fredag 8 februari 2013

Målning av indikator boll till ismete vippa.

Jag har fått ganska många frågor vad jag använder för färg när jag målar mina pingis bollar / plastägg till ismete vipporna jag gör.  Och det är inte någon hemlis inte. Jag använder ett fabrikat som heter Faskolor och jag använder deras Fasflurocent Orange som jag tycker bäst om . Den lyser väldigt bra ! Om man målar och använder den rätt. Det är det jag tänkte visa hur jag gör idag. Fasflurocent färger finns i gul , orange , grön , blå , röd mfl . De som är användbara till vippor tycker jag är den i orange och röd. Den är vattenlöslig och används bäst med airbrush men den går at pensla på men för bästa resultat så kör med spruta. 

Det du ska göra först är att ta upp de hål för rensbandet och det gör du lättast med attt använda en kort bit rensband och värma upp det och bara trycka igenom. Sedan tar du ett fint våtslippapper och rugga upp ytan på pingisbollen eller plastägget eller va du nu ska använda. Där efter så tvätta av det ordentligt med diskmedel och vatten för att få bort fett och smuts. Jag trär på flera ägg / bollar på en längre bit rensband så jag kan måla många på en gång . 

Färgerna hittar du på hobby butiker. Jag köper i från www.hobbycity.se , www.x-hobby.se eller kullagergrossisten.se de kostar runt 40 kr burken i de butikerna.

Putsade och hål upptagna

Tvättade och klara för färg

 Då kör vi på med den vita färgen och grund målar !


Faswhite

Efter lagren nu torkat ordentligt så så får man köra på minst 3 lager helst fler med den orange färgen. Kör på tunna lager med färg för bästa resultat.

Faskolor Fasflurocent orange
Så här menar jag då att man ska göra så kan man måla fler på samma gång. Och visst syns de ! Överst Flo röd och de lösa är Flo Orange .
Nu efter 2 lager grund färg ( vit ) och 4 - 5 lager med valda färgen så låter jag dem torka ett dygn så de är verkligen torra ! Sedan förseglar jag dem med klarlack på spray burk från Biltema . Sen är det bara och tillverka din valda modell av vippa. 

Denna kör jag med. Artikel nr syns längs ner till vänster på burken.
Här lackas det för fullt. Det här är en boll till vippan på nästa bild nedan.

Vippan i action på en sjö i Östergötland .

Lycka till med målningen och hoppas det hjälpte till ni som har frågat hur man ska göra.


TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar