måndag 27 januari 2014

Ismetepass nr 2

Då va det dags igen för ismete. Jag ska tillbringa dagen på en sjö som jag aldrig ismetat på förr så ska bli spännande ! Mitt sällskap för dagen är Jimmy Karlsson och det är första gången vi fiskar tillsammans så ska bli jäkligt kul tycker jag. Alltid skoj med nya fiskekamrater då man har gemensamt intresse så är det aldrig svårt att lära känna någon. Vi hade bestämt att vi skulle träffas ute vid sjön och vi kom dit nästan samtidigt . Så det vart lite snack och vi styrde med utrustningen samtidigt. Jimmy hade varit här dagen innan och fått ett par skapliga gäddor så vi stack direkt till den platsen han hade haft bäst fiske på.

Glad och förväntasfull ska man spräcka nollan idag ?
Isen va jämntjock lite dubbel is här och var va det och det fanns större område som va snöfria . Vi snackade lite taktik hur vi skulle gå till väga. Jag ställde ut de flesta av mina spön i sicksack mönster från land och ut på djupare vatten brukar vara bra när man lär sig ett vatten. Jimmy gjorde i stort sett detsamma. Fast han hade fler spön närmare land. 

Vy över sjön och spön.
Jag vill helst ha mina spön där det inte är snö då det blir mer jaktljus under isen och brukar bli bra fiske där så mina spön står på de rena fläckarna . Jimmy hade sina där locket av snö låg . När väl spöna var i så kom det ut tre killar till på isen och de gick förbi oss och fiskade längre in i viken . Så det finns fler ismetesugna allt. Vi satte oss och började snacka om det ena och andra tog en kopp med varm choklad . Alltid gött med lite varmt och värmande då det blåste lite denna dag.

Gillar inte kaffe så bli varm choklad när jag är ute på isfiske .
Det dröjde inte länge innan det pinglade till i Jimmys spö vippan fällde men det va ett bom napp. Tackla om och på det igen bara . Kort där efter så small det igen och denna gång ser jag att det är böj i spöt så springer bort med matta och tänger för att hjälpa till.

Jimmy drillar pike.
Efter en kort batalj så kommer en lite ilsken gädda upp i hålet och jag hjälper Jimmy att kroka loss. Dagens första. Där efter tog vi en snabb bild och tillbaka hem igen fick den åter simma med medelandet  hämta mormor. 

Dagens första . Liten och aggresiv .
Bye bye lille vän !
Dagen gick och Jimmy fick fler fäll och fler fiskar och jag fick inte ett pet på mina grejer så jag börja trixa med att justera djup på spöna . Om det skulle hjälpa . Våra grannar fick också fäll och en och annan gädda. 

Ett trix man kan ta till när det är trögt att pynta din betesfisk i detta fall med en jiggsvans. Kan göra skillnad ibland.
Jag satte dit jiggsvansar på en del av spöna för lite extra attraktion . Det har ju funkat förr så håller tummarna för det. Jimmy hade fått fler fäll och fler landade fiskar . Jag började undra om han gett mig mörtar där bästföre datum hade gått ut eller något liknande för jag hade inte fått ett skit. Det enda som hänt än så länge va att man hade ordentliga bugningar i vipporna och hyper nervösa mörtar så något större med tänder  måste ju varit i närheten. Jaja trägen vinner heter det ju.

Hugg igen och Jimmy väntar på att sätta in mothugget.
Jimmy hade ytterligare fisk på så ännu en gång kutade jag till undsättning med matta och verktyg. Denna va lite större ca 3 kg . Efter parkerade vi på stolarna och Jimmy tyckte att det va dags för mig snart och jag kan inte mer än att hålla med ! Ja det kommer sa jag.  Jag tycker det är kul att se sin kamrat får fisk med dubbel glädje är delad glädje sådan är jag i alla fall. 

Dessa hade jag stor nytta av idag då det va bar is på stora delar av sjön. Klart de bästa broddarna på marknaden ! Har testat många varianter med dessa slår allt ! Dessa hittar du hos Sportfiskepoolen i Uppsala. Kostar lite men det är klart värt det jag lovar.
Fortfarande dött på mina grejer mörtarna blir nervösa ibland bara men inget händer så jag bestämde mig för att flytta lite spön. De spön där mörtarna har blivit nervösa på låter jag stå och flyttade på de där det hade varit lugnt. De spöna flyttade jag närmare land då både Jimmy och våra grannar hade haft fäll närmare land mest så det verkade va modellen för dagen. 

Whats up ? En lite snipa med munnen full .
Summering av dagen den blev 7 fäll och fyra landande fiskar för Jimmy inget monster landat denna gång bara mindre fiskar. För min del får jag fortfarande jaga den första för säsongen men den kommer va så säker ! Nu vet jag mer om denna sjö så nästa pass tar jag en om det är så det sista jag gör . 

Vy över sjön och tre av mina spön.

Stort tack till Jimmy för sällskapet ! Det va super trevligt och detta gör vi om tycker jag verkligen . Lycka till på dina Afrika resa och ta en bamse GT åt mig är du snäll . Skitfiske önskas och trevlig resa ! Man blir skapligt avis ska du veta. 

TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar