lördag 9 februari 2013

Gör ett lodnings sänke till ismetet.

Snöar och blåser och termometern visar för många minus för att det skulle bli fiske idag så det blev till att hålla sig hemma . Så man har grejat med lite annant till exempel slipat lite krok , gjort nya tackel , och plockat i ordning bland fiske prylarna . Jag har även tillverkat lite nya lodsänken som jag tänkte visa idag hur man gör dem. Bus enkla att göra och lätt att använda . Då kör vi !

Detta behövs . Foam matrial , sax , sänken , lina och en boilie nål eller en synål funkar det med.
Börja med att klippa till bitar av foam matrialet . Jag gorde dem 20 mm breda och 40 mm långa.
Nu tar jag min boilie nål och sticker in den straxt under mittn på foam matrialet.
Sedan tar jag och klipper till en bit med 0,40mm lina i detta fall och viker den dubbel och drar igenom den med hjälp av nålen.
Nu är det bara knyta fast din valda vikt på sänke. Mina väger 60g
KLARA ATT ANVÄNDAS ! 


Det är ju bra att göra dem i någon synlig färg så man hittar dem i snön och på isen. Det gröna och röda matrialet är från en skumgummi raket som barnen haft. Jag slaktade inte den för än den va trasig jag lovar ! Hehehe ! Det vita matrialet är från en tavel butt som man skjuter pilar i med pilbåge. Ett riktigt segt matrial som läker ihop av sig själv om det blir hål i. Annars kan man använda ligg underlag eller sitt dynor till exempel.

Du använder detta sänke med att sätta en av krokarna eller kroken om man använder bara en i foamet lite lätt och släpper ner kan inte bli snabbare och smidigare .

Jag vill även hälsa Roger och Sportfiske Poolen välkommen till min blogg . Det finns klickbar bild med länk på höger sidan så man kommer till butiken och webshopen. Välsorterad butik med mycket godis  ! Trevligt att så många vill va med och synas här tycker jag . Jätteskoj !Sportfiske Poolen i Uppsala

Ägare och personal på Sportfiske Poolen

TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar