torsdag 8 augusti 2013

Abborre tur

Igår vart det fiske men inte som planen va igentligen. Tanken va att vi jag och Pontus " Predator Freak " Thelin skulle fiskat gädda och gös , men det militära satte p för det då de hade övning och området va avstängt för skjutningar. Så då blev det bottenmete och dänga diverse drag efter abborre istället men det är ju kul det med. 

Vår tilltänkta plats en pir .
Väl framme efter en lång promenix packades alla grejor upp och spön tacklades upp. Pontus är ganska ny inom bottenmetet så visade han hur man knyter upp tacklet och förklarade hur ett quivertip spö funkar och sedan va vi igång. Abborrarna va på gång med det dröjde inte länge innan den första satt . Synd att man inte tog med kastnätet för då kunde det blivit löja som bete istället då det va ett antal tusen nedanför fötterna. Jaja vi tar dem nästa gång och mask funkade ju det med.

Brist på bankstick så använde jag betesbagen att lägga spöt på och det gjorde jobbet fint det med.
De va riktigt i tagen abborrarna men storleken kunde ju va bättre men så är det ju man måste fånga många små för att det ska bli en stor i turordningen. Men det nappade ju och vi fick fisk så vi va glada . Pontus bytte art med framgång kan man säga då braxarna började hitta hans beten. Inte till hans förtjusning kanske då de är som bekant lite slemmiga.

Slemmig lite skimmer bream :)
Nästa gång så kommer sumpen med garanterat då dessa småbrax är suveräna beten till gäddmetet. Han drog väll bort åt en 8 st braxar men bytte kastrikting så blev det abborre igen. 

En slemmis i håven .

Kul att Pontus har nu fått upp ögonen lite för metet . Han va flitig och lärde sig fort så nu lär det inte dröja innan han sitter där med egna spön och drar fisk på löpande band. Kul och se ungdommar ha ett fiske intresse och brinna för det och det främjar jag mer än gärna !

Koncenterad !
Masken tröt framåt kvällen så vi gick över till spinnfiske med jiggar , spinnare och wobbler de fattade tycke för neon gula Vibrax spinnare som de va helt galna i det högg i varje kast typ. Och fler som fiskade i båt utanför såg naturligtvis att vi drog så folk kom innåt där vi var och det fanns fisk till alla. Det fullständigt kokade i vattnet runt oss där löjorna flydde allt va de kunde. Det va helt galet och det va nog det värsta jag sett.

De är vackra abborrarna i denna sjö. Riktigt klara färger.
När mörkret kom så dog även fisket ut och det vart lugnt och vi bestämde oss för att packa och dra sig hemåt. Dagen fångst blev 8 brax och ett 50 tal abborrar 10 av dem fick följa med hem till stekpannan. 

Inte den största men grann fisk.
Tack till Pontus för sällskapet alltid kul att fiska ihop med dig och du är alltid välkommen att hänga på vet du. Snart blir det en ny tur igen.

Kvällning så dags att åka hemåt.


Skitfiske önskas till er alla som ska ut.


TIGHT LINES / STEFANInga kommentarer:

Skicka en kommentar