onsdag 27 november 2013

Ismetepulkor

Lite pulkatips till ismetet blir det idag. Nu är det så att jag läste i en Facebook grupp att Biltema säljer numera pulkor och jag bor ett stenkast där ifrån så värt att undersökas tyckte jag så på med jackan och knalla dit blev det. Efter lite letande i butiken så hittade jag dock bara den ena modellen de säljer och det är den mindre av de två.

Mitt hemmabygge när jag började med att ismeta. Skönt att det numera finns pulkor att tillgå på marknaden de är klart mycket bättre .
Jag tyckte den känns helt ok i plasten faktist inte för tung heller. Det finns dock inga hål eller fästen i den för dragrep osv. Men det fixar man ju lätt själv. Jag skulle köpa ett par rostfria skruvöglor och sedan lägga en trälist iframkant under den nervikta kanten och borra igenom pulka och trälist för att göra det hela lite mer hållbart.

Så ser den ut den lilla modellen. Jag tycker dock personligen inte om bredden på den skulle varit lite bredare .
Bild från uppifrån. Här ser man kanske lite bättre vad jag menar med en trälist och skruvöglor. Passar ju bra ute i hörnen med att ha öglorna där.
Jag gillar att det är ribbad botten på den då styr den lite bättre i snön. Blir stadigare med.
Bild ur katalogen med info och priser. Skulle jag rekomendera någon av dessa så skulle jag satsa på den större övre i bild. Då får man gott plats med en back att ha sina grejer och betesfisk hink får plats och annat med utan problem. Bra storlek helt enkelt. Bra pulka till bra pris ! Helt klart konkurenskraftig med det som finns på marknaden.
Även Jula säljer pulka i typ samma mått som den stora från Biltema men den tyckte jag va ganska tung i sig själv Priset på den är 599kr typ samma som en Utility Sled men av dessa så har den sistnämnda övertaget tycker jag.

Pulkan som Jula säljer.
Min egen Utility Sled när jag monterat spöhållare och öglor för dragband.
Som det syns så rymmer den allt man behöver ha med sig och lite till.
TIGHT LINES / STEFAN

2 kommentarer:

  1. Jag tittar på å byta ut min hemma byggda pulka ! Men var har du betesfisken i din pulka ?

    SvaraRadera
  2. Jag tittar på å byta ut min hemma byggda pulka ! Men var har du betesfisken i din pulka ?

    SvaraRadera