måndag 11 mars 2013

Bait buckets för dina dyrgripar.


Då våren stundar förhoppningsvis och jag ska börja tillverka mina egna träbeten så kände jag att jag måste utvidga möjligeterna till förvaring av beten. Boxar och dyligt har jag tröttnat på till de större betena. Då är en bait bucket mycket smidigare och du gör dem lätt själv. Jag har gjort det tidigare men just denna hink passar perfekt till detta tycker jag. En tur till Biltema och 150 kr i fickan så blev det två röda fina hinkar. Och så här gjorde jag .

Så här ser de ut de som de säljer på Biltema. Det jag gillar just med dessa är den bredare kanten upp till som ger mer skydd för krokarna . Handtag och fästena ska bort då jag har andra planer till att bära dem. 75 kr styck kostar de på Biltema men finns nog liknande på Häst tillbehörs butker  mm.
Jag tog ett gammalt skjut mått och använde den delen man mäter invändiga mått med ( det är den spetsigare delen på ett skjut mått för den som inte vet det ) och mätte ut centrum sedan är det bara och hålla i mot kanten och dra försiktigt så man får en fin linje att följa.
Sedan mätte jag ut centrum på hinken där jag borrade första hålet i framkant och bak på hinken. Jag märkte upp alla hål med en syl först innan borrning. Borr diameter 6 mm träborr som har en spets i mitten sedan är de flata. Avsåndet bestämdes av bredden på en tumstock. Jag började i mitten och sedan borrade jag  på var sida och så fortsatte jag så tillls jag va runt hela hinken.
Baksidan ser ut så . Jag ska tillverka krokar till dem så jag kan hänga dem på relingen i båten och fixa ett handtag till det så jag kan bära båda i ett och samma . I botten borrade jag 10 mm hål för att vattnet ska rinna ur. Även där använde jag ett trä borr. Jag gradade alla hål med ett grad verktyg.

Framsidan ska dekoreras med en dekal jag håller på med.
Här är den tidigare jag gjorde lite annan form på denna och  betydligt samalare kant på så krokar sticker fram ganska bra om det är större modell på dem. Får bli ankar hink av denna.

Från och med igår 10/3 2013 så finns även bloggen på Facebook . Adressen dit är http://www.facebook.com/pages/The-Specimen-Hunter/217721218370036?ref=ts&fref=ts  . Jag har en pågående tävling där man kan vinna ett speciellt  jerkbait. För att ha chans till det  måste man gilla sidan The Specimen Hunter och dela bilden på ett jerk betet. 30 April dras en vinnare ! Lycka till !

Kopiera adressen och klistra in på Facebook.

Så ser bilden och betet ut. Betet är gjort av Harri " The Pike Wizard " Nyman i Norrköping.


TIGHT LINES / STEFAN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar