torsdag 13 mars 2014

Tekniken den tekniken !

Det va ett tag sedan det blev något skrivet på bloggen. Varför ? Jo vår dator behagade gå sönder men men nu är den igång igen så nu är det bara köra på igen. Det har varit ganska lugnt med fisket för min del. Har en sjukdom som sätter käpparna i hjulet ibland och det har varit en riktig seg period med värk mm. Men nu har ju våren hittat hit med riktigt fina och varma dagar så det piggar upp verkligen. Jag har styrt med lite av varje , jag har en hög med träbeten jag ska kämpa vidare med nästa steg där är att få i lite bly i dem så de får lite gång mer om detta kommer i ett eget inlägg. Motor har jag fått tag i till mitt torkhjuls projekt. Den köpte jag av Peter Dahlström och den tror jag kommer bli riktigt bra. Den har lite mer ork än den discokule motor som de flesta använder. Torkhjulet ska också färdigställlas .

Motorn till mitt torkhjulsbygge .
Det har styrts med min utrustning med . Det har blivit genomgång av rullar smörjt och tvättat av och linbyte . Man ska aldrig snåla på lina ! Se alltid till att du är fräsh lina på dina spolar. Det vart ett hästjobb då det finns en och annan spole att tömma och spola på ny lina. Har en ide om att bygga mig en spolmaskin faktist. Men den ska skissas och grunnas på en stund till. 

Det vart ett ordentligt ormbo med gammal lina. Vilket vår katt uppskattade ! Hehehe !
Några spolar klara med ny färsk lina.

Alla spön har också gåtts igenom . Tvätt och kolla upp dem så inget är trasigt. Så nu är de redo för drabbning. 

Några av mina spön nytvättade och klara i ett spöfodral.
 Suget efter karpfiske har gjort sig påminnt och det har knutits en del riggar till till det.


KD rigg med fakemajs på.

Sänken har gjutits sänken till karp och gäddfisket i olika former och vikter och de har fått kamoflage i diverse olika matrial och färger. Det kommer en how to senare då jag fått önskningar om det. Här nedan kommer det några bilder på en del av dem jag har gjort.

Flata päron bly till vänster med lekande och inline till höger Dumpy Dice med lekande och inline.
Här är samma form av sänken fast med två olika kamoflage .
Samma här fast modellen är dumpy dice
Det va det för denna gång . Nu ser jag fram imot Sportfiskemässan som är en dryg vecka bort. Lördagen den 22 Mars kommer jag besöka mässan i sällskap av två kompisar. Hoppas vi syns där och får chansen att snacka en stund. Alltid trevligt att träffa likasinnade ! Så kom gärna och skaka tass och snacka en stund om vi råkas .


TIGHT LINES STEFAN !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar