torsdag 11 juli 2013

Buttgrips från Cygnet och billig bivvy lampa.

Jag passade på som sagt att handla lite på Skandinaviens Sportfiske Center i Ljungby när jag va på väg ner till Skåne för några dagars karpfiske. Och då  köpte jag nya buttgrips från Cygnet Tackle . Jag har testat alla möjliga klykor igenom åren man har hållt på att fiska men dessa buttgrips gillar jag verkligen.De sitter lagom hårt spöna i dessa.

Så här ser de ut i sin förpackning . Det medföljer två storlekar på armarna så de ska passa det mesta i spöväg.  Armarna är fjäderbelastade så de nyper åt om spöt. Standard gänga på så de passar de flesta poddar och banksticks.
Infotext på baksidan av paketet.
Ur paketet . Till höger är de större armarna för korkhandtag och övriga moddeller på grepp i den storleken. För smala karpklingor ska man använda de mindre som sitter på ( Till vänster ). För att byta armarna så måste man trycka ut de två sprintar som man ser på bilden. Och det gick ganska lätt att byta och sprintarna sitter säkert. Fjädern ska sitta på de plast pinnar som sticker ut under hålen på armarna till vänster i bild.  Låsbricka finns det på med så man kan låsa fast det ordentligt mot pod eller vad man nu föredrar.
.
Priset på dem ligger på 59kr styck hos Sportfiskecenter i Ljunby. Jag ska göra dem ännu bättre och sätta i lite själhäftande foam på insidan av armarna  så då sitter de som berget efter det. Inte dåligt grepp innan alltså men vill att de ska sitta tight och inte glida iväg.

Ett annat tips !

Då min förra bivvy lampa havererat så va jag ute efter en ny . Efter ett besök på Biltema hittade jag denna lampa så jag slog till .

20 + 3 lysdioder är det på den. Man kan välja lite olika hur man vill att de ska lysa. Samtliga eller bara de 3 i mitten eller bara ytter cirkeln. Den drivs av 4st AA / R6 batterier. Max brinntid är 4 timmar . Diametern på den är 130mm.
Baksidan av lampan. Batteriluckan och så finns det ögla om man vill hänga upp den på den. Eller det alternativ jag kör med magnetfästet. Då är det bara skaffa en annan magnet så kan man ha den var man vill i sin bivvy. Jag använder en lite större magnet av typen som man har till att sätta fast mobiltelefoner med i bilen till exempel. Sitter säker då . Är super nöjd med denna och priset på den är 65kr artikel nummret är 21-326 .
JAG SÅG ATT DET NU HAR GÅTT ÖVER 35,000 BESÖKARE HÄR PÅ BLOGGEN ! JÄTTEKUL OCH TACK ALLA SOM LÄSER DEN OCH UPPSKATTAR DEN ! JAG HAR INTE HAFT DEN I 1ÅR ENS. DET VÄRMER OCH INSPIRERAR VERKLIGEN SÅ HJÄRTLIGT TACK FRÅN MIG !

TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar