lördag 25 januari 2014

Ismete premiär !

Äntligen dags ! Nu bär det iväg på premiär på ismete. Och vad man har väntat på detta . De två senaste vintrarna har det ju blivit premiär mycket tidigare men men nu är det dags. Jag hade bestämt med min gode vän och fiskekamrat att vi sklle köra på ett put and take vatten i Östergötland. Dagarna innan hade jag kollat igenom att allt som ska med och att det kommer med. Lätt att glömma grejer ibland så bäst att dubbelkolla. Nya linor påspolade och nya tackel knytna. Man vill inte lämna något åt slumpen. Torsdagen kom och premiär morgon är ett faktum och sovit dåligt som vanligt har man också denna gång . Är väll all förväntan och fiskefeber som spökar skulle jag tro men ni känner säkert igen er själva i detta. Vi hade bestämt möte på en mack 07,15 och fiskekort införskaffades så snabbt vidare till den tilltänkta sjön.

Laddad för Premiär
Framme vid parkeringen är det dags att kränga på sig overall , kängor och annat som håller en varm. Lasta på all utrustning på pulkan och det är ju en del som ska med som bekant ! Spön , borr , stol , betesfisk och lite annat så berget i pulkan blir ganska stort till slut. Men skönt att dagens pulkor är lättdragna faktist. Hade man försökt sig på det samma med mitt gamla hemgjorda så hade det nog inte gått lika smidigt. Thörngren har ju kombibil han så han vart klar före mig så han elda på mig allt han kunde . Man såg att han va sugen och laddad ! Jaja jag blev klar jag med och iväg ut på isen bar det. Lätt snöfall och kyligt va det. Daniel gíck före med piken och kände på isen . Ett par meter ut ett slag med piken och den gick igenom. Hm ! Men ett par meter vid sidan om så va den betydligt tjockare isen. 

Första spöt på plats .
Vi började borra alla hål och upptäckte att isen va i väldigt varierande tjocklek. Vi ska fiska i en vik men i mitten på den va isen väldigt klen tyckte vi så vi höll oss efter kanterna . Vi konstaterade att i dag blir det inte mycket att flytta runt utan vi är här !

Min gode vän Daniel Thörngren laddad till tusen !
Vi satte ut våra spön och det tar ju sina lilla tid när det väl va klart så parkerade vi lägligt så vi har superkoll på alla spöna. Det tog inte så lång tid innan första fället kom men det va tomt tyvärr. Vi satt och snacka om fiske naturlitgvis och lite annat för den delen med . Det kom fler fäll men inget som fastnade smått frustrerande men men trägen vinner som man brukar säga .

Några av mina spön. Körde dem på linje tvärs över viken. Daniel ställde ut sina runt den lömska fläcken i mitten av viken.
Det va ganska lugnt och solen tittade fram och värmde lite iallafall. Daniel tände en brasa och vi mumsade lite korv som är lite av en standard när man är ute på isfiske . Lite varmt i magen skadar aldrig och man piggar på sig lite med. 

Lite värme och lite mat gör en glad .
Daniels bror kom på besök en sväng och vi satt och snackade och hade det trevligt då det pingla till i ett av Daniels spö och vippan vinkade för fullt . Men nej inget fast så på det igen. Inte långt efter va det dags igen man samma visa . Då så de grabbarna va det va som va framme och drog i mörtarna och det va inte gädda utan rödingar som hade lite bekymmer med att ta våra lite för stora mörtar . Daniel såg flera fiskar runt mörten i det klara vattnet. Mörten kände sig nog lite nervig med de rödigar som dreglande tittade och smaka på den ibland. 

Tjenare grabbar ! Vad håller ni på med här under isen.
Tillslut vart en krokad och när den va på väg upp i hålet så släppte den men Daniel va snabb och klippte den med nävarna ! Hehehe ! Kvick som kobra Daniel så det vart en röding landad iallafall. 

Grann fisk
Nästa tur blir det garanterat att ta med diverse pimpelgrejer och en burk med räkor och några schyssta blänken så man kan jaga fettfenor i samband med ismetet.  Det vart två fäll där det va gädda som tagit iallafall . De hade lämnat sitt visitkort i form av spår av vassa gäddgaddar på mörtarna men men vi tar dem nästa gång då har isen tjockat på sig lite mer och blivit säkrare än den va denna gång. 

Ett av mina ismete spön.
Jag testade med standardröd julgranskula på mina nybyggda vippor och jag tycker det funkar ganska bra som de är. Men jag ska bygga en uppsättning till där de blir med min favorit flo.orange jag tycker att det är den klart bästa färgen med. Hade med ett gäng enkla vippor till Mr Thörngren så han testar dem nu denna helg tror jag ska bli kul och höra vad han tycker om dem. 

Här ser man hur det funkar med gummibandet . Man lägger en ögla med lina under gummibandet och drar upp gummibandet och för pärlan nedåt för att låsa lina .
Vi fiskade till det började mörkna men inga gäddor blev det så bara hämta in alla spön och packa pulkan för hemfärd  och på det igen en annan gång. Men det va kul att äntligen komma ut. Det trodde man inte så mycket på ett tag att det skulle bli is alls i vinter . Men den kom till slut !

Daniel packad och klar .

Min pulka lastad och klar för färd till bilen och vidare hemåt.
Stort tack till Daniel för sällskapet och en trevlig dag på isen !Alltid trevlig och va ute med dig på fiske. Detta gör vi snart om igen tycker jag . I helgen är jag upptagen med lite annat men i veckan ska det bli en tur igen . Får se var det blir av men ut ska jag bäst att passa på medans man har chansen nu.

Härlig vinterdag på isen.
Skitfiske önskas till er alla som ska ut i helgen ! Men se upp där ute med isarna och glöm för allt inte isdubbar , ta med kompisar och utmana inte ödet ! Be safe !!

Hoppas på en nästa gång.

TIGHT LINES STEFAN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar