onsdag 20 mars 2013

När ska vintern släppa greppet ?

Det är en otroligt seglivade vinter i år känns det som. Istället för att försvinna och bli vår så är det tvärtom. Det kommer mera snö och isen bygger på tjockleken ytterligare och det blåser kyliga vindar BRRRRRRRRRR ! . Sist jag va ute så va den 40 cm + isen och det har nog blivit en hel del tjockare nu med dessa tempraturer som är nu. Det har inte blivit många pass med ismete på blankis i vinter heller . Och kommer nog inte bli så många heller tror jag innan isen går. Snötäcket släpper ju inte igenom mycket till ljus så det kan ju va en av orsakerna att fisket inte varit det bästa . Varit väldigt trögt i vinter tycker jag . Men några ismete pass till ska klämmas in i alla fall innan grejorna stuvas undan för denna säsong. Nästa tur blir det till Vätterns vidder och hoppas de är med på noterna då madammerna .  Jag tycker om ismetet även att det kan både va frustreande och väl segt ibland. Alla fiske former har ju sin speciella charm.

Blank is något som har varit sällsynt endast 1 pass i vinter !

Nu längtar jag till åarna och karpvattnen och vår fisket på gäddorna mm Så jag har roat mig att gå igenom beteslagret och kolla vad som finns och vad som behövs köpas in . Det stundar både boilie bak och göra diverse annat som floater cake och cheesepaste , fixa lite blandningar på pellets , tillverka dipper mm listan kan bli lång. Men det är ju bra att förbereda sig så mycket som möjligt  så man slipper det när säsongen väl kommer igång.  Det är ju läge att kolla igenom sin utrustning också och se till att man har fräscha linor och göra service på rullar och komplettera med med förbruknings matrial krok , tafs matrial mm. Lite rengörning av utrustningen skadar inte heller  och se till att det är helt och funktions dugligt så man inte står där vid vattnet och förbannar sig själv för man slarvat med underhållet av grejorna.

Lite nytt till våren
Det finns inget bättre än de första värmande vårdagarna när man verkligen känner av värmen och sitter i sin stol och titta på ett par feeder toppar som en hök eller väntar på att larmen ska ljuda . Eller inne i en fin vik på jakt efter vårgädda förhoppningsvis kommer väll våren snart . Jag hoppas i alla fall.

På Sarv pass
Vår fiskad Sarv


Det händer ju lite aktiviteter nu  i helgen i form av mässor som man kan spana in också. Har ni möjlighet så åk dit och titta på prylar och lyssna på föredrag mm !

Lördag och söndag i Göteborg EL-GE Sportfiske  är det Havsöring som gällerer


På Lördag i Örebro på Sporting så är det mete och predator fiske som är på tapeten .

OCH SNART ÄR DET JU DAGS FÖR SPORTFISKEMÄSSAN 2013 !
SYNS VI DÄR ?


Missa inte min utlottning på ett häftigt jerkbait  min Facebook sida. The Specimen Hunter. Adressen dit är denna . Bara kopiera och klistra in så kommer ni rätt.

http://www.facebook.com/pages/The-Specimen-Hunter/217721218370036


TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar