lördag 2 februari 2013

Ismete pass 2/2 2013

Då va det Lördag och det ska bli fiske igen. Klockan ringer 05,45 bara upp och studsa och det gör man ju alltid lätt när man ska i väg på fiske tur. Robin från Karlsborg kom över till Motala även denna Lördag. Vi ska försöka få revansch sen förra helgen då de vart 4 av de mindre gäddorna men vi slapp ju fula namnet och vi hade ju en trevlig dag ute i alla fall. Packa in allt  i bilen och åka och möta upp Robin. Idag ska det bli en annan sjö va det tänkt. Ifall de motorburna ungdommarna skulle råka va där och köra is racing även denna helg. 

Vy över sjön . Lite öppet vatten finns det i alla fall . En å som rinner igenom sjön syns vid den bortre stranden. Snö fritt så broddar på !
Robin tacklar upp

Vi kom fram till sjön när det fortfarande va mörk och vi ska fiska till mörkret kommer med är tanken. Då va det bara och riva ut alla grejor ur bilarna och lasta pulkorna fulla till bredden med all tänkbar utrustning och nått att fylla kaggen med . Och det vill inte säga lite grejor men allt behövs ju och tar man ej med det så sitter man och ångrar sig gruvligt. Då drar vi ut på sjön taggade så in i helvete ! Ursäkta språket .

Min pulka packad till bredden !

Som vanligt så ställer man sig frågan var ska man börja ? Så det blev en liten bit ut på sjön . Här blir bra så sa jag så bara börja borra och ställa ut spön och på med livliga och betydligt större mört än vi hade förra gången. Dessa va import mört från Västergötland . Livliga och feta så det kan väll duga åt de gröna kan man väll tycka och hoppas . Jag höll mig på den högra kanten och Robin va mer i mitten på sjön.

Lite mörk ännu .

Alla spön ute . Robin körde 4 stycken och jag satte ut alla 6 spö . Jaha då va det bara bygga sitt base camp och sätta sig att till ro i stolen och vänta. Napp ! Robin fick den första en liten rackare som tyckte att rusa va det roligaste den visste . Efter det fick jag en liten slem helgen med. 

Vårat base camp för dagen
  
Robin på gång att kroka .

Robin med min gädda . Lite annan färg på dem i denna sjö . Betydligt ljusare än den förra sjön vi va i . Mycket klarare vatten här. I den är de i stort sett bruna  gäddorna även på bukarna men de har gulare prickar där. Ett antal kilo till hade inte skadat men man får va glad för det lilla.


Efter de två fiskar  vi fick vart man lite hungrig . Och har man inte den bäste fiske kamraten ever med sig ut . Jo mästerkocken Robin plockar fram sprit kök , Stekpanna , Potatis , Ägg , Bacon diverse kryddor och börjar brassa käk . Det är en fiske polare det ! Tackar Robin det va super gott !!

Mäster kocken Robin Boris 

Mmmmmmmmmmmmm !
Så här gör man när man fixar gott käk på isen .

Mätt och belåten ! Då kan man koncentrera sig på fisket igen och solen har tittat fram och blåsten har lugnat sig. Så bara mysa på i stolen. Pula in en tur prilla efter maten  blev det med . Ett nytt hugg för Robin men den missas tyvärr men mörten skaplig sargad så måste varit en bättre fisk . Fan att den inte fastna ordentligt . Ja ja så är det ju man får inte alla. Även jag får ett nytt hugg kändes bra när jag krokade och även lite tyngd i spöt kändes men vad händer även den satte i halsen och spotta efter 3 sekunder på. Aahhhhh !!! På det igen bara nytt bete och ut igen.

Lite smått sur så fixar man till tacklet igen !

Tillbaka i stolen och sätta sig och spana på vippor och snacka med Robin och beundra det fina vädret som visade upp sig ordentligt idag tycker jag. En härlig dag att va ute. Men nu hade nog de gröna tagit semester eller nått totalt dött blev det på eftermiddagen . Typiskt ! Men som det brukar sägas hoppet är ju det sista som överger en fiskare. Så det va läge för lite mer krubb. Robin hade med sig massor med smaskens i sin låda . Så han sparkade igång köket och plocka fram kok korvens konung Bullens varm korv och bröd.

Mer mumma på gång ! 

Och visst är det så att det mesta smakar alltid bättre om man äter ute i naturen . Fortfarande sorgligt lugnt så Robin och jag diskuterar planer för näst helg då det blir troligen att besöka Vättern . Och de vet vi nog alla som fiskar gädda vad som simmar runt i den sjön så ska bli spännande och komma dit. Så hoppas kylan håller i sig så isen är säker och man slipper ett vinter dopp  Då kanske man kan slippa de små gäddorna förhoppningsvis. Nu börjar de bli dags att börja inse att dagen börja lida mot sitt slut så började packa så smått och bege sig iland och bilarna . Det va det men trevligt hade vi ändå. Bara nöta på och försöka igen.

TACK TILL ROBIN FÖR ALL GOD MAT OCH TREVLIGA SÄLLSKAPET !

Vacker eftermiddags vy över sjön .
Härligt att va ute på isen
Testade klämmor som spöhållare  idag på blank isen. Funkade fint det med.
Solen på väg ner .
Min set up för dagen . Med klämmor och min favorit modell på vippa gummisnodd vippan.


Det va det för denna gång . Hoppas ni fortsätter och kolla in hos mig och ser vad jag styr med. Välkommen åter allesamman !

TIGHT LINES / STEFAN

2 kommentarer:

  1. Såg ut som en trevlig dag på sjön.Bra upplägg på bloggen osså . Blir nog och titta in fler gånger Mvh PikeWizard

    SvaraRadera
  2. Jo då det va en fin dag ute på sjön . Synd bara att fisket inte va bättre bara. Tackar så mycket för det ! Välkommen åter Harri :)

    SvaraRadera