tisdag 12 februari 2013

Peter Dahlströms skapelser .

Ibland blir man bara förtjust i saker och ting . Speciellt när det är välgjort och unika . Det jag pratar om är flugor som är bundna av Peter Dahlström från Björnlunda. Vi kom i kontakt via facebook som är ett riktigt bra forum faktist för fiske intresserade . Så där kan ni komma i kontakt med Peter Fly Tyer Dahlström om ni önskar det och kolla in alla hans fina skapelser. Och det finns massor att se jag lovar . Nu tittar vi på lite konstverk tycker jag .

PD Popper
Denna skvätter och plaskar ordentligt och det lockar både Gädda och Abborre på ytan. Jag har lagt upp en länk till Peters You Tube kanal så det finns massor att se där även denna i action ! Finns ute i högersplaten . Klicka på flugan så kommer ni dit.

PD Popper . Man kan förstå att denna flyttar lite vatten med denna foamskalle och flytkraften är det inget fel på.

PD all in all kan man kalla denna.
Dessa flugor svävar i vattnet (du får prova dig fram genom att blöta väl först då det är zonkerhår och klippa av foamen tills du är nöjd med hur flugan sjunker) använder du dessa med bombaflöte eller till dropshot är det inte nödvändigt att klippa!! endast vid flugfiske med flugspö man behöver det! dessa flugor har uv resin på sig samt uv reactive varnish som fisken ser i vattnet som lite grönt men vi ser det inte utan uv lampa!! dessa flugor gillas med fördel av Abborre, öring, regnbåge, röding mm mm en fullkomlig allroundfluga för flera fiskemetoder samt fiskar!!

PD Jigg fluga för predatorer

 Peters Jigg-Flugor för vertikal på Gös,, folk har fått sina pb på dessa då ingen gummijigg levererat!! lämpar sig inte så väl för kast då håret inte rör sig men på vertikal rör det sig fint.. kan även göra flugor för kast men då inte glider head skalle utan fotbollsjigg skalle!!

PD Rassel fluga

Dessa flugor har rasseltub i sig och är till ytjagande kvällsgös,, på flugspö först å främst men fungerar även till gädda,,,


PD Gösfluga

Dessa Gösflugor har rasseltub innuti sig och fiskas på djupet då de har lite vikt i sig de har mitt eget koncept på stinger vilket ger en krok som står rakt ut samt är flexibel när väl herr Gösta har huggit samt att du har tillåtelse att kunna byta kroken bak via fjäderring!!


Pimpel krok
Måste bara ta med dessa underbara pimpelkrokar !  Peter använder ett matrial som heter uv resin detta blandas med färgpulver sätter det på kroken och lyser med en uv laser lampa och det torkar på 3 sekunder,, snabbt ock bra

Glow in the dark !
Snyggt och välgjort ! Det kan väll inte bli bättre ? Vill ni kontakta Peter gör det via Facebook eller så mailar ni till mig så skickar jag vidare . Min mail är jarlen@telia.com

Mina egna PD flugor jag ska köra hårt med !
TIGHT LINES / STEFAN 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar