepp och den vart landad. Den knep på en FKP-GEAR JL1 jigg.

Härlig fighter.
Men jag vann kampen.
En liten närmare syning blev det och en bild.
Tack och adjö ! Väx dig nu stor och fet och välkommen åter !
Det ebbade ut lite fisket som vi fiskade på så det vart wobbler på och sakta trolling mot ett annat ställe som brukar va bra. Det blev lite fiskar på vägen men inte så det va värt att stanna. 

Suverän wobbler på abborre !
Jimmy äger två av den modell  av wobbler som syns på bilden. Den kör Jimmy med jerkbaitteknik och den har ett grymt häng i stoppen och abborrarna är tokiga i tekniken och just denna wobbler. Någon som vet vilket märke det kan va ? Abborre på abborre kom som tokiga och nöp wobblern så jag såg till att få låna den andra av Jimmy och även jag upplevde en riktig huggsexa ! Fan vad häftigt må jag säga och abborrarna va av fin storlek med.

Riktig härlig kväll att va ute. Vinden hade avtagit helt nu så gött det.
Nu började det bli lugnt så vi bestämde oss för att lägga ner och styra mot båtplatsen. En riktigt trevlig dag på sjön och mycket fisk blev det. Jimmy blev abborre kung och jag gäddkung. 60 tal fina abborrar och 20 tal gäddor. Jimmy fick en gädda och jag tog resten så de gillade mig tror jag. Men Jimmy tog fler abborrar än jag. Stort tack för turen Jimmy alltid lika trevligt att fiska med en likasinnad ! Hoppas vi kan dra ut snart igen.

TIGHT LINES STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar