måndag 6 maj 2013

Kvällspass vid ån.

Söndag eftermiddag och det ska bli fiske i Svartån igen. Denna gång i sällskap med Daniel Thörngren ( Thörngrens Beten ) och sonen Linus . Det blev en annan sträcka denna gång jag ej fiskat förut. Lite charmig sträcka måste jag säga. Och så va det ju soligt och fint väder och det gjorde ju det hela så mycket bättre. Jag valde en en krök på ån att sitta vid . Fint strömdrag mot bortre stranden och en fint bakvatten mot min strand . Kändes hett ! Kändes som ett färna ställe verkligen. Sonen linus stod uppströms mig och kastade med spinnare och små skeddrag .

Första platsen jag fiskade för dagen.
Det vart lite fisk på första peggen mört och abborre hittade mina beten ganska omgående så alltid kul när det händer något. Tyvärr inga monster men Svartåns abborrar gillar jag verkligen de är vackra  med distikta färger och kämpa glöd. Många beten provades mask , bröd , räkor , ölkorv , majs mm. Gäller att ha lite variation på betena i ån . Det ökar ju chanserna till hugg betydligt.

Hade varit lagom under ett gäddflöte men fick simma hem igen.
Daniel satt lite längre nedströms mig. Det dröjde inte länge innan mobilen ringde och Daniel vill ha lite hjälp med fotografering. Så bara veva in mina spön och en språngmarsch bort till stället han sitter på med kameran. I håven låg det en grann färna . Inget monster men grann ändå. Grattis till Daniel !

Daniel med fin Färna .

Svartåns silver
Efter  fotografering av Daniels fisk så bytte jag ställe då där jag satt så va det bara mörtarna som visade intresse och de kan va en plåga och ena jäklar på att pilla bort betena utan att fastna på kroken . Så det blev till att packa ihop och att knalla ner en bit nerstöms och pröva lycka där.

En anna del av ån .
Plats bytet gav inget mer än några ännu mer  ivriga mörtar som verkligen gillar bröd. Så det jag flyttade tillbaka där jag började . Det va kul att det blev blandad kompott av arter och att de va i nappatagen. Nästa helg blir det nya tag igen. 

Tack för denna gång och hoppas  på snart återseende .
Tack till Daniel för sällskapet alltid kul att fiska ihop med likasinnade .


TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar