söndag 11 augusti 2013

Gör din egen leadcore leader.

Denna gång tänkte jag visa hur du gör din egen leadcore leader.

Detta behövs för tillverkningen av din egen leadcore leader. Från vänster superlim, Korda pullatool eller något annat liknande verktyg, Sax , Splicenål och slutligen leadcore mitt val är Kordas kable som jag gillar starkt.
Börja med att mata fram blykärnan ca 8cm är lagom och bryt bort den.
Så ska det se ut nu. Nu är bara det vävda ytterhöljet kvar.
Nu ska man för in splice nålen precis där blytråden slutar och framåt i 2-3cm i den mjuka delen.
Nu ska man fånga upp änden på leadcoren och dra den sakta och försiktigt i den nu ihåliga vävda tuben.
Det hjälper om man matar uppåt mot öglan med fingrarna och med nålen försiktigt drar neråt. Tålamod är nyckeln just här ! Mycket viktigt att ta det lungt så man inte drar ihop öglan. Vore tråkigt att börja om igen.
Så ska det se ut nu.
Nu sätter jag i Kordas pulltool och matar ner höjet lite och klipper av stumpen som sticker ut nära leadcoren.
Nu är det bara dra åt efter man justerat öglan som man vill ha den. Jag tycker öglan blir lagom stor om den sitter i dragverktyget. Så jag drar den tight mot den. Sedan kan man stryka lite superlim straxt under öglan lite om man vill.
Klart ! Mycket viktigt att att det inte sticker ut leadcore kärna eller den blir bulkig och att öglan inte är för stor så den går igenom leadclip och tailrubber sen. Säkra grejer ska det va så vi inte skadar fisken !!
Först nu så klipper du till den längd du vill ha på din leadcore leader. Jag brukar göra dem 1 meter långa. Nu gör man lika som på förra men skillnaden är att man träder på ett lekande först och gör om proceduren.
 Dra ihop leadcoren tight mot lekandet .
Splice klar i båda ändar .
Nu tar jag den längre stick needle och trär på ett tailrubber först och sedan ett leadclip som det ser ut på bilden.
Dra igenom leadcoren tills lekandet kommer ner till leadclipset och dra tills det klickar till då vet du att det sitter riktigt. Annars blir det en såkallad running rig.
Så ser resultatet ut klar att användas.

NU VILL JAG TACKA ALLA SOM BESÖKT MIN BLOGG. DEN 9 AUGUSTI VA ÅRSDAGEN FÖR BLOGGEN OCH DET ÄR JÄTTEKUL ATT DET ÄR 37200 PERSONER SOM TITTAT PÅ VAD JAG LAGT UPP OCH STYRT MED !!! DET TRODDE JAG INTE ATT DEN SKULLE BLI SÅ VÄLBESÖKT SÅ DET VÄRMER I HJÄRTAT OCH INSPIRERAR TILL MER SÅ STORT TACK ALLA GOA MÄNNISKOR !

NI FÅR GÄRNA MAILA MIG TIPS PÅ VA NI SKULLE VILJA SE HÄR PÅ BLOGGEN . DET KAN VA VA SOM HELST SÅ FÅR JAG SE VAD JAG KAN GÖRA. HJÄLPER GÄRNA TILL OM DET ÄR NÅTT SÅ SKICKA TILL

 www.jarlen@telia.com


TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar