torsdag 20 juni 2013

Utrustningstips för metaren.

Det va ett tag sedan jag skrev här på bloggen men det har varit mycket arbete som tagit upp min tid och lite annat men nu ska jag skärpa mig jag lovar. Denna gång tänkte jag tipsa om lite bra grejor om du tycker om att meta. Först ut tänkte jag tipsa om en bra håv som passar till många arter och det är Drennan Super specialist . Den har ett finmaskigt och knutlöst nät så den skyddar vår kära fångst även en stabil båge i aluminium med en speciell form och det är just det jag gillar med den att det går att skjuta på växtlighet med den om nu fisken gått in i näckrosor osv då är just denna jättebra och den har räddat många fiskar på grund av det. Jag körde med runda och tårformade förut och de knäcktes och va stökiga att använda vid växtlighet.  Drennans Super Specialist kommer jag aldrig sluta använda. 

Den finns i 18 , 20 och 22 tum och det är standard gänga på den så man har stor möjlighet på val av håvskaftet.

Så ser den ut. Här ser man den speciella formen på främre delen .
Nu till en annan bra grej är ett quiver alltså ett spöfodral tillverkaren är Drennan . I detta får du plats med 2 spö dina banksticks , håvskaft , extra quivertips , toppar , extra spö och till och med ett parasoll mm. Ett stort plus att man kan bära det på ryggen så man slipper bära allt i händerna då man har med lite prylar till vattnet så. Finns att köpa hos välsortrade handlare.

Vy på framsidan . Spöna ska stå med buttarna i fickan längst ner och längst upp finns 2 kardborrefästen till klingorna. 2 fack finns också där ett med blixtlås så det går att öppna upp mer .

Ingår i Drennans serie Super Specialist . Finns andra produkter i den serien bla väskor , ryggsäckar mm.

 
På sidan finns bärhandtag och en justerbar axelrem.

Packat och klart.

Ett till litet tips är att sno ett par hårsnoddar av din fru , flickvän , sambo osv och använd dem till att ha som spöband. Brukar ju finnas i alla möjliga färger och lite varianter. Stark färg kan väll va att föredra så man hittar dem i gräset om man skulle tappa dem. 

Så monterar jag dem på topp delen

Butt delen

Snart drar jag ner till södern av vårat avlånga land närmare sagt till Skåne där ska det fiskas karp i ett antal dagar så det ser jag fram imot verkligen. Ska besöka Rikard på Sportfiske Center i Ljungby på vägen med hade jag tänkt och spana in lite prylar.

Vill passa på att önska er alla en glad och trevlig midsommar också och naturligtvis skitfiske om det ska fiskas .
TIGHT LINES / STEFAN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar