måndag 13 januari 2014

Ismeteblänke. Bling bling för tröga gäddor.

I dag tänkte jag visa hur man gör sina egna blänken till ismete. Ibland kan det behövas något extra för att de ska vakna till liv under isen och hitta fram till din betesfisk. Då kom jag på tanken att att använda vanliga skedar till att tillverka blänken av. Förra vintern körde jag med diverse tejper på skedarna som används till trollingskedar och en del målade jag med olika färger. Denna vinter ska jag testa nya grejer och använda glitter på dem men ska även fortsätta med de gamla med naturligtvis. Över till tillverkningen.

Det du behöver är skedar i diverse storlekar och former. De finns billigt på loppisar eller typ ÖB, Biltema och liknande .
Börja med att kapa bort skaftet straxt över själva skeden. Skaften kan man använda till att göra abborre pirkar eller till lakefisket.
Efter kapning så är det dags att slipa till dem så de blir runda och fina och vassa kanter är ett minne blott.
Slipade och klara och här har jag även användt en körnare och markerat för borrningen av hålen där fjäderingarna och lekande ska sitta.
Borrning klar. 
Nu tar jag ett sandpapper och repar upp ytan ordentligt för att lacken ska fästa.
Lacken jag använder till detta.
Nu sprayar jag ytan som är putsad med klarlack sedan använder jag nu glitter i diverse färger och pudrar på medans lacken är våt.
Dags för 2 - 4 lager lack över glittret så det sitter kvar bra .
Torra och dags för att montera fjäder ringar och lekande.
Jag använder dem med breda delen på skeden neråt mot betesfisken ( som de två gröna till höger i bild ) och de ska sitta över din tafs. Det kan va en bra ide att använda en bit wire över skedarna med ifall gäddan skulle få för sig att attackera blänket. Jag använder också själva blänket som sänke. Ska bli spännade om dessa med extremt bling bling gör skillnad . Vissa dagar kan det va räddningen att använda någon form av extra attraktion. Det kommer bild på hela tacklet vid första passet på isen som verkar komma snart då kylan har hittat hit äntligen ! 

TIGHT LINES  STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar