söndag 12 maj 2013

Hektiskt morgon i Svartån.

Tidig Söndag morgon och det ska bli ett pass i ån. Fiske feber eller ej så vaknade man en bra stund innan det va tänkt men va gör det så det vart att hoppa i kläderna och packa in grejorna i bilen och dra iväg. Vädret va kanon på morgonen ganska varmt för att va så tidigt och vindstilla va det med och lite smått mulet. Känns bra än så länge i alla fall tänkte jag.

Vacker morgon vy.
På vägen dit så satt jag och grunna på vart jag skulle ta vägen . Jag hade tänkt mig ett ställe men jag ändrade mig . Ibland får man en känsla att det känns mer hett där . Ibland stämmer det och ibland inte . Så det återstår att se hur det blir med det.

Smidigt sätt att lösa fiskekort så skulle det va överallt.

Väl framme så va det till att packa ur allt som ska med och börja knalla till den tilltänkta platsen. Det såg kanon bra ut. Lite smårkrusningar på ytan nästan vindstilla och det rullade fisk här och var så förväntningarna är stora. I med grejorna och parkera i stolen och det tog inte lång tid innan första fisken va krokad en mört hade fattat tycke för min bröd bit.

Väntar spänt på hugg i fotöljen.

Och den första mörten hade ett stort antal kompisar i närheten de nappade som tokiga . Men det va ju inte mört jag vill ha utan sarv och färna som står på önskelistan. Det är verkligen märkligt med mört när man vill ha dem då går det inte få tag i dem och när man inte vill ha dem så är de en plåga. Ett mysterium verkligen.

En av många.
Efter ett par timmar vart det stiltje med fisket det bara dog av . Inte undra på heller när en skapligt stor gädda hade intagit platsen det skvätte mört  och annat hit och dit. De flydde för allt de kunde och jag tänkte att det va fan att jag inte tog med gäddspöna i alla fall 1 så man kunde försöka ta den. Men till nästa gång så ska det sitta ett tacklat och klart i mitt quiver garanterat.

Lugnet innan stormen
Framåt middagen började till att komma lite regnskurar och blåsa upp så det vart lite svårt att se nappen så började tänka på att packa ihop och dra hemåt. Fisket va det ingen fart på heller en och annan strö mört som nappade på bröd och majs men inget annat.

Nu blåser det på ganska så bra.
 Så sagt och gjort så in med grejorna och tack och adjö till ån för denna gång blev det. Tur det med för bönderna hade börjat rasta skittunnan på gärdena så lukta inte mumma på slätten heller . Passade på att knäppa lite bilder till kommande inlägg med när man ändå va ute och va det blir får ni hålla utkik efter här på bloggen. Det blir lite tips på det ena och andra i alla fall. 

Mört fullkladdad med vårtor. ( Synd att bilden vart så suddig )

35 st mörtar vart resultatet av dagen i alla fall . Det närmaste jag kom någon annan art va två färna fjäll som satt på kroken. De va och sniffa på betena i alla fall.

Lite får hade man som sällskap .

TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar