måndag 24 mars 2014

Sportfiskemässan 2014

Då va det dags för mässa ! Lördag den 22 Mars och jag och 2 vänner Robin och Magnus drog iväg till Kista mässan i Stockholm. Vi hade beslutat att mötas kl 7 här i Motala Robin och jag och hämta upp Magnus på vägen i Linköping. Det va första gången jag träffade Magnus en riktig trevlig kille som även han snidar sina egna beten . Frukost blev det på vägen på Nyköpingsbro . Har svårt att äta när precis klivit upp ur sängen så det blev bra att ta en frulle på vägen. Kan nog behövas lite energi när man ska knalla runt på mässan. Väl framme så va det rent kaos på parkeringarna , hur långa köer som helst men vi hittade plats till slut. Det va lite turligt att de flesta kommit in när vi kom fram så man slapp köa allt för länge. Det va bra mycket folk redan så jag sa till Magnus och Robin att kika ni för jag fastnade på bloggtorget . Först ut att prata med var Daniel Demeter som har bloggen Walk the line. Vi snackade om lite allt möjligt men speciellt de beten som Daniel har börjat ta i till Sverige nämligen SPLASH BAITS . Det sniffades på diverse olika boilies , dipper och stickmixer mm . Webshop är på gång om det är fler än jag som är nyfiken på dessa beten. Tack Daniel för pratstunden och all info . Kika gärna på hans blogg. Adress finns i min blogglista.

Sniffades vilt i burkarna och påsarna. En del är behagliga att lukta på en del mindre .  Foto Daniel Demeter
12mm Splash baits pop ups.
Näste man till rakning är Andreas Sten en riktigt trevlig kille och vi har träffats förr men alltid lika kul att pratas vid. Stort tack för pratstunden Andreas !

Tummen upp ! Foto Andreas Sten
 Det blev lite snack med Klas Skoglund ThePikeFather , Sussi Stridh och Betesboxen. Ni är grymma allesammans och alltid lika trevligt att läsa era bloggar och de rekommenderas att läsa för er som missat dem.

Nästa ställe att besöka va Återspinningen och tjöta lite med Tommy Lönnebacke och Klaes Lindborg ( rulldoktorn ) Jag hade samlat ihop en kasse grejer som jag lämnade in där. Ett riktigt bra projekt detta måste jag säga så det stödjer jag mer än gärna. Och grejer kommer göra många kids lyckliga tror jag. 

 Nu va det dags att kika på allt vad mässan har att erbjuda men det va inte lätt att då det va hur mycket folk som helst i lokalen. Man sprang på massa folk så mycket prata blev det och en del har man träffat förr och en del va för första gången. Fiskare är allt bra trevliga människor måste jag säga och allt blir ju så mycket lättare då man delar intresset.

En trevlig och härlig kille med mycket uppfinningsrikedom Peter Dahlström . Här demonstrerar han sin bombardafluga en av många spännade kreationer.

Daniel demonstrerar Mike the pike

Simmade riktigt fint gjorde den med. Härligt häng på den vid spinnstopp.
 Det vart nog bromsspår i golvet när jag kom förbi SBM killarna som stod vid Söders sportfiske där vart det mycket betesnack och jag fick lukta på det ena och andra dipper , boilies , stickmixer mm . Jag fick även lite andra tips med solidbag fiske mm Tack för trevligt samtal killar !

Swedish Bait Mechanics gänget.
 Mitt imot låg metetorget mitt favoritställe på mässan och montern va riktigt fin med riktigt coola utställningar av hur det kan se ut när man metar efter gädda och karp

Karpfiske prylar . Riktig levande och bra gjort. Man vart sugen på att krypa in .
Gäddmete pågår ! Riktigt bra gjort även detta.
 Det vart mycket prat med John på Metebolaget som visade mig lite av varje som jag va nyfiken på. Bland annat spod och markerspö från Wychwood och deras nya spod rulle mm . Det luktades på mäskblandningar och beten så bihålorna va helt urblåsta vid det här laget. Stort tack John för trevligt samtal och information.

John sittandes i det fina gäddswimmet . Jag passade på att ge John två av mina egenhändigt tillverkade deadbat pencilflöte också.
En mycket trevlig och härlig kille Anton Tsvetkov. Där vart mycket snack om kajakfiske och dess fördelar. Mycket annat diskuterades också . Det va spännade att hamna i heta stolen brevid Anton. Även Anton fick flöten av mig.
Luis Rasmussen
Fiske konservator Lubbes gäddmobil . Coolaste SAAB jag någonsin sett här i världen.
 Nu hade det blivit bra trångt i hallen det gick knappt att ta sig fram i hallen. Något man kanske bör tänka på till nästa mässa att ta till gångarna lite mer så folk får plats. Det samlas ju väldigt mycket folk där det säljs grejer och vid fördragsställen och så vidare. Kanske det skulle vara något till Elmia att öppna fler hallar ? Intresset för mässan verkar ju inte svalna direkt utan tvärtom. Så borde va något att tänka på. Jag tror att det va fler än jag som känner detta.

Lite grejer med hem vart det ju som alltid denna gång blev det detta.

Standard för mig att vid var mässa köpa lite Ge fan i våra vatten produkter.
Splash baits pop up beten
FKP- GEAR
 STORT TACK TILL FISKEKONSERVATOR LUBBE FÖR ATT DU VILL VARA MED ATT STÖTTA MIG OCH MIN BLOGG !

Riktig bra abborre wobbler FKP-GEAR VIBLURE
FKP-GEAR  Draugen D4 7 fot 8-26gram
 Det hade nu blivit eftermiddag och vi kände oss nöjda och va trötta och hungriga så vi beslutade att fara hem. Tack till er alla goa människor jag mötte och pratade med. Tyvärr missade jag en del av er men det va inte lätt att hitta er i vimlet. Men hoppas att det blir av nästa gång det blir mässa. 5 april är det ju predator mässa i Örebro så syns där kanske ?


Trötta, nöjda och hungriga mässbesökare Robin Boris ( Till vänster ) och Magnus Julle ( Till höger ) . Tack för en trevlig dag killar !

Nu ska det laddas för lite Färna fiske !


TIGHT LINES STEFAN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar