lördag 10 augusti 2013

På fisketur i en skogssjö.

I går fredag var jag på besök hos Pontus "The predator freak" Thelin  vi skulle fiska i ett av hans hemma vatten och kolla vad som finns i den en helt ny sjö för min del. Skogssjöar kan ju innehålla en och annan överaskning faktist. Så de ska man ej glömma bort att utforska. Vem vet man kan hitta ett guldställe då de oftast lämnas orörda eller fiskas väldigt lite i.

En del av den tilltänka sjön för dagen.
Pontus har ju blivit bra nyfiken på det här med mete nu och det tycker jag är jäkligt skoj och det tycker han nog själv också. Så han lånade mina quivertipspön och jag själv tog med mina gäddmetegrejer och visade han hur det fisket funkar. Det går ju faktist ta alla arter som simmar på mete. 

Mina Wychwood Agitator spön in action.
Jag hade inga livebaits att tillgå för dagen men hade några sillar kvar så det fick bli deadbaits helt enkelt och de har ju funkat förr speciellt i skogsvatten. Jag lade ut en halv sill på ena spöt och en kebabrig på det andra. Nu va det bara vänta och se.

Mäskbollar redo att levereras på tilltänkt plats.

Mina grejer va på plats så då visade jag Pontus hur man ska blanda mäsket det är inte så lätt och veta i början hur det ska va det är lätt att få det för blött. Han fick även knyta tacklet och mäska upp . När allt va klart så lade Pontus ut spöt och vi tog plats i var sin fiskefotölj och njöt i det goa vädret. 

Han börjar få kläm på kattekniken och prickade rätt oftast. Det va tajt i mellan vass och näckrosor men det klarade han galant.
Det dröjde inte länge innan det började nappa för Pontus och mört och abborre klev på den ena efter den andra men de va ganska små. Men det nappade ju och det är bra träning att se de små utslag det blir på topparna av de mindre fiskarna.

De är granna mörtarna i skogs sjöarna . Synd bara att de inte va lite större.
På mina grejor va det dött men jag hade inga större förhoppningar heller med dött bete . Det funkar oftast bättre vid kallare vatten . Men jag fick chansen att visa hur det går till och Pontus kommer själv snart att gäddmeta då han fått tag i egna grejer till ett bra pris. Ser fram imot att testa dem ordentligt med han nu när det drar sig mot hösten.

Predator mete
Vi satt och tjötade och hade det trevligt och diskuterade även att denna sjö kan ha förutsättningar för att hysa karp. Så det ska undersökas närmare ! Sjön har bra förutsättningar till det i alla fall.

Spanar på spöna.

Kvällen kom och inga gäddor blev det men Pontus fick fisk och delad glädje är ju dubbel glädje och det va dags att börja packa då det började bli mörkt. Nästa tur blir det nog sjön Boren och fightas med abborrarna igen och lite sarv ska det nog bli då med.

Torr matta och håv denna gång. Men hoppas på det motsatta till nästa gång.
Det va det för denna gång. Synd att det inte verkar finnas sutare och ruda i detta vatten. Gädda , abborre och mört finns garanterat då de har fångats förr. Skitfiske önskas till er som ska ut på äventyr  !
TIGHT LINES / STEFANInga kommentarer:

Skicka en kommentar