onsdag 11 september 2013

Karpfiske i Hemligheten

Då va det Fredag och man satt på klipparen på jobbet och hade tankarna på annat nämligen fiske då det äntligen kom det som jag längtat efter det ska bli karpfiske i Hemligheten i 2 dygn . Det va meningen att det skulle blivit ett karpass redan förra helgen före denna men då va planen ett annat vatten men mitt jobb kom i vägen den gången. Det blev en liten förmäsknings kampanj några dagar innan med boilies innan fisket. Vill ju förbättra sina odds till karp kontakt.

.
Dessa beten körde jag . Till vänster Quest Baits White Magnum och Mainline Pineappel pop ups Till höger Chilli - choklad även dem från Quest Baits .
Jag har lite beten att testa , beten från Quest Baits som Rikard på Skandinaviens Sportfiske Center  ville att jag skulle prova så jag spred ut Magnum White och Chilli - Choklad på min tilltänkta fiskeplats. Quest Baits är ett nytt märke på Sportfiskecenter i Ljungby . Riktigt välrullade och väldoftande. Daniel mäskade med hemmarullade beten och partiklar med hemmagjorda väldoftande gluggs och dipper.

Älskar karpfisket !

Det va till att dra hem snabbt från jobbet och stuva in alla grejer i bilen allt va ju packat och fixat innan så gick smidigt skapligt i alla fall. Man önskar väll att man hade en något smidigare och rymligare bil kanske så det vart sprängfullt i den. Nu va jag på väg i alla fall och det riktigt spritter i kroppen och man bara ler när man vet att man ska iväg på fiske. Gör riktigt gott i själen och man kopplar av. Framme vid vattnet så ska allt lastas på kärran för vidare transport till fiskeplatsen är en bit att gå så är riktigt glad att jag har en barrow (kärra) att köra allt på. Och det vart lite överlast på den kändes det som. Och tur att det går att använda den också just här. Varmt va det med och svetten lackade när man pustande och stånkande kom fram. Daniel va redan vid sjön och hade allt klart. Bälja i sig lite vatten och andas lite innan man tog tag i att tackla spön och komma i ordning med allt.

My home away from home. Älskar bivvy livet verkligen.
 Spöna i och väntar spänt på lite action ! Passade på att sätta upp min bivvy och plocka i ordning på allt man spridit i kring sig . Ordning och reda ska det va och alla grejer på rätt plats. Underlättar när väl mörkret kommer . Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip ! Hör man och min granne har ett ylande run så kort rusch bort till Daniel och hjälper till med håvningen och en fin liten karp låg i håven. Vi beundrade den och tackade för god match och släppte den åter. Och det dröjde inte innan nästa kom på hans grejer . Tur putte han Daniel hehehe ! Men delad glädje är faktist dubbel glädje. Det va lugnt på mina grejer  men så är det man vet aldrig när det händer speciellt med karp tycker jag.

Daniel med en grymt fin spegelkarp.
Vi satt och snackade och hade allmänt trevligt och bara mös i det underbara vädret . Kvällen kom och vi bestämde oss för att fixa lite grillning så sagt och gjort. Mumsa lite foder och bara ha det gött.

Inte fel med en värmade grill när mörkret faller på och kylan kommer krypande

Det satt fint med lite mat och till slut kom det en run på mina grejer en liten fjällis rund och fin runt magen och det ser ut som de gillar boilies här med. Bevis lämnades på mattan. Så kul och se att de gillar boilies även i detta vatten . Finns även andra i detta vattnet som gillar boilies nämligen kräftor som ibland bara mosade i sig våra beten. Men det finns åtgärder som tur är .

Liten men stark fjällkarp.
Det blev läggdags och det va skönt att krypa ner i sovsäcken och dra upp blixtlåset och mysa ner sig i den och ligga och titta ut över sjön. Det hördes lite plaska och rullande  i mörkret och fladdermössen va de fart på med . Lagom somnat så kliver det på en till fjällkarp i samma storlek som den förra något tjockare runt magen va den även Daniel landade fisk i mörkret även den en fjällis. Sedan va det ganska lugnt den natten. Gryningen kom och låg i sängen och tittade på morgon dimman som låg ganska tät över ytan. Vacker morgon och jag riktigt njuter. Jag går ut och fäller ut min Wychwood stol (Kommer mer om den i nästa inlägg) och sätter mig och kollar läget och bara slappar. Pip pip pip piiiiiiiiiip ! Tystnaden bryts och jag har ett run ! Klipper spöt ur min pod och spöt bugar och känner knyckarna från en skapligt tjurig karp men va händer ! Den går loss ! Jaja bara på med ny färsk boilie och lägga ut igen. Nu  har det blivit förmiddag och betydligt behagligare tempratur och det börjar pipa på ganska bra i mina grejer får en del och tappar även några . Det har blivit lite ombytta roller nu jag har jag karparna i mitt swim och Daniel hänger lite läpp tror jag . Hehehe ! Vi sitter och snackar och då ljuder det i Daniels grejer och han tar en karp till och mungiporna dras upp och ett smil infinner sig igen. Tänk va ett napp kan göra. 

Matdags ! Finns inget bättre än att laga mat och äta den ute.
Ny kväll kom och det kom en ny fisk med skaplig mellanrum  inga monster men ändå karp. Vi tände en värmande brasa och satt upp lite längre denna kväll . Spanade på vattnet och pratade karpfiske och lite annat som till exempel besöket vi ska göra på Lördag i Karlstad på Suncity Predator Show . Jäspningar och trötthet kom så dags att krypa ner.

Tjockis på mattan. Och den tyngsta fjällis vi fått än så länge.

 På morgon får vi varsin karp till och vi stannar uppe även att det är tidigt. Jag får ett napp och ser att hanger hänger rakt ner men rör sig forfarnade så är lite kylig och väntar på att den går upp och när det händer lyfter jag spöt och känner att det är en bättre fisk . Rakt mot vassen drar den men jag håller imot och får den att vända och den styr mot öppet vatten Daniel är redo med håven och den börjar närma sig och jag ser att det är en tjock spegel riktigt fin med många fjäll. Ett par meter kvar och den går loss !!!! Fan och alla andra ej lämpliga svordommar yttras ! Bedrövad över det så på med nya färska beten och tillbaka på den produktiva fläck jag hittat utanför en vass. Åter i stolen får man en och annan gliring av Daniel  men så ska det va fiskebröder imellan. Den finns ju där så bara försöka igen . Någon gång ska den syna håvnätet. 

Skapligt nyvaken med en morgon fjällis . De är så granna !
 Söndag middagstid va det dags att bryta och packa ihop och åter till vardagen men kul och trevligt har det varit och avkopplande ! Det behövdes verkligen för min del. Jag har för tillfället ett säsongsjobb på en golfbana och det blir inte mycket tid till övers så uppskattar de tillfälle verkligen när man kommer iväg. Stort tack Daniel för denna turen och sällskapet !

Daniel med den tyngsta spegelkarpen än så länge .
TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar