tisdag 2 juli 2013

Karpäventyr i Skåne

Då va det äntligen Fredag den 28 Juni och larmet ylade klockan 8,00 så det va till och hoppa upp och göra sig redo för avfärd. Det är aldrig svårt att vakna när man ska iväg på fiske. Då vaknar man med ett stort leende på sina läppar och ni känner säkert igen er . Det är ju lite grejor som ska med när man ska va borta i några dagar på karpfiske. Så upp och ner ett par vändor i trapporna med alla prylar och bokstavligen trycka in det i vår lille Volvo S40 . Man skulle kanske skaffa en karpmobil ( skåpbil ) eller en liten släpa kanske ? Jaja det fick plats till slut och man tog plats bakom ratten och drar iväg !

Äntligen på väg mot södern och karpfiske !
På vägen ligger ju Ljungby och Skandinaviens Sportfiskecenter så jag kom dit lagom till öppningsdags så det vart till att kika in en sväng där och hälsa på Rikard och kolla alla goa grejor och butiken. Det får man inte missa om man har vägarna förbi. Och grejor finns det man blir som ett barn i en godisaffär ! Sniffa på alla möjliga sorters dipper , boilies , pellets mm och alla andra tillbehör som man klämma och känna på och lägga på önske listan. Väl värt besöket jag lovar.

Sportfiskecenter i Ljungby
Tillbehörsväggen med bla korda prylar mm.
Mainline så lång ögat når och heta dipper från farbror Brännis .
Mer gott och blandat
Det va kul och kolla på allt och tjöta lite med Rikard och klockan går fort då så det va dags att säga adjö och fara vidare . Jo då en liten påse med grejor blev det allt med hem. Vem kan gå in i en sportfiske butik och inte handla nått . Inte jag i alla fall.  :)

Shoppade lite beten .
Klockan närmade sig middags tid och jag närmade mig Perstorp där Kenny satt och väntade på mig på bestämd mötesplats för vidare färd mot det privata vatten vi ska fiska i. Vi skaka tass och tjöta lite men va ivriga att komma igång med fisket så vi drog iväg ganska omgående. Väl framme så va det till att packa upp och få ut spöna så fort som möjligt och sedan efter det så tog man och fixa hemmet och allt annat .

Spöna ute och redo för drabbning !
Då va allt redo ! Hemtrevligt värre. :)
Hungern började göra sig påmind och Kenny drog iväg och fixade lite korv med bröd och grillen tändes och sedan va det att svulla i sig och ha det trevligt och vänta på första nappet. Det va lite aktivitet i vattnet så man hade spänd förväntan . Ägarens lille korv nallare kom smygandes när vi satt och käka men det blev inget inte. Men försöka duger ju.

Korvsugen !

Rigglådor och prylar plockades fram och jag visade Kenny lite riggar mm och när vi satt pratade sa Kenny att jag skulle ta första fisken även om det högg på hans grejor . Nä det ska jag väll inte göra sa jag jo det ska du du är gäst sa han så det tackade jag och bockade för . En trevlig kille och en sann vän det ! Klockan hade dragit iväg och det började mörknat på och de jävla knotten va en plåga ! Helvetet från ovan eller vad man ska kalla dessa små jävlar. Synd man inte äger en eldkastare eller dylikt att bekämpa plågan med.

Snowman rig med MISTRAL SLR boilies
 Sagt och gjort så blev det till att bädda ner sig och sova lite. När man kände att man precis på väg att somna och kände sig så där lagom borta så bröts tystnaden av ett PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP !!!  Klockan är nu 01,15 och ett av Kennys spö drog iväg och jag flög ur sovsäcken och tog spöt och kände ett riktigt tung gung i andra ändan . Ut kom Kenny i shorts och t-shirt och hackade tänder så man va lite orolig om det skulle sluta med en tur till tandläkaren. Fisken ville inte upp till ytan utan bara stod och stångades i botten . Men jag höll jämn press och till slut kom den upp till ytan. Drillningen gick lite lättare då. Den kämpade på så gott den kunde. Kenny hämtade håven och huttrade på som bara den , nu började fiskens krafter tryta efter 15 minuters kamp och Kenny va redo med håven och håvade fisken i mörkret utan problem och sa till mig kolla här ! Jag lade ifrån mig spöt och gick fram och lös med pannlampan ner i håven och får se en lång och bred spegelkarp och jag konstaterar att ett nytt PB är landat. JAAAAAAAAAAAA !! Vad gissar du på fråga Kenny jag svarade 12kg ? Isär med håven och snabbt upp på mattan med karpen. Allt är ju i ordning så och med hjälp av Kenny så väger vi och ser till att fisken har det så bekvämt det går på land. Vågen stannar på 14,5 kg !! Så det vart lite mer än vad jag gissade på det. Sprudlande glad och det är nog lite svårt att fatta att man har landat den . Stort tack till Kenny för att jag fick ta första och för hjälpen med fisken.

MITT NYA PB SKÅNSK SPEGELKARP PÅ 14,5 KG !
Tack för god match och hoppas på återseende !
Man tackade karpen för god match och gav den friheten åter. Ut med spöt med nytt färskt bete och sedan satte man sig och försökte fatta att man har fångat sitt livs karp ! Vi satt och snackade lite och kolla igenom bilderna som vart tagna och konstaterade att det är inte lätt att ta foto i mörker med de vart skapliga bilder i alla fall. Dags för sovsäcken igen man vet ju aldrig när nästa kommer så bäst att passa på att försöka sova lite. Efter den store spegelkarpen va på mattan och när man låg och försökte sova så började regnet komma och det smattrade på bra i min bivvy men jag somnade till slut . Kenny hade två kontakter på sina grejor under natten men inget som fastade tyvärr. 07,20 Lördag morgon väcktes jag av ett ylande Delkim larm upp ur sängen och for ut i ett fullkomligt ösregn och klippte spöt. Det tokrusade och kändes bra så jag va säker på att det va en karp som tagit i alla fall. Det finns även sutare men då hade det varit en best som tagit isåfall. Den ville in i allt bröte man kan tänkas även under bryggan som finns i närheten men den undveks som tur va. Jag försökte få Kenny att vakna men han snarkade på. Jag fightade fisken ett bra tag och fick håva den själv men det gick fint man är ju inget blåbär. Det va en mindre spegelkarp som klippt min snowman betet va Mistral SLR . De verkar gilla lite sådant här. Upp på mattan och vägning och vågen stannade på 6,9 kg . Ut kom Kenny nyvaken och hjälpte mig att ta lite foton på den lille knubbige spegeln.

Spegelkarp 6,9kg i ösregnet.
Underbara fiskar karparna . Man kan inte sluta beundra dem.
Vi tackade för en trevlig bekantskap och släppte hem den till sitt igen. Må du växa och bli riktigt stor även du lille vän.  
  
Tack tack och välkommen åter !
 Efter den lille spegeln tog jag och bytte beten och kastade om spöna med lite götti götti bland annat lite krossade SLR bolies i pva sticks och mäskade på lite mer boilies där fisken hade tagit sedan  kröp man in i bivvyn och lyssnade på regnet och försökte sova lite igen

Varmt och gott i den goa sovsäcken . Älskar att sova i min bivvy. Trött japp det är man men härligt att va på karpfiske .
 Regnet tilltog ännu mer under dagen och det höll i fram till 16-17 tiden då sprack det upp en liten stund och aktiviteten va på sparlåga inget va uppe och visade sig inte heller såg man några bubblor heller. Jaja det kommer väll hoppades vi på. En liten Sutare knep min snowman i alla fall. Annars va det lugnt. 

Sutare som ville komma och hälsa på . Grann må jag säga .
Kennys dotter och "kompis" va förbi med lite mat och det blev Kebab pizza. Såsen va grym måste jag säga det va nog bland det starkaste jag någonsin ätit men gott va det i alla fall. Tack Susanne för hjälpen med det ! Kvällen kom och med den lite besök i form av Kennys mor och bror och brorsdotter så vi slogs med knotten och elda på brasan så vi skulle slippa de små kräken  men de va lika envisa ändå. Inget mer blev det på kvällen så vi försökte roa oss på annat sätt . Vi skojade och hade det allmänt kul i husvagnen som Kenny sov i . LYX ! En annan sover ju i bivvy men med tanke på det jäkla skitvädret så va det skönt att sitta i den. Natten Lördag till Söndag hände det inget och vädret va till och från . Vi passade på att syna omgivningarna lite också och det är faktist vackert nere Skåne . Här följer lite bilder på det.

En enorm svamp !Finns ju gott om vildsinta grisar nere i södern med . Dock är denna i plast som tur är .
Söndagen va det fortfarande blandat väder oftast regn och ingen mer fisk aktiviten va väldigt låg . Vi bytte beten och kastade om spöna och höll tummarna . Lugnt lugnt och åter lugnt . Så man försökte roa sig så gött vi kunde . Söndag eftermiddag blev man ju lite hungrig så Kenny drog iväg och hämtade lite krubb denna gång Kebab rulle med MILD sås hehehe !  Den va smaskig ! Den trycktes ner och paltkoma infann sig även tröttheten . Rickard va på besök en rolig och trevlig gös och gäddjägare så det vart och tjöta och skoja lite. Sen vart skapligt tidigt i säng . Hoppas det blir nått i natt hoppades vi på men Måndag morgon vaknade man utan att blivit väckt tyvärr så jag började packa på morgonen det är ju lång resa hem igen och va händer då. Det börjar bubbla och fisk börjar komma upp i ytan och visa sig och vädret börjar bli riktigt fint. Nästan som de hånar en ! Ja så är det men jag är glad en då Skåne och min vän Kenny såg till att jag åker hem med ett leende och nytt karp PB på 14,5 KG . Tråkigt att Kenny inte fick nått och att vädret ställde till det men vi kommer igen en annan gång så vem vet vad som väntar då. Kallar man en på 14,5 yngel så börjar ju man undra lite .

Har man vägarna förbi Perstorp i Skåne tycker jag man ska åka och kolla på denna .

Tjusigt va ?
Konstnären

Då va det dags att ta adjö av min gode vän Kenny och packa allt in i bilen och styra hemåt . Vi bestämde att vi ska göra om det igen och jag ser redan fram imot det .


Fan vad skoj vi hade det och tack för att jag fick komma broder .

STORT TACK TILL KENNY OCH DET VA TREVLIGT ATT TRÄFFA ER ALLA ANDRA GOA MÄNNISKOR PÅ MITT SKÅNE ÄVENTYR !


På hemfärden kom det fin fina vädret och det va ju dags då.

 
TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar