måndag 1 april 2013

Det är vårat ansvar !

Jag kan forfarande inte släppa att folk som vinterfiskar och släpper tillbaka sin fångst på helt fel sätt. Jag har sett det för ofta nu i vinter att man lägger fisken direkt på isen utan matta eller något som helst underlag . Köttar i huggkrok i dem och springer fram och tillbaka för att hämta grejor så fisken får vistas i blåst och kyla hängandes i gälgrepp eller värst av allt huggkrok ! Det är vår förbannade skyldighet att ta hand om fisken på bästa sätt när den vistas på ovan vattnet. Och när man påpekar så rycks det på axlarna och man får till svar jaja den klarar sig. Vilken attityd till fisket ! Skrämmande måste jag faktist säga.

Matta och vågnät finns alltid med ovasett art jag fiskar efter .
Dessa grejor ska också alltid finnas med . Matta. tänger , måttband , våg och kamera vid napp . Så inget onödigt spring inte !  AVBITARE SKA VA MED OCKSÅ GLÖMDE DET NÄR JAG FOTADE. EN KORT OCH EN LÅNGSKAFTAD ANVÄNDER JAG.
Lägg allt det nödvändiga i vågnätet så är det väldigt lätt att få med det.

 Annat som är viktigt är ju att man kör med ordentliga krok och wire som håller . Detta har också förekommit på isarna i vinter tyvärr. Klena grejor kan även de orsaka skador på fisken . Hoppas nu att folk tänker på detta och skaffar sig grejor till att utöva catch and release på rätt sätt och ta hjälp av erfarna som kan visa hur det ska gå till och visa respekt för våra fiskar. 

Ett annat som gjorde mig jäkligt upprörd . När man ser fisk slängda i skogen för att bli kråk mat. Så får det inte gå till ! Ska man fiska så äter man sin fångst eller låter den gå tillbaka levande och oskadd . Ta inte mer matfisk än vad som är rimligt heller. De tar ju slut en dag fisken om man inte visar respekt och sysslar med kötta fiske . Så snälla  ser ni nått som jag skrivit om påpeka och utbilda strunta ej i det.


NU ÄR DET NÄRA DEN  5 APRIL  ÖPPNAR PORTARNA TILL ELMIA OCH SPORTFISKE MÄSSAN 2013 GÅR AV STAPELN. DET SKA BLI HUR KUL SOM HELST OCH JAG SER FRAM IMOT ATT TRÄFFA MASSA LIKASINNADE OCH KOLLA IN ALLA NYHETER .

Det ska bli ett pass till på isen innan jag packar ihop ismetet för denna säsong. Den har varit mycket trög och märklig tycker jag säsongen men men det ska ju inte va lätt . Men efter det passet får det va bra med ismetet. Nu ser jag fram i mot fisket i ån eller flötestrolling efter predatorer , karpfisket mm hoppas det har gått bra för fisken . Kan tänkas blivit syrebrist i en del vatten med denna långa vinter och det tjocka istäcket.


Jag vill även säga tack till min vän Daniel Thörngren . Sist jag va på besök fick jag med ett gäng hemgjorda dipper som ska bli spännande att pröva ! TACK DANIEL !

Daniels hemgjorda dipper  i smakerna Persika , Pepparkaka , Vanilj och jordgubb . Hett !

SYNS PÅ MÄSSAN GOTT FOLK ! 

TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar