söndag 24 mars 2013

Fin solbränna blev det i alla fall.

Ismete dags igen . Norr Vättern blev denna gång . Klockan vrålade 05,45 så upp och studsa och packa in allt i bilen och dra i väg. Men först va jag ju tvungen att hämta mörten jag sumpat på säkert ställe . Tack till Daniel Thörngren för de stora mörtarna ! Då de va avklarart så vart det vidare färd till Askersund och möta upp min fiske kompis Robin Boris . Det blev lite shopping på macken innan vi drog vidare. Väl framme så va det till att mecka ihop borren och börja borra alla hål . Och det är ju inget vidare kul när isen är 50 cm + va isen . Så efter ett par hål känns det som det smakar blod i käften ! En paus efter borrandet behövdes innan spön sattes ut. Vi va dock inte ensamma på isen de va tre ismetare till och en flock pimpelfiskare och annat folk som va ute och promenixa . Även en flock med rådjur hade bestämt sig för att ge sig ut på isen och kana runt lite. 

Där satt vi gott jag och Robin. Då kom man undan blåsten som tidvis va riktig i tagen och kall, Där värmde solen gött nästan så man somnade till och solglasögonen åkte på  .
Fisket va segt inte många fäll. Själv sumpade jag en med lite tyngd i på grund att jag tappade taget om spöt i mothugget ! Fan  va jag grämde mig över det kan jag lova men men shit happens .

Robin i krokar taget.

Vi fick ett antal fäll men inget som kom upp på isen det vart bara tuggade betesfiskar som resultat. Va för soligt idag kanske ?  För stora beten ? Vem vet de sultade lite på betena och spottade extremt kinkiga idag. Våra grannar hade bättre tur och landade ett par runt 4-5 kilo och ett par mindre topp fisken för dem vägde 7,08 kg.


Robin ger en hjälpande hand på 7 kilosen

Något jag tycker är skrämmande att folk använder huggkrok och annat satans tyg och lägger fisk på isen utan matta eller nått som helst skydd i mellan . Så får det inte gå till ! Ska man fiska och sätta tillbaka fisken så är det fiskaren ansvar att ta reda på vad som krävs och ta hjälp om man inte fixar det . Och framför allt lära sig hur .


Tack för god match och välkommen åter.


Efter middagen kom men det va lika dött och de fäll som blev vart ej landade . Så det va segdraget och sitta och spana på vippor och smått frustrerande att de inte vill fastna ordentligt När man krokade kinkiga rackare idag . Folk va på väg hem från isen och vi packade och drog mot bilarna för hemfärd vi med . Nu funderade jag på om man skulle slänga in ismetegrejorna längst in i förrådet för denna säsong och ge upp. Vi får väll se vad som sker. Märkligt har det varit denna säsong i alla fall på många sätt. Framme vid bilen så va det bara och packa in allt trötta och smått sura . Robin åkte före mig och när jag va redo att åka så höll min otur i sig och körde fast ! FAN ! Det va bara och försöka gräva och försöka komma bort där i från men det grävde bara ner sig ännu mer ! Vad göra ? Finns det något hus i närheten ? Nej inte vad jag såg så efter lite mer gasande och ett antal svordommar som ej behövs ta upp här så ringde jag till Robin . Han va ju på väg hem och kommit en bit på väg  säkert. Så lite tur har jag i alla fall har en sådan grym fiskekamrat som vänder och kommer och hjälper mig att komma bort där ifrån . STORT TACK ROBIN ! Du är bäst kompis !. Äntligen va man på väg hem kändes bra efter denna dag. Man han funderar lite på fisket på vägen hem vad som man kan göra på annat sätt eller om man ska ge upp för denna säsong . Vi får se vad som händer. Fin solbränna blev det i alla fall. Ser ut som en tvättbjörn nu . Nu ska jag ta kväller en dusch lite mat och hopp i säng ! 12 timmar på isen gör ju att man blir lite sliten.


Robin. Sitter den nu då ?
Nått som är säkert är att microspikes broddarna sopar banan med allt annat på marknade . Sköna och gå i och lätt att ta av och på och grymt bra fäste ! Letar du efter broddar rekommenderar jag dem varmt ! Sportfiske poolen säljer dem . Klicka på bilden ut till höger så kommer ni till deras web butik.

Så ser de ut . GRYMMA !! TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar