måndag 23 december 2013

GOD JUL OCH GOTT NYTT FISKE ÅR !

Äntligen ! Nu kan man andas och slappna av lite. Nu är julmaten inhandlad , klappar köpta och inslagna och paus ett par dagar från vipp och kläm tillverkningen . Jätte kul att ni tycker om mina alster jag tillverkar . Så då tänkte jag passa på att skriva lite här på bloggen om lite ismete tips .

Mina främsta vapen på isen om det nu blir någon is förstås. Det blir Kinetic Rauma 4fot medium. Dessa kommer från Sportfiske Poolen . Jag kör även med de gröna Heavy  och de gula Soft.  På dem sitter det Okuma magda räkneverksrullar som jag tycker är en stor fördel och underlättar vid ismetet. Då har du järnkoll på djupet du fiskar och du ser hur mycket lina fisken har tagit osv. Så letar du efter spö till ismetet rekommenderar jag Rauma spöna. De har många spööglor och de är stora i storlek så de fryser inte igen så lätt heller. Rullar är Okuma Magda då i 20 storleken. De ligger bra i pris och lagom stora på ismetespöna . Riktiga slitvargar är de med.  Jag har provat 30 storlek men de blir bara klumpiga.


Denna spöbag ovan har jag till att transportera mina spön i bilen så man slipper trasssla in spöna i allt möjligt då ligger de väl skyddade i den. Annars är den perfekt att ha spön / vippor mm i om man har ett mindre lämpligt vatten att dra en pulka till då är detta helt perfekt ! Denna har 3 fack och rymmer två spön med rullar monterade. På ena sidan finns det bärhandtag och på den andra finns det axelremmar så man kan bära den på ryggen. På sidorna finns fack för annan utrustning. Märket är DAM och jag fick tag i denna på HUNTYARD BERRAS .Rekommenderas !

 Nu lite om bjällror vad ska man välja ? Det finns ju lite olika alternativ på marknaden . Här nedan kommer de jag använder mest.

Denna har jag kört vid lake och vid tidig morgon och kväll . Denna skruvas fast och har en hållare för lystav. Helst vill jag ha dubbel bjällra för att låta så mycket som möjligt . Dessa håller ganska bra även att fästena är i plast. Plast och kyla är ju inte bästa vänner ibland. Så de spricker och går sönder. Jag brukar montera dem hemma  på vipporna och inte dra dem för hårt. Börjar man skruva på dem ute i kylan kan de gå sönder.
Ny för mig denna . Denna har en batteridriven lampa som blinkar i mellan rött och grönt ljus när vippan fäller. Dubbelbjällra på vilket är ett plus själva klämman är i plast så vi får se hur de är i kylan i vinter. Kommer använda dessa vid lakefiske mest. Ett tips kan va att limma fast lampan i klämman de sitter inte så jätte hårt i den. Dessa kommer från NAJC
Min absoluta favorit ! Denna sitter jättebra på vipporna och det finns ett liten plåtkant man kan vika så sitter den ännu bättre. Finns i enkel bjällra om man nu vill ha det. För att få bjällran att låta lite mer ovh bli mer känslig så kan man försiktigt dra ut fjädern . Det ser man på de två nederst i bild. Den vänstra är utdragen och den till höger är som de kommer när du köper dem.  Mitt tips va det gäller bjällror kör på dubbel bjällra i vinter .
Ett tips till . Jag förvarar alla mina rullar i sina kartonger när de inte används där ligger de i säkert förvar och just förvaringen blir lättare med om de ligger i sina kartonger. Nu ä det ju verkligen läge också att se över dem och ge dem lite kärlek med rengörning och ett par droppar olja och fett så de inte sviker er när det väl gäller.
Jag vill önska mina sponsorer , vänner , familj och alla ni som följer min blogg och stöttar mig en riktig god jul och gott nytt fiske år !

Detta blev min bästa och största fångst 2013 . Ett nytt PB blev det med . En skånsk spegelkarp på 14,5 kilo hoppas man kan få något liknade 2014 ska banne mig försöka kan jag lova !
Må nu så gott allesammans och njut av god mat i sällskap av familj och vänner och ta hand om er !

Jag tar upp beställningar på vippor och klämmor igen efter julhelgen om det finns intresse för det. Skicka mail på steffe-xray@hotmail.com för mer info och frågor . 

TIGHT LINES / STEFAN

2 kommentarer:

  1. GOD JUL O GOTT NYTT ÅR STEFAN MVH KENNY ZANDER

    SvaraRadera
    Svar
    1. God jul och gott nytt till dig med kompis ! Vi tar ett nytt karp pass till våren och lite ål fiske med tycker jag. Mvh Stefan :)

      Radera