söndag 3 februari 2013

Tackel skydd till ismetespön

För att spara lite fiske tid och slippa sitta på isen och krångla med kalla fingrar så gjorde jag tackle skydd till mina ismete spön. Då kan man sitta hemma i värmen och montera sina valda tackel för dagen. Har sett lite varianter på detta här och var men enklast och billigast att använda är rör isolering.

Jag kapade till 20 cm bitar och sedan skar jag bort en tunn remsa av foam precis där klister är . Annars klistrar man ihop det. Och då blir det ju lite knöligt att använda.
Så blev det. 
Spöna i pulkan . Ingen risk att fastna i några krokar. Underlättar transport både till och från fiske i bilen , Eller förvaring hemma  och på isen naturligtvis.
I går va vi på ismete tur jag och Robin . Robin va ju med förra turen med och då lade jag märket till hans variant på tackle skydd. De är gjorda i läder och har ett kardborre band  att låsa allt runt spöt. Han hade med sig ett gäng till mig som jag fick av han och det tackar jag mjukast för . Tack Robin ! Och tack till Robins Far för att du sydde dem till mig. Jag ska fixa lite schyssta vippor till Robin i retur .

Så ser de ut .

Så ska de monteras på spöt .


Det kompletta setet


Jag vill även passa på att välkomna dessa företag för att de vill va med och synas på min blogg.

VÄLKOMMEN TILL

Metebolaget 


Attitude Baits


 Sporting

och

Popup Tackle 

Sporting flyshop

Loggor kommer senare  på de två.

Klicka på bilderna ute till höger så kommer ni direkt till butikerna .TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar