söndag 2 februari 2014

Då va det dags igen pass nr 3

Lördag den 1 Februari och det ska bli ismete med Jimmy igen . Klockan är 06,00 och larmet ljuder så upp och på studs och göra sig klar. På med kläder och fixa lite varmt att ta med sig ut och dricka och sedan åka förbi och hämta alla grejerna . Jag har en liten lokal där jag har alla mina grejer så allt är i ordning och redo att lastas in i bilen. Det går smidigt så snart avklarat. In i bilen igen för vidare färd mot sjön och det ska bli densamma som förra gången då gick det inget vidare för min del så dags revansch ! Jag va framme vid kl 07,00 så lite tidig då vi bestämt 07,15. Jag packade ur allt ur bilen och lastade pulkan i väntan på att Jimmy skulle komma. Det va riktigt skönt ute 1+ och vindstilla. Det hade kommit en jäkla massa snö dagen och kvällen innan så det va skönt att det inte va så idag. 

Lastad och klar !
Klockan hade nu blivit halv 8 och ingen Jimmy ! Jag skickade ett sms och försökte sätta fart på han lite. Han har ju mörtarna så det va bara vänta , efter en stund till blev det att ringa och Törnrosa hade tagit en ofrivillig sovmorgon så han vaknade av att jag ringde. Då blev det fart och jag sa att jag går ut och börjar borra och fixa i ordning med spöna. Ut på isen bar det. Jäklar va snö det hade kommit ! Urjobbigt att ta sig fram i men men ska man fiska så är det bara gilla läget .

Det blev till att skotta bort eller rättare sagt sparka undan snön så man kom ner till isen. 30 cm nysnö hade det kommit.
Isen hade byggt betydligt mer sen sist och va nu ca 20 cm. Så känns tryggt.

Det tog sin lilla tid att få ut allt och när jag va klar med det så satte jag mig i min underbara stol från Wychwood och tog det lite lugnt . 30 min efter det så såg jag en liten prick på andra sidan sjön kom lufsande över isen och det va Jimmy . Gick nog lättare för honom nu när han hade haft en föråkare i spåret ut på sjön.

Basecamp för dagen och min sköna fiske fotölj .
Äntligen kommer Jimmy och mörtarna
Jag hade för dagen fixat till mina nya vippor med flo.orange färg och det lade Jimmy märket till han såg dem från långt håll så det ska bli omlackning på Jimmys också. Den färg som syns klart bäst oavsett bakrund tycker jag. 

Jimmys pulka . Och mörtarna har kommit fram .
God morgon Jimmy sa jag och det vart lite gliringar men så är det ibland och händer även den bäste. Jag tog och flytta lite mörtar över till en hink och Jimmy satte fart på borren och satte ut sina spön . Nu va vi igång !

Jag har ett flötesstopp på var sidan om kulsänket så jag kan justera hur mycket rörelse betesfisken får. När tafsen så dämpar man den lite och längre ifrån så får den mer rörelsefrihet.
Alla grejer klara och utsatta så nu va det bara slå sig ner och vänta. Jag behövde inte vänta speciellt länge innan mitt närmsta spö signalerade napp . Upp ur stolen och fram till spöt. Mothugg ! Och det kändes ganska bra det va ingen snipa iallafall spöt bugade ordentligt och fisken rusade iväg . Nu efter en kortare fight kom den upp mot hålet och vad händer en av krokarna fastnar i iskanten och fisken går ! Vattnet svallar upp ur hålet och den är borta . Fan !!!!! Det såg man på mörten som va riktigt sargad att det va en bättre fisk. Typiskt ! Jaja nu har jag fått kontakt iallafall så på det igen bara. Kort där efter max 10 min så får Jimmy ett fäll på ett av sina bortre spön och vi rusar bort linan går av rullen i rasande takt. Jimmy plockar upp spöt och det viker sig nästan dubbelt i mothugget ! Efter en kort fight så går även den !! FAN IGEN ! Vilket oflyt.

Jimmy drillar .
Jimmy blev som jag besviken att tappa fisken men så är det ju. Bara bryta ihop och komma igen så på med ny betesfisk och pröva igen . För min del vart det lugnt Jimmy hade ganska många fäll i ett av hålen den ville verkligen ha mörten jag tror det fällde 6-7 gånger i samma hål innan den till slut lyckades sno mörten och undkom kroken varje gång. Spottar Lasse döpte vi den gäddan till . Hehehe !

Hugg för Jimmy igen .
Jimmy verkar ha turen med sig på just denna sjön och han får fäll och nu sitter den . Ingen bamse men kul att få fisk och att det händer något det tycker jag är det viktigaste. Men visst är det en bonus om det är större fisk.

Liten arg gäddkille.

Gapa och säg ahhhhh !
Granna är de gäddorna i denna sjö.
Tack för god match och välkommen åter när du växt på dig lite .
Nu har det hunnit till mitt på dagen och det har blivit en del fäll mest för Jimmy naturligtvis. Det har blivit betydligt lugnare inte en nervös mört ens vipporna står helt stilla så vi tog fram pimpelspöna i brist på annat . Pang ! Håller på att tappa i spöt vilket hugg ! Fisken tappar jag och jag bara garvar snacka om överraskad och jag bara garvar. Det blir lite abborrar men ingen storlek att skryta med men kul att det händer något.

Ett av mina spön. Med nya vippor gjorda av rensband från Claes Olssons . Dessa är 70cm långa och jag använde en julgranskula som jag målat med faskolorfärg och sedan klarlackat. De funkade riktig bra i denna längd måste jag säga.

En kompis till Jimmy kom ut på isen Robin heter han alias Gäddrädder . Kul historia bakom det men det tar vi inte nu. Robin hade med sig pimpelgrejer så vi fortsatte med pimplandet ett tag . Jag fick ett samtal från frun att jag behövde komma hem då hon behövde bilen så jag började plocka ihop . Ett spö hade jag tagit in och gick mot nästa och då vrålar Jimmy och Robin i kör DU HAR FÄLL  ! Spöt bakom min rygg står och vinkar och jag släppte vad jag höll på med och rusade och klippte spöt ocj nitade och fisken va fast. Den rusade och fightades bra men det va ingen stor men kul att känna fisk ! Jimmy kom med avkrokningsgrejer och upp på mattan kom min första ismetegädda för säsongen . Äntligen va min nolla spräckt !

Säsongens första !
Tack och adjö till den när den gled ner i hålet igen . Jag fortsatte med att plocka ihop mina grejer för vidare färd hem. Jimmy och Robin fortsätter ett tag till med fisket då det är någon timme kvar innan mörkret kommer. Äntligen fått en så nu kan det bara bli bättre ! Synd att man brände den andra men så är det ju. Tack och hej till grabbarna och jag knallade till bilen. Betydligt lättare att gå nu när man hade en stig att gå i på snön.  Det blir nya tag i vecka och helgen som kommer. Hoppas på att snön försvinner från isen så den blir blank och fin istället för detta snötäcket. Det blev 12-13 fäll och ett antal mindre gäddor landade. Så lite action blev det. Laddar om för nya pass och hoppas nu på lite större gäddor .

TIGHT LINES / STEFAN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar