lördag 6 juli 2013

Kort pass på spegelblankt vatten.

Det vart ett litet kort pass i dag den 6 Juli . Jag hade med mig min plast dotter Emelie och Pontus Thelin en annan fiske bloggare. Vi skulle fiska lite efter Gös , Gädda och Abborre va det tänkt. Emelie och Pontus kasade diverse drag men jag satsade på mete med betesfisk.

Spöna tacklade och klara !

Vy över sjön från bryggan . Totalt spegelblankt idag och god värme .

Mina beten ute och vänar på hugg.
På plats vid första stället så börjar kidsen kasta och jag fick på en mört och hävde ut det och det tog inte mer än max 30 sekunder så kom en lite snipa på 3 hg och knep min mört. Hehehe ! Kul men den kunde ju vart lite större men man slipper ju fula namnet i alla fall. På med ny och ut med det igen. Efter ett tag så skulle vi bättra på betesfisk antalet i hinken på den plats vi mäskade upp innan och det fullständigt kokade av fisk så fram med de toppknutna och tacklade upp dem på med maggot sen va det bara börja dra. Emelie va suverän och knep alla de större .  Det blev lite abborre , brax löja och mörtar så det va snart avklarat. Tur är väll det då det kan va hopplöst när man vill ha tag i betesfisk ibland. Jag packade ner alla metspön och Pontus passa på att dra iväg några kast inne vid vassen och knep han en gädda på ett viblure. Vart vild kamp invid båten ! Jag hjälpte Pontus att landa den sen tog vi lite bilder såklart.

Pontus "The Predator Freak"Thelin
Vy över ryggen på den ilskne gäddan.
Det blev inget mer tyvärr men det är ju bara på det igen en annan dag. Hem och mumsa lite grillning som min underbara  fru Maria väntar med. Smaskens !!

Emelie testar fiske lyckan.

Kolla gärna in Pontus Thelins blogg. Adressen dit är http://thepredatorfreak.blogspot.se/ .Finns med klickbar länk i min blogglista ute i högerspalten.

TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar