torsdag 10 januari 2013

Utrustnings tips till ismete

I går vart det en sväng in till Linköping och Hultins Sportfiske det skulle lämnas lite spö hållare till ismete som Lennart beställt av mig . Samtidigt va jag på jakt efter en ny pulka då mitt hemma bygge som är byggt av en chark back och mini skidor är lite trött och behöver pension. Det finns ju en hel del med pulkor numera att välja i mellan märket Pelikan har 3 - 4 varianter och storlekar även JULA har en ATV släde som den heter där. Men för min del så blev det en Viking Utility Sled är Bios som tar in den i Sverige. 

Spöhållare klara för leverans

Mitt gamla hemma bygge. 
Det blir ju en del och släpa på
Vad ska man då leta efter vid köp vid pulka ? Jo jag vill ha en som går in i bilen först och främst. Den ska rymma det jag vill ha med ut på isen. Inte va för tung i sig själv och framför allt stabil då det finns lite branter och så ner till en del vatten jag fiskar och man vill ju inte behöva bära allt långa sträckor det pallar inte min rygg i alla fall. Kolla upp mått innan köp så ni inte står där och undrar hur ska vi få in den här i bilen tro. Hehehe !

Viking Utility Sled är 91,5 cm lång , Bredden är 66,3 cm bred , Djupet är 22,9 cm . Den väger 2,3 kg

Så ser den ut

Lite data

Under sidan . Ribbbotten på den så blir stabil i snö och sliter inte ut den så fort heller.

Det blev även en ny borr

Denna modell blev det . Tycker verkligen om denna modell på många sett .

Fulläng på borren 160 cm . Skillnad mot Mora spiralen ( den blå ) som blir max 130 cm

Böjda skär på denna modell. Den borrar sig ner i isen effektivare och fortare än raka skär

Skär skydd i kraftig plast med dräneringhål så vatten rinner ut.
Finns ju som sagt en del borr på marknaden och personligen så tycker jag att just denna är lagom prismässigt och prestanda är full godtagbar. Ur borren är kanon men tycker den är för dyr och så kostar ju extra krona en hel del med till skillnad från ett pack med extra skär . Och det är inte fel och ha med sig ut. Inte kul om man åkt långt och sabbar skären det första man gör så köp till ett  pack med extra skär till din borr så slipper man få en fiskedag förstörd. Va rädd om din borr med borra fast den i isen eller sätt på skärskyddet när den inte används . Sätt ner den försiktigt när du ska borra ett hål. Torka av den efter av slutat fiske så den inte ligger blöt och börjar rosta. Då räcker den länge !

Nu börjar det bli vinter igen efter en period med massa plus grader och regn så börjar det bli kallt igen  märkligt vädret är kan man tycka men nu hoppas jag det håller i så man törs gå ut på isen igen och se om madame ( Gäddan ) eller Gösta ( Gösen ) är samarbetsvillig. Skitfiske på er alla ! Och glöm för allt i världen inte isdubbar runt halsen och livlina med på turen om ni ska ut på isarna.

Nu ska det byggas lite pulka ! Bilder kommer när den är klar som jag vill ha den.

TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar